Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd April 2007, 00:18   #616
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

for gaming the cpu is not a major thing...a good display card is required....your 1.6 is fine processor...but these normal notebook cannot handle heavy games like quake 4, oblivin.....
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 2nd April 2007, 00:39   #617
Senior - BHPian
 
esteem_lover's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Madras/Py
Posts: 7,554
Thanked: 445 Times
Default

Quote:
Originally Posted by low_bass_makker View Post
for gaming the cpu is not a major thing...a good display card is required....your 1.6 is fine processor...but these normal notebook cannot handle heavy games like quake 4, oblivin.....
Very true. The 1.6 is a pretty good processor, good enough for the games you want to play. Upgrading the AGP/PCI Express card will help in playing games. those on board graphics suck big time for intense gaming.
esteem_lover is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2007, 12:48   #618
Newbie
 
Join Date: Oct 2006
Location: hyderabad
Posts: 11
Thanked: 0 Times
Default macbbok

i have a macbook
2.0 ghz core 2 duo
2gb ddr2 667 mhz ram
200 gb 4200 rpm hdd
dvd writer
remote and
inbilt 1.3mega pixel isight camers
it also includes wifi(airport xtreme) ,bluetooth and a inbuilt mic
plus the killer looks of apple product
operating system mac os x 10.4.9
regars
OT-any mac lovers out here....
westracer_hyd is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2007, 13:41   #619
Senior - BHPian
 
revtech's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bombay
Posts: 1,988
Thanked: 35 Times
Default

Quote:
Originally Posted by westracer_hyd View Post
it also includes wifi(airport xtreme) ,bluetooth and a inbuilt mic
whats wifi AIRPORT EXTREME ??
revtech is offline   Reply With Quote
Old 4th April 2007, 14:35   #620
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

Google my friend is the best way to learn internet. JOkes apart airport extreme is a router built by apple. Its more compatible than the normal netgear/linsys routers and also supports more users.

Last edited by devarshi84 : 4th April 2007 at 14:36.
devarshi84 is online now   Reply With Quote
Old 7th April 2007, 21:01   #621
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default

Well can someone tell me the difference between these laptop processors:

AMD Turion™ 64 Mobile Technology MK-36 and
AMD Turion™ 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50

Also is Intel® Pentium® dual core processor T2060 (Not Core 2 Duo that's in different league) better than 64 Mobile Technology MK-36 and 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50 ?
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 7th April 2007, 23:54   #622
Senior - BHPian
 
khanak's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai/Toronto
Posts: 2,734
Thanked: 128 Times
Default

X2 is dual core whereas the other one is a single core.
khanak is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2007, 00:15   #623
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,814
Thanked: 294 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhibh View Post
Well can someone tell me the difference between these laptop processors:

AMD Turion™ 64 Mobile Technology MK-36 and
AMD Turion™ 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50

Also is Intel® Pentium® dual core processor T2060 (Not Core 2 Duo that's in different league) better than 64 Mobile Technology MK-36 and 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50 ?
the intel is a little better than the turion but in a laptop a little faster will not gonna make a big differnce....
low_bass_makker is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2007, 00:16   #624
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default

Well that i know but on performance front. Is M6 better or Dual Core and Dual Core have like 1 MB L2 cache and X2 T52 have 512+512KB L2 Cache so which is these regards. X2 will outperform Dual Core but its cache is 512 ?

And what does 512 + 512 Cache means ? Does it means it got 1 MB cache 512 in each core ?
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2007, 00:18   #625
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

Quote:
Originally Posted by abhibh View Post
Well can someone tell me the difference between these laptop processors:

AMD Turion™ 64 Mobile Technology MK-36 and
AMD Turion™ 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50

Also is Intel® Pentium® dual core processor T2060 (Not Core 2 Duo that's in different league) better than 64 Mobile Technology MK-36 and 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50 ?
MK36 is a single-core processor. It consumes 31watts running at 2.0 ghz. L2 cache is 512kb. l1 is 128kb (64+64)

X2 Tl50 is a dual-core processor. Meaning it has two processing cores on one die. Even TL50 consumes 31watts. Its clocked at 1.6ghz and has 2x256kb l2 cache.

intel t2060 is a first gen dual-core cpu. Intel released first gen dual-cores to enter dual-cores before amd. they can be termed as half-realized core2duo's.
runs on 65nm process and has 1mb of l2cache. It is clocked at 1.6ghz. Has a fsb of 533mhz. It can be called a dual-core celeron cpu.



Both have Integrated memory controllers which intel is installing in the successor to Core2DUo Yonah cpu's.

amd uses power now while intel uses speedstep (similar)
amd is based on 90nm manufacturing process while intel is 65nm (intel wins)
amd's are 64-bit while only core2duo's are 64-bit in mobile cpu's


TL50 is better than MK36 is better than T2060.
devarshi84 is online now   Reply With Quote
Old 8th April 2007, 00:25   #626
Senior - BHPian
 
abhibh's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Back in the HOOD near you!
Posts: 2,767
Thanked: 33 Times
Default

Quote:
Originally Posted by devarshi84 View Post
TL50 is better than MK36 is better than T2060.
Thnx ppl.

So the bottom line is one can go for AMD Turion™ 64 X2 Dual Core Mobile Technology TL-50 or TL-52 or higher if budget does not permits Core Duo processor.
abhibh is offline   Reply With Quote
Old 8th April 2007, 00:49   #627
Senior - BHPian
 
devarshi84's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ahmedabad - Tor
Posts: 3,996
Thanked: 118 Times
Default

turion X2 is the best alternative if Core2Duo's are out of reach. Remember though that turions x2's can never match core2duo's performance or core duo's for that matter. Its just the t2060 is crippled that amd takes the cake.

turion x2 is good otherwise for everyday computing.

best of luck.
devarshi84 is online now   Reply With Quote
Old 22nd April 2007, 16:45   #628
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,367
Thanked: 387 Times
Default

Guys,

got myself a HP pavilion TX 1003 AU.Tablet PC , swivel screen, Vista home, AMD Turion 64X2, 120 GB HDD, 1 Gb ram, touch screen, finger print thingy.

Also got a Transcend 1 GB pen drive , headphones, optical mouse free along with the regular freebies you get from HP on registering your product. Got a nice price too.
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2007, 17:48   #629
BANNED
 
Join Date: Mar 2006
Location: India
Posts: 4,346
Thanked: 16 Times
Default

Hmmm.... I had my eyes on that too.
Great buy that is N_C!

I got myself a Compaq V3149 AU. It comes with Turion X2, 1GB ram, 120GB HDD, 14" screen and all other normal features.
Got a carrycase and a webcam free with additional registration promos.
speedzak is offline   Reply With Quote
Old 22nd April 2007, 18:01   #630
Senior - BHPian
 
jesal's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Mumbai
Posts: 2,322
Thanked: 5 Times
Default

i have a acer 5002 which will be a year old next month, now this thing came with 256mb ramddr i was wondering if i can buy 1 512mb and use it with the current 256. will it run normal or do i have to buy 2 of the 512mb's. price im getting is for 2500 each 512mb, lappie prices...
jesal is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The "NEW" Car Price Check Thread - Track Price Changes, Discounts, Offers & Deals black12rr The Indian Car Scene 6619 11th December 2017 14:11
The Camcorder thread : Tech, deals and specs adityapd Gadgets, Computers & Software 121 25th April 2014 17:03
New Civic 1.8V AT. Questions questions... ImmortalZ Sedans 6 12th June 2008 09:49
Help in configs - Gift Laptop Jr Godzilla Gadgets, Computers & Software 3 13th January 2008 11:20


All times are GMT +5.5. The time now is 15:19.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks