Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th August 2015, 19:28   #1081
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 282 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by scorpian View Post
Nitrous...

Why dont you do for Tp Link 8960N router,its 300mbps dual antenna router and uses a broadcom chipset.

Over the asus i feel this would be better as the dual antenna would provide good coverage.

Its currently retailing for 1600.00 on FK and i think its bang for the buck.
Cheers for the suggestion.
I will try to change my order if I can.
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2015, 19:15   #1082
BHPian
 
Raja's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Pune
Posts: 414
Thanked: 61 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Need advice.
I am currently using a Asus RT-N13U (Rev B1), bought in mid 2011. For the last few days, the router is refusing to connect to one of my laptops and one mobile. All other laptops or mobiles connect at one time or another. Note I am not connecting 5-6 devices at once. Even if I disconnect all devices, the router still fails to see one specific laptop and one specific mobile. Up till now, all devices were identified and connected, this problem has only happened in the last few days.
I have done factory resets, reloaded the firmware, but to no avail. What could be the problem?

IF I have to replace the router, what are the latest hot models.
Would be connecting two laptops and 5 mobiles. Note all 7 devices COULD be connected at once, so need a router with large device connectivity options.
Area to cover is approx 2000 sq ft.
I have a direct ethernet connection, so modem element not required.

Kindly suggest
Raja is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2015, 19:29   #1083
Senior - BHPian
 
msdivy's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,440
Thanked: 829 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Google is getting into WiFi router business - https://on.google.com/hub/

It's $200 and starts to ship from August 31st.

On Wi-Fi & Routers-onhubgoogle.png
msdivy is offline   Reply With Quote
Old 20th August 2015, 20:18   #1084
BHPian
 
2500cc's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Bangalore
Posts: 663
Thanked: 230 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by msdivy View Post
Google is getting into WiFi router business - https://on.google.com/hub/

It's $200 and starts to ship from August 31st.

Attachment 1405539
Not impressive, just 1 LAN Port, No mention of VPN support.
2500cc is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2015, 05:31   #1085
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 250
Thanked: 111 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Raja View Post
Need advice.

I am currently using a Asus RT-N13U (Rev B1), bought in mid 2011. For the last few days, the router is refusing to connect to one of my laptops and one mobile.


Kindly suggest

This happens to me too. Try going into the wireless settings and set wireless channel to 6 with channel width to 20Mhz. This sorted out my issue.
diyguy is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2015, 12:42   #1086
BHPian
 
woof's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Delhi
Posts: 125
Thanked: 8 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Looks like my current wifi router has gone kaput (Netgear WNR614). Even if I stand in front of it, I don't get signals sometimes. Plus, the range is bad - I get poor connectivity in my bedroom (while the router is placed in living room).

Looking for a wifi router (no modem) with a good range for a 3 bhk (1500 sqft) house. Budget is around 3k. USB ports will be a good to have feature (not a necessity).

We got 2 laptops, 1 smart TV, 2-3 phones, tablet - so router should be able to handle them.

Any suggestions?
woof is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2015, 14:44   #1087
BHPian
 
Raja's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Pune
Posts: 414
Thanked: 61 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by diyguy View Post
This happens to me too. Try going into the wireless settings and set wireless channel to 6 with channel width to 20Mhz. This sorted out my issue.
Worked a treat and solved the problem.
I wonder what the issue could have been? For years it has been on 'auto' for channel. Oh well, at least I am connected again.

Thanks
Raja is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2015, 14:52   #1088
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 250
Thanked: 111 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by Raja View Post
Worked a treat and solved the problem.
I wonder what the issue could have been?
Same thing with me. I believe there is a clash between neighboring routers and maybe cordless phones that causes this. I have 3 routers myself at home and two are usually always on and third is a backup for my airtel line, which I switch on when youbroadband fails. Also newer Hardware of laptop is another thing I suspect. My iphone 6+ sees all routers but my HP laptop is finicky...
diyguy is offline   Reply With Quote
Old 21st August 2015, 19:24   #1089
BHPian
 
Join Date: Jun 2015
Location: Hyderabad
Posts: 40
Thanked: 48 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by scorpian View Post
Hi guys,
After a lot of thinking i finally picked up the TP LInk 8960N over the d link4750U,
mainly went in for 8960 for its broadcom chipset.
======
One of the reason why i didnt go for d link was i wasnt sure what chip they were using and also read some horror stories about its setup not being so friendly.
Sir, you should try openwrt on your router. I used it on my dlink router and it is much better than the actual firmware.

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/td-w8960n
atulsian is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 14:01   #1090
mxx
BHPian
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bangalore
Posts: 681
Thanked: 100 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Can anyone suggest a good ac dual band modem router? I dont want anything very expensive. Something which will work fine in a medium sized appartment
mxx is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 15:08   #1091
Senior - BHPian
 
itwasntme's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: BANGALORE
Posts: 2,228
Thanked: 1,291 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

A good wireless repeater, anyone? Need to amplify my signal upstairs without spending more than 2k.
itwasntme is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 15:49   #1092
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 250
Thanked: 111 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by itwasntme View Post
A good wireless repeater, anyone? Need to amplify my signal upstairs without spending more than 2k.
Off topic, I used to wirelessly repeat my net connection between 3 routers in my house - one on first floor and two on the ground floor. I have since graduated to wire connectivity between my wireless routers. This gives me reliable connections and high speed in every room of my house. It is also very cost effective as the cable cost is about 4-6rs a meter (alloy vs copper) if you buy a roll and if you stick to cat 5 (100Mbps) it is typically sufficient for most purposes.
If wiring is not feasible, then you can use a wireless router to wirelessly connect to your main router to repeat the SSID in different areas of your house.
diyguy is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 15:56   #1093
Senior - BHPian
 
itwasntme's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: BANGALORE
Posts: 2,228
Thanked: 1,291 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Thanks, CAT5 wiring will be very messy so had considered and dropped the idea. Looking for a plug and play wireless solution via a repeater.

I already use the TP-Link W8968 router. Any ideas if the TP-Link wireless repeaters are good? If not, which brand? Don't want to spend more than 2k. Need WPS compulsorily as a feature.
itwasntme is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 16:47   #1094
BHPian
 
raghu.t.k's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Chennai
Posts: 446
Thanked: 161 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by msdivy View Post
Google is getting into WiFi router business - https://on.google.com/hub/

It's $200 and starts to ship from August 31st.

Attachment 1405539
Interesting! Would the passwords and settings be stored locally or on some google server ?

I thought they were caught for capturing wifi data, and now they release a product thats going to be sitting as a gateway to the internet in every home.

That said I like the design.
raghu.t.k is offline   Reply With Quote
Old 25th August 2015, 17:13   #1095
BHPian
 
diyguy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 250
Thanked: 111 Times
Default re: On Wi-Fi & Routers

Quote:
Originally Posted by itwasntme View Post
I already use the TP-Link W8968 router. Any ideas if the TP-Link wireless repeaters are good? If not, which brand? Don't want to spend more than 2k. Need WPS compulsorily as a feature.
TP Link have proved to be good both technically as well as warranty wise in my recent experience. But I cannot vouch for any specific repeater model. I have used Linksys, Asus and Netgear with DD-WRT firmware to do the repeating wirelessly in my house. The issue I faced was with dropped connections between the routers. I had another friend who tried a few models of repeaters to share internet between storeys in his apartment complex, wirelessly, but he faced the same issue with dropped connections and having to physically restart the repeaters etc. He tried
http://www.amazon.com/Tp-link-Tl-wr7.../dp/B005LN27K2
and
http://www.amazon.com/dp/B005D5M136
diyguy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All about MiFi routers - data connectivity on the move! COUGAR Gadgets, Computers & Software 22 25th June 2013 21:38
GNS3 and Dynamips like tool for Alcatel Service Routers pb10gagan Shifting gears 1 5th November 2009 16:18
Cisco routers for self-study pranavt Gadgets, Computers & Software 11 11th April 2009 17:59
Info needed on selling used Cisco routers/switches. supremeBaleno Gadgets, Computers & Software 4 19th September 2008 18:58


All times are GMT +5.5. The time now is 00:45.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks