Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30th August 2010, 10:54   #256
BHPian
 
redrage's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bengalooru
Posts: 544
Thanked: 58 Times
Default

Planning to pick up an base android phone for my fiancé, which would be good choice for a budget around 10 k? Is the galaxy 3 I5800 worth it?.
redrage is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2010, 16:41   #257
BHPian
 
adi99's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bangalore
Posts: 274
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by rreddy18 View Post
Bought in jaynagar , ph: 080-26536384 41235572
Thanks rreddy.

Quote:
Originally Posted by redrage View Post
Planning to pick up an base android phone for my fiancé, which would be good choice for a budget around 10 k? Is the galaxy 3 I5800 worth it?.
redrage - I called the above no, its Mahalaxmi enterprises. The price quoted was Rs.12,100
adi99 is offline   Reply With Quote
Old 30th August 2010, 17:58   #258
BHPian
 
redrage's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Bengalooru
Posts: 544
Thanked: 58 Times
Default

Thank you adi, will check it out. Any other options for 10-12k android phone (good cam, ver 2.1 and 2.1+ updates, wifi)
redrage is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 07:34   #259
BHPian
 
gkrishn's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Bangalore
Posts: 584
Thanked: 36 Times
Default

GS owners, watch out for this.

Samsung galaxy s struck by factory settings reset bug - The Inquirer
gkrishn is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 15:01   #260
Senior - BHPian
 
kaushik_s's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,064
Thanked: 148 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gkrishn View Post
Oops bad news. But good news is that the stupid Chaos anyway doesn't work. Oh wait, now they can say that chaos not connecting to the phone actually is a safety feature
BTW, what kind files have extensions that are 16 characters long? Just curious.

BTW, found another neat GPS application called SpeedView. Pretty neat speedometer with a option to record your run as gpx file.

Liked the game RoboDefense but it was pretty easy. Would love to see a much more tougher version.

Dictionary.com app is nice and pretty helpful but you need to be online to use the app :(. Any dictionary app which can be used offline?

And the problem of phone being unreachable is still there :( Even after the SIM was changed I'm facing the same issue. I really don't know how it works with other SIM cards and doesn't work with my number.

Last edited by kaushik_s : 31st August 2010 at 15:14.
kaushik_s is online now   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 15:04   #261
BHPian
 
hemanthisgreat's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Bangalore
Posts: 587
Thanked: 8 Times
Default

@kaushik, I presume the network issue with you phone has been sorted out after the change in sim.
hemanthisgreat is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 16:07   #262
Senior - BHPian
 
shuvc's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Kolkata
Posts: 2,895
Thanked: 283 Times
Default

Got a GS for wifey. Whattaphone !

And yes, have not been able to make Kies work. Installed on my XP SP3 laptop. When opened it throws an error message which I am unable to close. It keeps popping up again the moment I close it.

Also unable to play video files with DTS audio. arcMedia probably plays DTS but is slow. The pre-installed player is good with video playback though.

Yet to test GPS properly. Been playing around with it since Sunday.

Need a screen guard. Should I buy Scratchgard?

Last edited by shuvc : 31st August 2010 at 16:11.
shuvc is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 16:59   #263
Senior - BHPian
 
srishiva's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bengaluru
Posts: 3,580
Thanked: 823 Times
Default

Wasn't there a tweak in registry settings that you got to do to make Kies work as per XDA? With that there were Froyo updates done to Galaxy.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769043
srishiva is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 19:26   #264
Team-BHP Support
 
Rehaan's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 22,381
Thanked: 22,603 Times
Default

Quote:
Originally Posted by rreddy18 View Post
I bought Samsung galaxy 3 , I5801

The gps seems to be really bad on this. I am not sure
whether it is on my phone only. Can some one confirm the gps performance on samsung galaxy 3.
I dont know about the "3" but the "S" definitely has an issue!
There are some halfway-there fixes available for it -- suggest you google the same for the 3, you might find something.

Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
SpeedView. Pretty neat speedometer
Indeed! Thanks for the recco.
(Wish it had an accuracy indication too)

Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
And the problem of phone being unreachable is still there :( Even after the SIM was changed I'm facing the same issue. I really don't know how it works with other SIM cards and doesn't work with my number.
Oh, thats weird! Maybe it is a phone issue (since you probably didnt get to test with the other sims long enough?)

Im getting my SIM replaced today. My old sim has stopped working without me activating/using the new one -- is that normal? (New sim is not with me yet!) I imagined it would switch over only when i used the new one!

Quote:
Originally Posted by shuvc View Post
Need a screen guard. Should I buy Scratchgard?
No need IMO. Apparently the Galaxy S has gorilla glass. See this :

https://www.team-bhp.com/forum/1983099-post93.html


cya
R

PS - Does anyone get a satellite signal strength greater than 40 using GPS Test (see the numbers on top of the bars)
Name:  screen.png
Views: 905
Size:  18.4 KB

@HellWrath - yup, i couldn't resist. Have rooted + one click lag fixed my phone. Was quite painless (via app availble in the market!) and phone is better, though still lags at times.

Last edited by Rehaan : 31st August 2010 at 19:51.
Rehaan is offline   Reply With Quote
Old 31st August 2010, 20:00   #265
Senior - BHPian
 
kaushik_s's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,064
Thanked: 148 Times
Default

@Rehaan, I'll check the GPS Test today once I reach home. If I remember correctly the maximum number I've seen was around 39 but I may be wrong.

GPS is working fine for me as of now. Today used the SpeedView and it almost instantly connected to the Satellites.

Will get the phone checked tomorrow at Samsung Service center. Might be some issue with the phone. Other card I tested was for around half hour+. When I called airtel today they told me to change to Network Selection as Manual instead of auto. Done that and now it's lil' bit better from what I see but still the phone goes to unreachable mode at times.

BTW, according to Airtel guys they are getting the Spectrum allocation for 3G by September within December there will be 3G service from them. Dunno how true it is.
kaushik_s is online now   Reply With Quote
Old 1st September 2010, 14:42   #266
Senior - BHPian
 
kaushik_s's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,064
Thanked: 148 Times
Default

@Rehaan, checked with my phone using GPS Test. Nope, I also didn't see any signal strength stronger than 40. In fact it was 39 max. May be I'll try to check the same when the sky is open. Sky is cloudy these days here anyway.
kaushik_s is online now   Reply With Quote
Old 1st September 2010, 19:03   #267
Team-BHP Support
 
Rehaan's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 22,381
Thanked: 22,603 Times
Default

Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
...they told me to change to Network Selection as Manual instead of auto.
Intelligent suggestion there!

Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
...I also didn't see any signal strength stronger than 40. In fact it was 39 max....
Hmmm. This concerns me (hardware wise).
Sprucegoose tried GPS Test on his Milestone and said he got a 47.

Anyway. Here are two screenshots showing what Launcher Pro can look like on the Galaxy S. (Pics look soooo dull compared to the SAMOLED screen! - Maybe something to do with the PNG format as well?)

Name:  snap20100831_205740.png
Views: 500
Size:  526.3 KB

Name:  snap20100831_205757.png
Views: 506
Size:  130.1 KB

cya
R
Rehaan is offline   Reply With Quote
Old 1st September 2010, 19:27   #268
Senior - BHPian
 
kaushik_s's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bangalore
Posts: 1,064
Thanked: 148 Times
Default

Hey Rehaan, is that Wallpaper of yours is the panoview live wallpaper? I forgot the exact name but seems like it. But I couldn't find that on the market.

BTW, I did switched to Manual network selection yesterday and today at office my phone is now reachable almost all the time.

BTW, how do you take teh screenshots of the screens? Any app for that available or it's an inbuilt capability which I'm not aware of.
kaushik_s is online now   Reply With Quote
Old 2nd September 2010, 01:15   #269
Senior - BHPian
 
Raccoon's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Poona
Posts: 1,832
Thanked: 105 Times
Default

Had been to The Mobile Store last night, with the intention of having a look at the SG3 and other stuff and was told that it has a waiting period and I would need to book one to get it! They didn't even have a dummy piece to show.

Nuts!

I have half a mind to buy that phone, but not this way. Will wait until the euphoria settles, and there are more reviews.... unless I buy something else in the meantime.
Raccoon is offline   Reply With Quote
Old 2nd September 2010, 13:38   #270
Team-BHP Support
 
Rehaan's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 22,381
Thanked: 22,603 Times
Default

I can't believe noone has posted the latest "BIG NEWS" here!?

2.2 is available for the Galaxy S now, but its still in BETA. Can be got via kies (in test mode or something like that).

Early reports say GPS fix in 5-10 seconds and better accuracy.
Comments about lag are mixed.

I haven't tried it yet, but will probably wait for the official release.


Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
panoview -- I couldn't find that on the market.
Panoplanet.
Its a paid app, so not currently shown in the indian market.
When i put in a USA simcard (even a deactivated one) it lets me buy apps from the USA market. Another workaround might be removing the sim and setting your wireless router to use a USA proxy. Haven't tried this one.

Quote:
Originally Posted by kaushik_s View Post
BTW, how do you take teh screenshots of the screens?
I used shootme. Phone needs to be rooted for it to work! Simpler than the SDK method though.

Glad to hear about your network issue hopefully getting sorted.

cya
R

PS - Lately i've been having a weird problem with WIFI. Sometimes after i switch wifi on - it finds no networks. I go to settings > wifi and it doesn't even show the remembered networks in the list below!! I check and uncheck wifi there and it starts to work once again! Anyone else facing this?

Last edited by Rehaan : 2nd September 2010 at 13:41.
Rehaan is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 03:53.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks