Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th October 2011, 16:48   #6166
Senior - BHPian
 
Invinsible's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bombay
Posts: 1,257
Thanked: 60 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post
I write that I use es file explorer. That won't work?

root explorer is paid? And how do I get te on ether phone to access the folder?
Not sure but have you tried clearing the data from the App. In most cases after upgrading it there have been issues with FC however a simple clear data has helped. Or you could try uninstalling the Maps completely and download again from the market. Had faced the same issue with Maps 5.8.
Also clean up "Google services framework" & navigation.

Last edited by Invinsible : 12th October 2011 at 16:50.
Invinsible is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 16:55   #6167
BHPian
 
NFS2024's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bangalore
Posts: 468
Thanked: 64 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by govigov View Post
things to try.

try on a different system, create a new user profile in the system and then try. some other program in your system may be conflicting with KIES.

I have also found that, if you upgrade after you do a hard reset of the phone, it usually works.
Well i tried these options, but the upgrade does not show in KIES anymore. Can someone pls guide me on how to upgrade to GB by other means> Details pls.
NFS2024 is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 19:47   #6168
BHPian
 
Join Date: Oct 2009
Location: Chennai
Posts: 112
Thanked: 15 Times
Default Re: Team-BHP App for your Android Phone & Tablet

I have AirTel 2G Internet pack RC98 which is 2GB per month. Sometimes I get this attached dialogbox which is irritating, sometime I have to cancel 5-6 dialog boxes continuously to go to home page.

Is there way I can disable this?

Another note, did anybody tried 3G plans? Is it worth moving from 2G to 3G now?
Attached Images
 
carbhp is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 21:04   #6169
BHPian
 
gr8guzzler's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Navi Mumbai
Posts: 648
Thanked: 38 Times
Default

Quote:
Originally Posted by normally_crazy
Guys, I cannot access the system folder on my rooted phone...I use es file explorer.

Any help?
ES has the capability to access system folders. Goto settings and enable the root explore option.
gr8guzzler is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 21:40   #6170
BANNED
 
Join Date: Mar 2010
Location: Bangalore
Posts: 392
Thanked: 152 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by govigov View Post
^^^ How to force stop network location?
No automatic way! I have to manually go and force close it in manage application in default launcher. This I will do every connect USB or switch on wifi.
RaguHolla is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 21:48   #6171
Senior - BHPian
 
Warwithwheels's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: India
Posts: 1,279
Thanked: 1,013 Times
Default Re: Team-BHP App for your Android Phone & Tablet

Quote:
Originally Posted by carbhp View Post
Another note, did anybody tried 3G plans? Is it worth moving from 2G to 3G now?
Airtel 3G is amazing! I have been using it for quite sometime. This has been my speed always http://www.team-bhp.com/forum/gadget...ection-18.html (How Fast Is Your Internet Service Provider (ISP) connection?) is not more.

Moreover being on Android, guess your phone should support Wireless tethering.... Then there is nothing like it. Just connect your lappy to the mobile hotspot and voila... you have a blazing fast internet connection!
Warwithwheels is offline   Reply With Quote
Old 12th October 2011, 21:54   #6172
BHPian
 
HellwratH's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 115
Thanked: 57 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post
I write that I use es file explorer. That won't work?

root explorer is paid? And how do I get te on ether phone to access the folder?
Here's what you need to do:

(i) In ES File Explorer, go to Settings. Scroll down to Root Settings.
(ii) Check both Root Explorer and Mount File System.
(iii) Scroll up to Directory Settings.
(iv) Click on Home Directory, and enter only "/" without the quotes and click ok.
(v) Now, go back to the main screen and you should see the root directory.

Hope this helps, let me know if you need any other details. I was struggling with the same last night but managed to figure it out. I wish the replies were a bit more detailed than just saying click this.
HellwratH is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 04:17   #6173
Senior - BHPian
 
govigov's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cochin!!!!!
Posts: 1,271
Thanked: 382 Times
Default

Is there an app for android which works like a keychain in mac?
govigov is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 08:42   #6174
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

S5570 (Samsung mini aka pop). Stock rom 2.4.5 (EU from samfirmware).

I had asked for a screenshot app few pages back. None were working fine. Now, I find that long pressing the middle and back buttons together and releasing, generates a screen capture.

My speaker problem is not yet resolved. It cropped up with mobo replacement after a hard brick. Upgrade to 2.4.4 and 2.4.5 did not help. Continuing with the silent phone for a few days more. Cannot afford to keep the phone at A/S S for another few days. Had taken it back to a.s.s. after mobo replacement. They kept me in confinement for 4 hours, and the speaker worked for precisely 2 calls.

Now, I notice that phone sounds / ringtones / touch tones do not work even through the headset. But otherwise, the phone is excellent.

Quote:
Originally Posted by deepakchiniwal View Post
1. I want to have the official firmware aswell, just in case some fine day I want to go back to official firmware. I should be able to update through KIES at that stage..
Once rooted and modded, KIES will not help you. You need ODIN (or its equivalent for SGS) to flash the stock rom back. Make sure the stock ROM for your phone before hand.

Heimdall, available for both linux and windows, is a good replacement for ODIN. Not sure if that works for your phone though.

Quote:
2. I was reading through the guide as listed on Samsung Galaxy S II: Full Update Guide - CyanogenMod Wiki there is no mention of rooting the device. Do I need to do? Kindly help me with this..
No need to root for updating stock ROMs. In flact, installing stock ROMs will de-root your phone.

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post
Guys, I cannot access the system folder on my rooted phone...I use es file explorer..
ES FE does have a root explorer, if the phone is rooted. You may need to "mount root system r/w" if want to write / modify / screw up your root files. No need for other jugaad for mere read only access. Search for the mount r/w apk on xda forum.

Quote:
I need this as I have installed google maps with navigation but the navigation force closes every time after a few minutes. I suspect that the original maps hasn't been completely removed from the system folder, hence I need access to it..
For heaven's sake, do not root access for this. SImply uninstall the "updates" from system settings > applications > <your app> and reinstall again.

Err... you may probably know better, and I may be wrong.

Quote:
Originally Posted by clevermax View Post
Es File explorer doesn't have root browsing capabilities. Unless you have a root explorer or a terminal emulator, you won't be able to see those files. And if you are using HTC, you need to change S-ON to S-OFF to make /system writable. Rooting alone won't do..
ES file explorer for my samsung has root browsing capability for rooted phones only.

So, the capabilities are (a) file browsing (b) browse system folders for rooted phones (c) write / modify system folders with the "mount system r/w" apk.

Last edited by GTO : 14th October 2011 at 16:07. Reason: Fixing quote
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 08:57   #6175
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by HellwratH View Post
Here's what you need to do:

(i) In ES File Explorer, go to Settings. Scroll down to Root Settings.
(ii) Check both Root Explorer and Mount File System.
(iii) Scroll up to Directory Settings.
(iv) Click on Home Directory, and enter only "/" without the quotes and click ok.
(v) Now, go back to the main screen and you should see the root directory.

Hope this helps, let me know if you need any other details. I was struggling with the same last night but managed to figure it out. I wish the replies were a bit more detailed than just saying click this.
Thanks Hellwrath - this worked fine.

Quote:
Originally Posted by BaCkSeAtDrIVeR View Post
ES FE does have a root explorer, if the phone is rooted. You may need to "mount root system r/w" if want to write / modify / screw up your root files. No need for other jugaad for mere read only access. Search for the mount r/w apk on xda forum.
Done as per Hellwrath's post.

Quote:
For heaven's sake, do not root access for this. SImply uninstall the "updates" from system settings > applications > <your app> and reinstall again.
Let me check.

I have another doubt - the Google Maps (brut mod) force closes when I put the driving mode on with Voice commands - is that interfering in some way ?
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 09:03   #6176
Senior - BHPian
 
wildon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Bangalore
Posts: 2,412
Thanked: 1,033 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by normally_crazy View Post
I have another doubt - the Google Maps (brut mod) force closes when I put the driving mode on with Voice commands - is that interfering in some way ?
The only solution for this is put the Media volume to "Mute" when doing navigation , no other workaround.
wildon is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 10:29   #6177
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default Droidcon India

This one is for the developers.

Saw this in a mailing list. I am not connected with the organisers though.

Droidcon India
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 12:30   #6178
Senior - BHPian
 
clevermax's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tvm/Amsterdam
Posts: 1,565
Thanked: 359 Times
Default

You guys are able to see files in system/fonts, system/app and dalvik cache with Es file explorer with root browsing capabilities? I couldn't. I use miui's own file explorer for that.

Last edited by clevermax : 13th October 2011 at 12:33.
clevermax is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 13:03   #6179
Senior - BHPian
 
normally_crazy's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 4,368
Thanked: 383 Times
Default

Quote:
Originally Posted by clevermax
You guys are able to see files in system/fonts, system/app and dalvik cache with Es file explorer with root browsing capabilities? I couldn't. I use miui's own file explorer for that.
Yes, I can see the fonts and apps. I distinctly remember the davlik cache too
normally_crazy is offline   Reply With Quote
Old 13th October 2011, 14:11   #6180
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by clevermax View Post
You guys are able to see files in system/fonts, system/app and dalvik cache with Es file explorer with root browsing capabilities? I couldn't. I use miui's own file explorer for that.

Yes. Enabled root system browsing as mentioned earlier, and long press home in ES file explorer (without fiddling with the home directory) takes me to /. This way, for notmal use, I go to sdcard, and long press takes me to /.

But, where is the "dalvik" situated? I have /cache.

Edit: - I have even replaced the default droidsansfallback.ttf font with a font containing additional Indic fonts. This displays hindi and Malayalam (and other Indic languages too), without proper rendering though.

Last edited by BaCkSeAtDrIVeR : 13th October 2011 at 14:12.
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 18:36.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks