Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd October 2006, 11:06   #556
BHPian
 
sk456's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: @Noida/Gurgaon
Posts: 570
Thanked: 7 Times
Default

Just got me a Airtel Data card..... although speed with a Reliance card is slightly better (as seen in delhi )...the monthly damage for airtel is much lower 350/- per mth ( for 500 MB) ...as compared to reliance( minimum 650/- for one GB )...
I am using Airtel in roaming in kolkata at the moment...dont know if it would be any better in non-roaming in delhi ( have not used in Delhi as yet)..... The Airtel card however is more exp at 6100/- as compared to reliance 4999/- ..but Airtel can be used abroad as well.... even thogh you have to shell out astrnomical connectivity charges as per country wise Foreign ISP GPRS rates...

I got airtel mostly because of lower monthly cost and a superb service record..Reliance in that deprtment really sucks...The word service does not exist in there dictionary......


BTW speeds with Bluetooth / Cellphones really suck ( worse than dial up )..so I would advise users not to go for that option....

Last edited by sk456 : 22nd October 2006 at 11:11.
sk456 is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2006, 12:34   #557
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sk456
the monthly damage for airtel is much lower 350/- per mth ( for 500 MB) ...as compared to reliance( minimum 650/- for one GB )...
is your usage really low?

cos reliance works out 50 bucks cheaper if you use 1 gb
khanak is offline   Reply With Quote
Old 22nd October 2006, 13:53   #558
BHPian
 
BunnyPunia's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Delhi
Posts: 799
Thanked: 186 Times
Default

jus got myself an ACER 1640 yesterday (im currently in pune on the great indian road trip)
conf :
intel pentium 1.6 GHz, 400 Mhz FSB, 2MB L2 Lache
60 GB HDD
DVD Dual Double layer RW
512 MB RAM
wireless Lan
Bluetooth
card reader
optical mouse
softwares n all

got all this for 45,000 , love the 15.4" TFT Lcd

now im lookin for the rel data card.. but i will be roamin all over india (leavin for goa tomm, onto mlore, blore n all)
i will b back to delhi in dec (hometown)
now the thing is, is there nething as roaming on these data cards? as in, shall i ask my bro to send me a card from delhi or shall i buy one from pune itself n keep using it and den back to delhi forever n use it there too..
BunnyPunia is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2006, 14:46   #559
BHPian
 
MADMAX111's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Now Delhi, Very Often Bangalore
Posts: 105
Thanked: 23 Times
Default

Guys Pl help me decide which laptop out of these??

Acer 5002 (AMD Turion ML 30 1.6 Ghz)
Acer 3682 (Celeron M 420 1.6 Ghz)
Comapq V3122TU (Celeron M 420 1.6 Ghz)
All have 512 MB Ram but diff FSB.

please reply if somebody has personal experience with these models. I am basically interested in better multitasking abilities and doesnt want apps to hang /slow down too much. Not able to decide whether celeron M or AMD Turion will be better for these tasks.

Thanks
MADMAX111 is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2006, 15:19   #560
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by MADMAX111
Guys Pl help me decide which laptop out of these??

Acer 5002 (AMD Turion ML 30 1.6 Ghz)
Acer 3682 (Celeron M 420 1.6 Ghz)
Comapq V3122TU (Celeron M 420 1.6 Ghz)
All have 512 MB Ram but diff FSB.

please reply if somebody has personal experience with these models. I am basically interested in better multitasking abilities and doesnt want apps to hang /slow down too much. Not able to decide whether celeron M or AMD Turion will be better for these tasks.

Thanks
thers no comparison bro......go for the turion.......its a turion 64 right?

iv own a dual core turion right now nd my previous laptop was a celeron. i can tell u tht the turion is MUCH better even though its just 1.8 nd my celeron was 2.8

however iv also got a lot more ram now so it might be cos of tht.

also you might wanna up the ram if ur gonna run vista on it
khanak is offline   Reply With Quote
Old 24th October 2006, 15:32   #561
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

Quote:
Originally Posted by BunnyPunia
now im lookin for the rel data card.. but i will be roamin all over india (leavin for goa tomm, onto mlore, blore n all)
i will b back to delhi in dec (hometown)
now the thing is, is there nething as roaming on these data cards? as in, shall i ask my bro to send me a card from delhi or shall i buy one from pune itself n keep using it and den back to delhi forever n use it there too..
Well there is no roaming on these cards & you can use them to access the net all over the country without paying any additional charges. I was in Mumbai last week & used my TATA card which incidentally was bought from & is billed in Moradabad, UP.

My suggestion would be that you get the card from Delhi as in the long term (read as after your trip) you'll be using it in Delhi only so the bills will be coming to your Delhi address. If you buy from Pune, how do you intend to pay the bills??
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2006, 18:11   #562
BHPian
 
MADMAX111's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Now Delhi, Very Often Bangalore
Posts: 105
Thanked: 23 Times
Default

Thanks Khanak

The turion is not dual core which i have in mind. Any way thanks for the info . I plan to statrt with 512 mb RAM. It is DDR at 333 FSB. Any more info on performance??
MADMAX111 is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2006, 19:27   #563
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

go for DDR2 400 instead. turion x2 chipset supports it.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2006, 15:00   #564
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by MADMAX111
Thanks Khanak

The turion is not dual core which i have in mind. Any way thanks for the info . I plan to statrt with 512 mb RAM. It is DDR at 333 FSB. Any more info on performance??
turion is single core but 64 bit
turion 64 is the dual core version

up the ram man......or make sure u put it in as 512 x1 and not 256x2 tht way u can add another 512 later on
khanak is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2006, 04:17   #565
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

Turion and turion 64 are te same cpu's.

For dual cores look at cpu's with X2 extensions.

Via has finally been able to push their cpu's in the notebook market. The gpu is an integrated via gpu. So nvidia is still out in the cold alone.
devarshi84 is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2006, 07:43   #566
BHPian
 
BunnyPunia's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: New Delhi
Posts: 799
Thanked: 186 Times
Default

Quote:
Originally Posted by iraghava
Well there is no roaming on these cards & you can use them to access the net all over the country without paying any additional charges. I was in Mumbai last week & used my TATA card which incidentally was bought from & is billed in Moradabad, UP.

My suggestion would be that you get the card from Delhi as in the long term (read as after your trip) you'll be using it in Delhi only so the bills will be coming to your Delhi address. If you buy from Pune, how do you intend to pay the bills??
i intended to use a fren's details to buy it in pune and pay the bills from any rel web world across india. but then i decided to buy it from del itself n my bro couriered it to blore, where i currently am.

ot : i wonder if any company has coverage in north-east, as we will also be going that side
BunnyPunia is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2006, 10:14   #567
BHPian
 
prince85's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 967
Thanked: 83 Times
Default

Quote:
Originally Posted by speedzak
Try the Compaq Presario 6102. It has Turion64, 1gb ram, 100gb hdd, nvidia goforce 6150 based graphics, very attractive design and a KEWL price tag of 54k.

i recently got my Compaq Presario 6102AU for 52k from Hyperciti in Mumbai.

A slight correction on the above mentioned specs would be that it features an AMD TURION X2 (TL-50) processor. It also features a 5-1 card reader and a DVD R/W drive and 15.4" widescreen display .

I found it incredibly VFM and am happy with my choice. Only disappointment is the the GPU which i believe is the only let down in this config.

Cheers
prince85 is online now   Reply With Quote
Old 28th October 2006, 13:48   #568
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

Quote:
Originally Posted by prince85
i recently got my Compaq Presario 6102AU for 52k from Hyperciti in Mumbai.

A slight correction on the above mentioned specs would be that it features an AMD TURION X2 (TL-50) processor. It also features a 5-1 card reader and a DVD R/W drive and 15.4" widescreen display .

I found it incredibly VFM and am happy with my choice. Only disappointment is the the GPU which i believe is the only let down in this config.

Cheers
that is some really good value!!

how about some pics...

where is hyperciti......iv never heard about it.......do u mean cyberciti
khanak is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2006, 16:28   #569
BHPian
 
prince85's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mumbai
Posts: 967
Thanked: 83 Times
Default

Quote:
Originally Posted by khanak

where is hyperciti......iv never heard about it.......do u mean cyberciti
Well, Hypercity is just besides the InOrbit shopping mall in Malad . The same laptop was priced at 56k in the Vijay Sales Outlets around Mumbai
prince85 is online now   Reply With Quote
Old 30th October 2006, 20:06   #570
BHPian
 
MADMAX111's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Now Delhi, Very Often Bangalore
Posts: 105
Thanked: 23 Times
Default

Guys,
bought Compaq V3122, 1.6 Celeron, 512 DDR2(667FSB) RAM, DVD dual layer writer, wide bright screen, card reader, express card slot(alas no PCMIA) wilreless LAn etc. looks good as it is a new stylish design. will post about the pereformance after using it. Costed me 36500 .
MADMAX111 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The "NEW" Car Price Check Thread - Track Price Changes, Discounts, Offers & Deals black12rr The Indian Car Scene 6574 16th October 2017 10:12
The Camcorder thread : Tech, deals and specs adityapd Gadgets, Computers & Software 121 25th April 2014 17:03
New Civic 1.8V AT. Questions questions... ImmortalZ Sedans 6 12th June 2008 09:49
Help in configs - Gift Laptop Jr Godzilla Gadgets, Computers & Software 3 13th January 2008 11:20


All times are GMT +5.5. The time now is 09:51.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks