Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th May 2010, 09:40   #6301
Senior - BHPian
 
jaysmokesleaves's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mostly Mumbai
Posts: 1,672
Thanked: 1,143 Times
Default

Guys I need some help with the new Samsung Spica fone;

I have imported all the contacts from my sim to the fone twice already. Still when I compose a message via the messaging icon, and click contacts it does not display any fone numbers. The message I get is "no contacts with phone numbers". but when I exit the messaging and click the CONTACTS icon, all my sim contacts are visible.

How do i get my sim contacts while messaging after composing a message ?
jaysmokesleaves is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 11:07   #6302
Senior - BHPian
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,026
Thanked: 373 Times
Default

Try one power cycle that is power down and boot again. messaging app is quirkey in android
,one more tip install gestures app and gesture bar from market it is free but increases the usability for searching contacts. Can you please tell which image do you have?
Quote:
Originally Posted by jaysmokesleaves View Post
Guys I need some help with the new Samsung Spica fone;

I have imported all the contacts from my sim to the fone twice already. Still when I compose a message via the messaging icon, and click contacts it does not display any fone numbers. The message I get is "no contacts with phone numbers". but when I exit the messaging and click the CONTACTS icon, all my sim contacts are visible.

How do i get my sim contacts while messaging after composing a message ?

Last edited by amitk26 : 10th May 2010 at 11:24.
amitk26 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 11:37   #6303
Senior - BHPian
 
jaysmokesleaves's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mostly Mumbai
Posts: 1,672
Thanked: 1,143 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amitk26 View Post
,one more tip install gestures app and gesture bar from market it is free but increases the usability for searching contacts. Can you please tell which image do you have?
Thanks for the advice.
Amit im quite a novice to this. Will appreciate if you can post a link or Pm me one, regarding the gestures app and bar.

What do you mean by IMAGE ?

Cheers,

Jay
jaysmokesleaves is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 12:03   #6304
Senior - BHPian
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bangalore
Posts: 2,026
Thanked: 373 Times
Default

Quote:
Originally Posted by jaysmokesleaves View Post
Thanks for the advice.
Amit im quite a novice to this. Will appreciate if you can post a link or Pm me one, regarding the gestures app and bar.

What do you mean by IMAGE ?

Cheers,

Jay
Go to settings scroll to bottom then select about phone. This will give some information such as firmware version ,baseband version and build number . I have Eclair.
Xxjd1and don't see this problem. Will send you pm for gesture search and gesture bar
amitk26 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 13:36   #6305
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,074
Thanked: 2,015 Times
Default

One major flaw in the SE xperia X10-

the alarm does not ring if the phone is switched off!
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 10th May 2010, 22:32   #6306
BHPian
 
sam003's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Delhi
Posts: 527
Thanked: 58 Times
Default

Bought Samsung Metro 3310 for my Dad for Rs 3750/- yesterday. I would say it has every feature we need in our phones. It has
- 2 GB card
- FM Radio
- 2 MP camera
- Video Recording
- Bluetooth
- MP3/Mp4 support to play music
- Speaker phone.
- Light weight I guess 77 g
- GPRS
- 2.1 in screen

I guess cheap phone market is getting hot now a days. So far so good.
sam003 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:36   #6307
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,867 Times
Default

Quote:
Originally Posted by raj_5004 View Post
... SE xperia X10 - the alarm does not ring if the phone is switched off!
Doesn't that happen in ANY phone if one switches the phone off (powers down)? How will the phone power itself on unless triggered by the Power-on button? It needs a wake-up section in hardware, which can keep working even if other sections are powered off and trigger a power-on in the same way a long press on the power button does. This section is usually associated with a clock, but may not be implemented everywhere.

Have seen the self-power-up feature is only in Blackberry devices so far - haven't seen it in the configuration of any other phone.

Honestly, whenever I have needed an alarm to wake up, I have never taken a chance. I have always kept the phone on and charging.

Last edited by DerAlte : 11th May 2010 at 14:39.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:54   #6308
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,074
Thanked: 2,015 Times
Default

Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
Doesn't that happen in ANY phone if one switches the phone off (powers down)? How will the phone power itself on unless triggered by the Power-on button? It needs a wake-up section in hardware, which can keep working even if other sections are powered off and trigger a power-on in the same way a long press on the power button does. This section is usually associated with a clock, but may not be implemented everywhere.

Have seen the self-power-up feature is only in Blackberry devices so far - haven't seen it in the configuration of any other phone.

Honestly, whenever I have needed an alarm to wake up, I have never taken a chance. I have always kept the phone on and charging.
nokia phones dont need the phone to be kept on if the alarm has to ring.

the alarm will ring even with the phone switched off & then the phone will ask whether the user wants to switch on the phone or keep it switched off.
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 14:54   #6309
Senior - BHPian
 
suman's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Gurgaon
Posts: 4,589
Thanked: 256 Times
Default

Quote:
Originally Posted by raj_5004 View Post
One major flaw in the SE xperia X10-

the alarm does not ring if the phone is switched off!
Quote:
Originally Posted by DerAlte View Post
Doesn't that happen in ANY phone if one switches the phone off (powers down)? How will the phone power itself on unless triggered by the Power-on button?
My 6300 alarm rings even if the phone is "off"
EDIT: +1 to Raj's comments
suman is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 15:28   #6310
Distinguished - BHPian
 
Technocrat's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mid West
Posts: 14,861
Thanked: 2,398 Times
Default

@DA- As already mentioned even the basic Nokia phone's alarm rings when they are off
Technocrat is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2010, 16:40   #6311
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,867 Times
Default

Logical. I just remember that it didn't work for me (Alcatel, Motorola, Nokia 3650) a couple of times, so I stopped taking chances after that. Didn't miss my flight though !
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2010, 09:41   #6312
BHPian
 
rohan_iitr's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bangalore
Posts: 992
Thanked: 401 Times
Default

Even the earlier SE mobile phones (without fancy OS) used to have this feature.

The alarm would ring even if the phone is switched off.

Rohan
rohan_iitr is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2010, 12:49   #6313
Senior - BHPian
 
shajufx's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: BLR & Muscat
Posts: 1,575
Thanked: 269 Times
Default

Finally I got my sony ericsson vivaz for 22k with B&W.
Name:  sonyericssonvivaz.jpg
Views: 323
Size:  20.1 KB
Its an amazing phone with everything one wants, be it a smart business function or the entertainment part (8 MP cam and HD video 720p 24 fps). Touch screen, hand writing recognition, overall sleek design, weight, battery life, standard head phones, the leather pouch etc. everything is something to be happy about. I find it worth the money, although present trend is getting every function under the sky below 10k.

Best part I like is the high quality display and the sleekness of the body. It can fit into any pocket. Since it hardly weighs anything, I prefer my shirt pocket as it might get squashed in the jean's pocket while sitting (depends how tight your jeans is).

I had a very tough time transfering my contacts from Blackberry Pearl to this. Blackberry had the .ipd back up and vivaz takes .dbk format. After many trials and tests, finally I had to open the SE PC Suite and edit the phonebook contacts by manually entering the book ! Some friends suggested copying phonebook to the SIM then reentering to Vivaz etc. but sadly none of these usual exercises work from a Blackberry. I lost count on what other methods I tried, none worked.

Its a Symbian S60 5th edition software. You can find a detailed review here Sony Ericsson Vivaz Review (Phone Arena Reviews)

Overall I am happy. The wi-fi works like a charm, hardly took 2 mts to configure it with my home router, so I didnt subcribe to any internet services from the operator. May be thats required only when I travel. At present I use facebook, google talk, usual browsing, Worldmate (worldtime, weather, currency exchange), google map, Youtube videos (it downloads and plays very fast in full HD format). May be when the 3G is full swing, I will be able to utilise the 3G functions well.

Although I got not a single response to my quiery I had posted a week back, now you have someone to talk to if you own a Vivaz or plan to buy one.
shajufx is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2010, 13:51   #6314
Senior - BHPian
 
raj_5004's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Dubai/Mumbai
Posts: 5,074
Thanked: 2,015 Times
Default

great buy. congrats on the vivaz buddy.
raj_5004 is offline   Reply With Quote
Old 12th May 2010, 18:32   #6315
Senior - BHPian
 
recshenoy's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Mangalore / Bangalore
Posts: 1,055
Thanked: 90 Times
Default

Guys,

which is the cheapest window mobile fone available currently in market?

I want to type non english languages like Hindi Kannada Tamil etc in phone! Is there any software availabe for same? I thought if i buy a windows phone, i can update the indian language fonts in mobile and type them! any other option w.r.t a non windows mobile.

i heard about this Indisms thing! any one has used it?

Kindly help me out

thank you

Last edited by recshenoy : 12th May 2010 at 18:33.
recshenoy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Mobile Phone Pictures Thread inder_s1 Shifting gears 13 10th April 2009 21:06
F1-2009...All your Discussions here....! PAVAN KADAM Int'l Motorsport 395 4th April 2009 13:58
T-Mobile G1 Android mobile phone introduced yesterday but nobody here seems to care.. srijit Gadgets, Computers & Software 33 7th October 2008 15:57
Decisions... Decisions on choosing a four wheeled friend balashome The Indian Car Scene 47 1st October 2005 20:32


All times are GMT +5.5. The time now is 23:05.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks