Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th December 2009, 11:34   #1
BHPian
 
Join Date: Oct 2006
Location: Madras
Posts: 588
Thanked: 139 Times
Unhappy TataSky converted to HD for LCD panel?

I have a regular TataSky connection which is connected to my Sony Bravia LCD using a RCA cable (3 cables: red, yellow, white).

I have seen in many electronic stores like CROMA, EZONE etc. that they use some box which (i feel) upconverts the DTH to HD and also has HDMI connecting to TV. These boxes normally have stickers saying "Not for SALE".

Any one has any idea what are these boxes called? Are they available in India? Abroad? Approx. Prices?
hyper-VTEC is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 11:46   #2
Team-BHP Support
 
Akshay1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Mumbai
Posts: 9,660
Thanked: 6,084 Times
Default

i think these boxes take in one cable signal and take out multiple signals. so that the store dosent have to buy an stb for each tv.
Akshay1234 is online now   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 11:53   #3
BHPian
 
Join Date: Oct 2006
Location: Madras
Posts: 588
Thanked: 139 Times
Default

Sorry maybe i was not clear in my question:

These boxes have HD written and my question was how to upconvert TataSky to HD with HDMI like some DVD players do these days.
hyper-VTEC is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 12:14   #4
BHPian
 
Join Date: Sep 2009
Location: Thiruvananthapuram
Posts: 47
Thanked: 0 Times
Default

Are you referring to AV Receivers?
Anoop RD is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 12:21   #5
Senior - BHPian
 
Shan2nu's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hubli - Karnata
Posts: 5,525
Thanked: 81 Times
Default

Its not possible to convert regular res to HD. This is like taking a 72ppi image from the net, opening it in Photoshop, converting it to 300ppi and calling it higher resolution.

End of the day, the clarity of the image still remains the same.

If you were to compare true HD and upscaled HD side by side, you'd see a very big diff in clarity.

Shan2nu
Shan2nu is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 12:24   #6
BHPian
 
mmmjgm's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: BOM, PNQ, DXB
Posts: 398
Thanked: 21 Times
Default

Quote:
Originally Posted by hyper-VTEC View Post
I have a regular TataSky connection which is connected to my Sony Bravia LCD using a RCA cable (3 cables: red, yellow, white).

I have seen in many electronic stores like CROMA, EZONE etc. that they use some box which (i feel) upconverts the DTH to HD and also has HDMI connecting to TV. These boxes normally have stickers saying "Not for SALE".

Any one has any idea what are these boxes called? Are they available in India? Abroad? Approx. Prices?
Those are upscalers used to improve the output of a regular off the shelf DVD player.

Technically it's hoodwinking people, donno how they get by doing it.

Faroudja makes excellent video up scalers, and they are bundled with Home theatre Amplifiers (high end) as well as high end DVD/BD players.
mmmjgm is offline   Reply With Quote
Old 28th December 2009, 12:34   #7
BHPian
 
Join Date: Oct 2006
Location: Madras
Posts: 588
Thanked: 139 Times
Default

Seems like I have to wait for HD DTH
hyper-VTEC is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Watchout for questionable transactions by Tatasky Samurai Shifting gears 40 11th August 2011 10:46
LCD TV or (LCD montior+VGA Box) for Wii? ashwin489 Gadgets, Computers & Software 0 20th July 2009 14:33
Digital Output from TataSKy STB sk456 Gadgets, Computers & Software 2 5th January 2009 23:43
tatasky and dishtv can't be installed??!! jassi Gadgets, Computers & Software 36 20th February 2008 15:07


All times are GMT +5.5. The time now is 03:04.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks