Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd December 2010, 14:56   #811
Senior - BHPian
 
srishiva's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Bengaluru
Posts: 3,468
Thanked: 694 Times
Default

Quote:
Originally Posted by DCEite View Post
Guys,

I checked this link casually to see if Airtel lists the Samsung i5801 as 3G ready:

3G phones HSPA, 3G phone WCDMA, HD gaming

It says that the Samsung Galaxy 3 i5801 is 3G ready, but uses WCDMA technology, instead of "HSPA". WCDMA is much older than HSPA.

What does it mean ?

EDIT: Ironically, i5800 is listed as HSPA. Are i5801 and i5800 different?
You will get upto 2Mbps with WCDMA without HSDPA. HSPA belongs to 3.5G. Although I am not sure if the Indian operators are going for HSPA or just plain 3g.
srishiva is online now   Reply With Quote
Old 2nd December 2010, 16:14   #812
Distinguished - BHPian
 
JayD's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cochin! At last
Posts: 3,194
Thanked: 1,989 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ashthedivx View Post
Idealy it should connect easily, which kies did you installed on your pc ?? Was it downloaded one or picked up from any other mobile handset's cd ??

Remove any old kies installed in your pc, run a registery clean to remove old kies traces, download latest kies for I5801 from samsungmobile.com, convert your handset to Kies mode from mass storage mode and it should connect without any glitch.

@Rehaan - Firmware confusion can be resolved over here

Update - Only risk I see while updating firmware to a non-indian one or from xda that you passage to update via kies in future is closed, as while checking for updates kies will not find any updates for your phone's firmware on Indian servers.
Thanks Ash. Will try fiing Kies like you've said. I prefer to keep the indian firmware, but if nothing else works i'll try the other one.

Quote:
Originally Posted by srishiva View Post
You will get upto 2Mbps with WCDMA without HSDPA. HSPA belongs to 3.5G. Although I am not sure if the Indian operators are going for HSPA or just plain 3g.
BSNL supports HSDPA. In my phone, the net symbol is shown as 'H' now. On Dokomo 3g, it shows 3g, and E on airtel.

Last edited by JayD : 2nd December 2010 at 16:33.
JayD is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2010, 18:12   #813
Senior - BHPian
 
harry10's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Faridabad/Delhi
Posts: 2,214
Thanked: 533 Times
Default

Just bought Galaxy 3 i5801 for 12300. Hope i didnt overpaid.
Can anyone tell me the complete procedure for 2.2 android update for this phone?

Also any other tips are welcomed.
harry10 is online now   Reply With Quote
Old 2nd December 2010, 18:26   #814
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default

Quote:
Originally Posted by srishiva View Post
You will get upto 2Mbps with WCDMA without HSDPA. HSPA belongs to 3.5G. Although I am not sure if the Indian operators are going for HSPA or just plain 3g.
BSNL does gives HSDPA

Name:  bsnl2.jpg
Views: 487
Size:  35.7 KB
however in my town, after enjoying 3.2mbps for few months, max i get is under 1mbps on same modem same bsnl 3G sim.

Quote:
Originally Posted by harry10 View Post
Just bought Galaxy 3 i5801 for 12300. Hope i didnt overpaid.
Can anyone tell me the complete procedure for 2.2 android update for this phone?

Also any other tips are welcomed.
Welcome to Galaxy 3, its a good phone, i bought it for 11.5k from futurebazaar and 18 days waiting i got it, however it was with free car inverter.

12.3k is little over priced, other online reliable shop like flipcart sells for around 11.5k i think.
Froyo is yet to get officially released for Galaxy3, its available from other ROM providers but you'll need to root your phone before you can install it,
I am not doing it until i learn some stuff of android on 2.1 already.
ghpk is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2010, 19:36   #815
Senior - BHPian
 
chevelle's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: sacto
Posts: 1,291
Thanked: 502 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ashthedivx View Post
How did you went back to factory settings ?
Settings>Privacy> Factory Data Reset
chevelle is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 10:41   #816
BANNED
 
Kool_Kid's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Delhi
Posts: 165
Thanked: 15 Times
Default Internet

Guys,

I need to know if i can use my tata photon as an internet connection to my Samsung galaxy 3 phone ?

I am on my voda phone connection which has a very expensive data plan.

Regards,
Kool_Kid is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 10:44   #817
Senior - BHPian
 
DCEite's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: NCR
Posts: 3,015
Thanked: 441 Times
Default

Does anyone know how to *compose and send * emails on the Samsung Galaxy 3 ?

The email app has only Inbox , where is the compose new email and send option ?

Last edited by DCEite : 3rd December 2010 at 10:48.
DCEite is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 10:53   #818
BANNED
 
Kool_Kid's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Delhi
Posts: 165
Thanked: 15 Times
Default

Quote:
Originally Posted by DCEite
Does anyone know how to *compose and send * emails on the Samsung Galaxy 3 ?

The email app has only Inbox , where is the compose new email and send option ?
Dear Sir ,

In your in box , please press detailed touch key ( left key on the bottom) it will show you more action such as compose / re fresh / accounts / sort and search. once you are in compose screnn you will see send option

Hope this helps.
Kool_Kid is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 11:14   #819
Senior - BHPian
 
ashthedivx's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Delhi
Posts: 1,351
Thanked: 22 Times
Default

Quote:
Originally Posted by harry10 View Post
Just bought Galaxy 3 i5801 for 12300. Hope i didnt overpaid.
Can anyone tell me the complete procedure for 2.2 android update for this phone?

Also any other tips are welcomed.
You overpaid around 1.3 K for same.

For updation - Be online, Connect it to Kies and update


Quote:
Originally Posted by chevelle View Post
Settings>Privacy> Factory Data Reset
That ain't a effective for your problem. Sent you a pm, use that code to reset it.


Quote:
Originally Posted by Kool_Kid View Post
Guys,

I need to know if i can use my tata photon as an internet connection to my Samsung galaxy 3 phone ?

I am on my voda phone connection which has a very expensive data plan.

Regards,
Pardon me but ain't tata photon only for CDMA ?

Last edited by ashthedivx : 3rd December 2010 at 11:19. Reason: Merging posts !!
ashthedivx is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 11:49   #820
BHPian
 
Join Date: Nov 2009
Location: Hyderabad/Blr
Posts: 641
Thanked: 149 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ashthedivx View Post

For updation - Be online, Connect it to Kies and update
Did we get 2.2 update for Galaxy 3 ? I thought we have update only for Galaxy S.
shamanth is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 11:53   #821
Senior - BHPian
 
ashthedivx's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Delhi
Posts: 1,351
Thanked: 22 Times
Default

Quote:
Originally Posted by shamanth View Post
Did we get 2.2 update for Galaxy 3 ? I thought we have update only for Galaxy S.
Ain't very sure, try while connecting Kies.

Update: Just confirmed it hasn't been announced till yet. Sorry, harry it ain't available till yet.

Last edited by ashthedivx : 3rd December 2010 at 11:54. Reason: updations
ashthedivx is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 15:36   #822
BHPian
 
patron's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Bangalore
Posts: 188
Thanked: 103 Times
Default

Anybody tried MyMyIndia + Sygic for Android? I just loaded it's simply wow. Nice smoooth scrolling and very intuitive software. Maps and POI's are spot on although POI search is on the slower side for wild card searches.Time to get rid of my Garmin and Navigon.

It's on N1 by the way.
patron is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 16:42   #823
BHPian
 
vjabraham's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Chennai/Cochin and even Pune at times
Posts: 63
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by patron View Post
Anybody tried MyMyIndia + Sygic for Android? I just loaded it's simply wow. Nice smoooth scrolling and very intuitive software. Maps and POI's are spot on although POI search is on the slower side for wild card searches.Time to get rid of my Garmin and Navigon.

It's on N1 by the way.
I have it on my Legend. It's pretty good but I am having problems with the font/text not appearing in some screens. A friend of mine is using it on his iPhone and he suggested that I download it. I must say I am impressed even though I have never had the opportunity to fully test its potential.
vjabraham is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 18:28   #824
Senior - BHPian
 
ASHISHPALLOD's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: BRMT
Posts: 1,987
Thanked: 283 Times
Default

Will someone suggest me a good android+dual sim phone?
ASHISHPALLOD is offline   Reply With Quote
Old 3rd December 2010, 20:37   #825
BHPian
 
gkrishn's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Bangalore
Posts: 584
Thanked: 36 Times
Default

Guys,
Does any one got hold of a "car dock" for galaxy S???
gkrishn is offline   Reply With Quote
Reply

« The iPhone Thread | - »

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 14:11.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks