Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th June 2011, 20:19   #3841
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 151 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by amit_mechengg View Post
spice m410 has a killer pricing. just 13500 for a monster 1gz 4.1 inch screen is the best deal.
another best one mentioned is HTC A8181.

and i dont think they are refurbished. its mentioned that it comes with 12 months manufacturers warranty.

dont know where the android market is heading, but anyways we have all reasons to rejoy
How's the Dell XCD experience mate? Upgraded to Froyo?

P.S. - Was about to flash a custom ROM when I noticed that "official" 2.3.4 update for SGA has just been released last week in Europe

Currently downloading that! Contemplating whether to flash that or Custom 2.3.3 ROM!

I tell you - these Android Devs have you spoilt for choice
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 20:48   #3842
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,594
Thanked: 3,407 Times
Angry re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
I tell you - these Android Devs have you spoilt
for choice
my latest facepalm

try recieveing a vcard in android. i just realized yday that my current GB setup doesnt support it. now trying new apps which will nicely recieve such SMSes.

handcent (otherwise awesome) has failed. as have a couple others.

any ideas??
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 20:59   #3843
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 151 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Doesnt Android handle vcard as MMS by default? I'm sure GB would have an option to 'Send Contact as'?
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 21:06   #3844
Senior - BHPian
 
srishiva's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bengaluru
Posts: 3,545
Thanked: 766 Times
Infractions: 0/1 (4)
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by phamilyman View Post
What failed?

Flashing? or OTA update?

Otherwise if in doubt, wait for the OTA update!

The Flashing guide is here: [HOW TO] Debranding /Installing different/recovering bricked firmware on your Defy - xda-developers and the SEA15 ROM is here: [Flash SBF] OFFICIAL RELEASE | Android Froyo 2.2.2 [SOUTH EAST ASIA + INDIA] - xda-developers

What are you trying to upgrade - to Froyo or to GB? Because with SEA15 ROM, sometimes people have to flash the other Nordic Froyo ROM for GB to work.

Charge it to 100% first, I hope. Right?
Just tried on XP (there were some posts on the internet mentioning problems with windows 7)

Same problem. I have given up. I have followed the instructions very clearly and flashing is not happening. I have checked for the same errors on net and people facing the same problem have also given up. Was trying to upgrade to Froyo.

Last edited by srishiva : 11th June 2011 at 21:10.
srishiva is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 21:42   #3845
Senior - BHPian
 
vnabhi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: DC -> DC
Posts: 5,261
Thanked: 1,232 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by srishiva View Post
Just tried on XP (there were some posts on the internet mentioning problems with windows 7)

Same problem. I have given up. I have followed the instructions very clearly and flashing is not happening. I have checked for the same errors on net and people facing the same problem have also given up. Was trying to upgrade to Froyo.
Gosh, looks like I'll need to wait for the dust to settle down till I try to upgrade to Froyo or GB.

Meanwhile, I wanted advise on the following from Defy users:-
  1. I downloaded Shoot me from App Store, but when I tried to use it I got an error stating that I needed access to the root. I could not figure out how to surpass this, so I uninstalled the app. Any pointers?
  2. I could not figure out how to post a comment on Team-bhp. I could select a post, but did not find any place where I could express my views and comment. I've seen a post asking users to select a post (which I could) and then select the menu button to post. I do not have a menu button on my Defy.
  3. How do you guys take get your Quadrant score?

Last edited by vnabhi : 11th June 2011 at 21:49.
vnabhi is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:10   #3846
BHPian
 
aman9393's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 376
Thanked: 27 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

You require root access in android to take screenshots. So shoot me won't work if it ain't rooted.
The menu button is one of the hardware button. And for getting quadrant scores download quadrant standard from the market.:-)
aman9393 is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:35   #3847
Senior - BHPian
 
amit_mechengg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pune
Posts: 2,404
Thanked: 1,528 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
How's the Dell XCD experience mate? Upgraded to Froyo?

P.S. - Was about to flash a custom ROM when I noticed that "official" 2.3.4 update for SGA has just been released last week in Europe

Currently downloading that! Contemplating whether to flash that or Custom 2.3.3 ROM!

I tell you - these Android Devs have you spoilt for choice
hi man, well experience with dell is amazing. especially in connectivity. call quality is damn good. wifi fixes in 1-2 seconds max. gps fixes signal in 2-3 seconds flat.

i am not hunting for new roms. do let me know if there is bug free and 100% reliable rom.

actually i am in germany currently and heavily relying on GPS and other features. so i am avoiding risks of any sorts.

by the way how do i put the 4 gb memory card that i have with me. whats the general step by step procedure in case of androids?
amit_mechengg is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:41   #3848
Senior - BHPian
 
vnabhi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: DC -> DC
Posts: 5,261
Thanked: 1,232 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by aman9393 View Post
You require root access in android to take screenshots. So shoot me won't work if it ain't rooted.
The menu button is one of the hardware button. And for getting quadrant scores download quadrant standard from the market.:-)
Thanks, but how do I get root access?
vnabhi is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:43   #3849
Senior - BHPian
 
pulsar56's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Singapore
Posts: 1,173
Thanked: 319 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by vnabhi View Post
I downloaded Shoot me from App Store, but when I tried to use it I got an error stating that I needed access to the root. I could not figure out how to surpass this, so I uninstalled the app. Any pointers?
  1. I could not figure out how to post a comment on Team-bhp. I could select a post, but did not find any place where I could express my views and comment. I've seen a post asking users to select a post (which I could) and then select the menu button to post. I do not have a menu button on my Defy.
  2. How do you guys take get your Quadrant score?
It's really strange that Shoot Me is asking for root permissions.
Quoting on T-BHP using the android app, long press the post and you will get the option for that.
Quadrant score is never taken seriously by our friends on Xda!

Oops! my mistake.. I thought you were asking about the game!

Last edited by pulsar56 : 11th June 2011 at 22:46.
pulsar56 is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:46   #3850
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,594
Thanked: 3,407 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by vnabhi View Post
Gosh, looks like I'll need to wait for the dust to settle down till I try to upgrade to Froyo or GB.

Meanwhile, I wanted advise on the following from Defy users:-
  1. I downloaded Shoot me from App Store, but when I tried to use it I got an error stating that I needed access to the root. I could not figure out how to surpass this, so I uninstalled the app. Any pointers?
  2. I could not figure out how to post a comment on Team-bhp. I could select a post, but did not find any place where I could express my views and comment. I've seen a post asking users to select a post (which I could) and then select the menu button to post. I do not have a menu button on my Defy.
  3. How do you guys take get your Quadrant score?
1. Superoneclick: Try Special version SuperOneClick:root froyo/2.51 easily! - xda-developers or [APP]SuperOneClick v1.9.1 (Root, Unroot, Enable Non-Market App) - xda-developers (one of them should work).
2. Assuming you're talking of TBHP Android app - right? Long press any post -it'll give options like quote. click on quote and type away. Click on select on multiple posts. then press the leftmost button it pops up an option for multiquote. click on that and you're done.
3. Download quadrant from the market.

Quote:
Originally Posted by srishiva View Post
Just tried on XP (there were some posts on the internet mentioning problems with windows 7)

Same problem. I have given up. I have followed the instructions very clearly and flashing is not happening. I have checked for the same errors on net and people facing the same problem have also given up. Was trying to upgrade to Froyo.
Hmmm - you need to tell us what error it is - if its pc based, then take a screen shot. We can help if you mention that is happening.

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
Doesnt Android handle vcard as MMS by default? I'm sure GB would have an option to 'Send Contact as'?
send is manageable. the receipt is where it screws up. Literally. The message disappears like it never existed.
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:48   #3851
BHPian
 
aman9393's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 376
Thanked: 27 Times
Default

Quote:
Originally Posted by vnabhi View Post
Thanks, but how do I get root access?
For that you will have to root your phone. Look up on xda forums.
aman9393 is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 22:57   #3852
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,594
Thanked: 3,407 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by pulsar56 View Post
It's really strange that Shoot Me is asking for root permissions.
Quoting on T-BHP using the android app, long press the post and you will get the option for that.
Quadrant score is never taken seriously by our friends on Xda!

Oops! my mistake.. I thought you were asking about the game!
boss - quadrant the synthetic benchmark in the market - its decent enough.

Quote:
Originally Posted by aman9393 View Post
For that you will have to root your phone. Look up on xda forums.
could've looked up on the post above yours!
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 23:02   #3853
Senior - BHPian
 
vnabhi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: DC -> DC
Posts: 5,261
Thanked: 1,232 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by pulsar56 View Post
Quoting on T-BHP using the android app, long press the post and you will get the option for that.
Quote:
Originally Posted by phamilyman View Post
2. Assuming you're talking of TBHP Android app - right? Long press any post -it'll give options like quote. click on quote and type away. Click on select on multiple posts. then press the leftmost button it pops up an option for multiquote. click on that and you're done.
When I press on a post, I get only 2 options in a pop-up: Report post or Select post.
Long press gives me the same result.

The left most button (left of Home button) only give me options to refresh the page or to Open a browser
vnabhi is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 23:24   #3854
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,594
Thanked: 3,407 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by vnabhi View Post
When I press on a post, I get only 2 options in a pop-up: Report post or Select post.
Long press gives me the same result.

The left most button (left of Home button) only give me options to refresh the page or to Open a browser
Strange. This is how I see it:
Android Thread: Phones / Apps / Mods-snap20110611_224228.png

Are you logged in? or is it logging u out? else u should get the option to quote.
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 11th June 2011, 23:28   #3855
Senior - BHPian
 
vnabhi's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: DC -> DC
Posts: 5,261
Thanked: 1,232 Times
Default re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by phamilyman View Post
Strange. This is how I see it:
Attachment 558906

Are you logged in? or is it logging u out? else u should get the option to quote.
I get only two options---Report and Select. How do I make sure I am logged in? I dont see any log in button as one sees on the laptop.
vnabhi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 16:11.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks