Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th August 2011, 18:09   #5356
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,043
Thanked: 3,174 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

I just upgraded my x10 to gingerbread.
no x10 users that i have run into so far over here, but perhaps someone is, who's using wolf's 2.3.3 rom from xda?
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 19:17   #5357
Senior - BHPian
 
Invinsible's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bombay
Posts: 1,257
Thanked: 60 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by clevermax View Post
Installed and configured SetCPU now. Here are the profiles I have set.

Attachment 589005

Any suggestions / review comments on this?

If none of these conditions are met, phone will be running at 1113 Mhz max and 245 minimum while display is on. CPU governor in that case will be OnDemand.
You could set it lower for screen off, at sleep mode. Charging could be around 800.
I set GS2 at 500 and lower for screen off and sleep mode, also lower the voltage a bit and it runs fine.
Have you changed the voltage too ?
Invinsible is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 21:22   #5358
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Goa
Posts: 417
Thanked: 4 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by govigov View Post
you can use the maps offline without the need for an active data plan.

just do a "download map area" .
Hi, is that in Google Maps version 5.8.0 ? I can't find that option.
autoenthusiast is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 21:37   #5359
BHPian
 
manim's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tuticorin
Posts: 701
Thanked: 354 Times
Post Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by autoenthusiast View Post
Hi, is that in Google Maps version 5.8.0 ? I can't find that option.
It is a new feature in the latest update (HTC Desire; Google maps version 5.8.0);

When you long press some point on the map there is this option: 'pre-cache map area'.
manim is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:03   #5360
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: Goa
Posts: 417
Thanked: 4 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by manim View Post
It is a new feature in the latest update (HTC Desire; Google maps version 5.8.0);

When you long press some point on the map there is this option: 'pre-cache map area'.

That's pretty strange, I got the latest 2.3.4 android update on my phone and also google maps version 5.8.0 but when I long press on the map it loads the address for that location.
autoenthusiast is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:18   #5361
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 359 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by autoenthusiast View Post
That's pretty strange, I got the latest 2.3.4 android update on my phone and also google maps version 5.8.0 but when I long press on the map it loads the address for that location.
Yes, for me too (running 2.3.4 with GMaps 5.8) I don't see any option to download map area by selecting it. Only option is prefetch on mobile in cache settings. But You can see the maps for the areas already downloaded without having the need for a data connection.

Quote:
Originally Posted by Invinsible View Post
You could set it lower for screen off, at sleep mode. Charging could be around 800.
I set GS2 at 500 and lower for screen off and sleep mode, also lower the voltage a bit and it runs fine.
Have you changed the voltage too ?
Changed the settings a bit.
Name:  snap20110806_221919.png
Views: 328
Size:  98.3 KB
Battery drain seems to have reduced, 8 hours of pretty good usage and now it is at 60%.

Last edited by clevermax : 6th August 2011 at 22:22.
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:22   #5362
BHPian
 
manim's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tuticorin
Posts: 701
Thanked: 354 Times
Post Pre-cache map area

Quote:
Originally Posted by autoenthusiast View Post
That's pretty strange, I got the latest 2.3.4 android update on my phone and also google maps version 5.8.0 but when I long press on the map it loads the address for that location.
Yes, but after it loads the address you have to click on the address 'balloon' which brings these following options:
1)What's nearby
2)Search nearby
3)Share this place
4)Pre-cache map area - This is the one you need!

Last edited by manim : 6th August 2011 at 22:26.
manim is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:26   #5363
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 359 Times
Default Re: Pre-cache map area

Quote:
Originally Posted by manim View Post
Yes, but after it loads the address you have to click on the address 'balloon' which brings these following options:
1)What's nearby
2)Search nearby
3)Share this place
4)Pre-cache map area
Actually, it doesn't show all those options in mine..
Name:  snap20110806_222445.png
Views: 272
Size:  58.2 KB
Name:  snap20110806_222705.png
Views: 272
Size:  37.7 KB

Last edited by clevermax : 6th August 2011 at 22:28.
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:54   #5364
BHPian
 
Join Date: Dec 2005
Location: Vijayawada
Posts: 218
Thanked: 63 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by vvrchandra View Post
I'm trying the voice input method for text messages or emails, etc on my SGS2. When ever I say something, the voice input keys a different set of words, completely different. Till now, I could not succeed even once with the correct input of words. But, there is an ad on Samsung Galaxy Ace which shows this as a great advantage instead of typing. DO you also face the same issue or is there anything that I'm missing or not doing the proper way. Need inputs. Thanks
Any Thoughts on this.., Need inputs. Thanks.
vvrchandra is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 22:58   #5365
Senior - BHPian
 
DCEite's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: NCR
Posts: 3,015
Thanked: 441 Times
Default Re: Is the Samy GS (I9000) still suffering from GPS issues?

Quote:
Originally Posted by e46 View Post
Very good DCEite. cant deny that at 20k, the GS is a sure good deal. however, my foremost concern related to this device:

Is it still suffering from the GPS issue? Are the recent lots spared of that issue? Please test and let me know. Does it work oob or you have to tweak sw/hw settings.

This goes out to all users of this device? Responses would be appreciated very much.
I received this phone yesterday via Letsbuy.

Total cost was Rs. 19,120 (with coupon) and to my surprise the phone came with Gingerbread 2.3.3 . (even though the box mentions the OS as Froyo 2.2)


Regarding GPS, i have tried it a couple of times, once it locked even inside the room within 20 seconds, and once outside, it locked within 5-10 seconds max. So i guess the GPS issue plaguing the Galaxy series is somewhat sorted with this phone / or the Gingerbread update.

I must say playing Angry birds in this phone after playing the same in Galaxy 3 and even iPhone 2G is a revelation. The game just seems to be tailor made for this device. No lag, awesome graphics, and very smooth gameplay.

Very very impressed so far with this device, at the price at which its selling right now.

And to all those who are receiving the phone with seal broken. RETURN it to Letsbuy immediately. Seal broken means that Courier boy delivered it to wrong address, the folks at the wrong address used the phone, courier realised the mistake and took away the phone from the wrong address and redelivered it to you.

I received my phone with seals intact.

Last edited by DCEite : 6th August 2011 at 23:01.
DCEite is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 23:18   #5366
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 359 Times
Default Re: Is the Samy GS (I9000) still suffering from GPS issues?

Quote:
Originally Posted by DCEite View Post
Regarding GPS, i have tried it a couple of times, once it locked even inside the room within 20 seconds,
Getting gps lock without a (partial) sky view is nearly impossible.. wonder how you could manage that!
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 23:22   #5367
BHPian
 
SX4LOVER's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Highway
Posts: 277
Thanked: 129 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Just gifted my wife a Samsung Galaxy S II...Though i am the one who is glued to it all day. This is a superb phone with 8 MP, sparkling AMOLED screen, all apps including FB, skype, Maps, Angry birds (!!) Gmail, GPS, i mean everything works like a breeze. 2 GB RAM and 16/32 GB memory is comparable to PCs some years back.

Movie and photo quality is awesome. the phone doesnt hang irrespective of the number of apps open. im loving it.
SX4LOVER is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 23:25   #5368
Senior - BHPian
 
DCEite's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: NCR
Posts: 3,015
Thanked: 441 Times
Default Re: Is the Samy GS (I9000) still suffering from GPS issues?

Quote:
Originally Posted by clevermax View Post
Getting gps lock without a (partial) sky view is nearly impossible.. wonder how you could manage that!
Well while indoors i am near a window and have EDGE (GPRS) packet data mode as ON. My house is top floor.

Quote:
Originally Posted by SX4LOVER View Post
Just gifted my wife a Samsung Galaxy S II...Though i am the one who is glued to it all day. This is a superb phone with 8 MP, sparkling AMOLED screen, all apps including FB, skype, Maps, Angry birds (!!) Gmail, GPS, i mean everything works like a breeze. 2 GB RAM and 16/32 GB memory is comparable to PCs some years back.

Movie and photo quality is awesome. the phone doesnt hang irrespective of the number of apps open. im loving it.
Congrats SX4LOVER, after using a Galaxy S, i can imagine what great phone the S2 would be ! The best part of S2 is that despite being so feature rich, it weighs so less. And if sAMOLED of SGS is great, sAMOLED Plus would be awesome

Which build is the SGS2 running on - 2.3.3 or 2.3.4 ?

Last edited by DCEite : 6th August 2011 at 23:29.
DCEite is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 23:31   #5369
Senior - BHPian
 
govigov's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cochin!!!!!
Posts: 1,271
Thanked: 382 Times
Default

Quote:
Originally Posted by clevermax

Actually, it doesn't show all those options in mine..
<img src="http://www.team-bhp.com/forum/attachment.php?attachmentid=589151"/>
<img src="http://www.team-bhp.com/forum/attachment.php?attachmentid=589152"/>
Open maps settings, and enable the same in labs.
govigov is offline   Reply With Quote
Old 6th August 2011, 23:43   #5370
BHPian
 
manim's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Tuticorin
Posts: 701
Thanked: 354 Times
Post Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by govigov View Post
Open maps settings, and enable the same in labs.
Yes! I forgot to mention this!
manim is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 07:07.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks