Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th December 2012, 10:54   #13156
BHPian
 
vinu_h's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Bangalore
Posts: 259
Thanked: 62 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by sameerg001 View Post
Here's the battery stats, I took in the morning.

I lost about 48% in 9 and half hours, And Data connection was off and I even didn't touched the phone for the duration.
Quote:
Originally Posted by sameerg001 View Post
And even keeping it on gsm only, its same. I loose around 45-50 %.
Have you tried changing the modem ? Which phone and model are these stats of ?

Edit : A quick search on XDA did not show any HTC One V modem//radio related discussions. Sorry.

Last edited by vinu_h : 19th December 2012 at 11:01.
vinu_h is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 11:26   #13157
Senior - BHPian
 
bluevolt's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: New Delhi
Posts: 2,954
Thanked: 2,198 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by sameerg001 View Post

Btw can you please tell me, how much battery % you loose over night ?

With 3g and everything off.
Around 8-10% with a live wallpaper in the background.
bluevolt is online now   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 12:43   #13158
Senior - BHPian
 
k_ajay's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Bangalore
Posts: 1,164
Thanked: 464 Times
Thumbs up Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by k_ajay View Post
Update: For anyone looking to buy from these options, Indiatimes Shopping is out of stock.
Just logged in to check my Micromax A110 order status and was surprised to see Flipkart now reporting stock of White A110 [with 2-4 days delivery].

If you need it, rush!
k_ajay is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 13:38   #13159
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 738
Thanked: 228 Times
Default

Guys I just rooted my Xperia Tipo with bin4ry's tool. It was successful!

But now I don't know what should I do? I'll install a custom Rom later, right now I just want to get rid of the stock apps and maybe overclock my processor slightly
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 13:39   #13160
Senior - BHPian
 
ninjatalli's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: BOM
Posts: 1,599
Thanked: 1,167 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Have a weird problem with the Contacts app on my Micromax A100 (ICS)

1. I can't sync my contacts with Google. This has been a problem since two months. I have tried everything - but am open to suggestions.
2. If I try to edit an existing contact, and say add a new detail, I get the error "please insert phone number", and I have to discard the operation. The only workaround I have got is using Go Contacts app, which uses its own interface to edit the contacts, while most other contact apps use the stock contact app's interface. But I want to understand why this is happening.

Any suggestions?
ninjatalli is online now   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 13:57   #13161
BHPian
 
bhp_maniac's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kochi, Kerala
Posts: 406
Thanked: 85 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by StrangeWizard View Post
Guys I just rooted my Xperia Tipo with bin4ry's tool. It was successful!

But now I don't know what should I do? I'll install a custom Rom later, right now I just want to get rid of the stock apps and maybe overclock my processor slightly
Try Titanium Backup/ROOT Uninstaller to get rid of unwanted applications.
For overclocking, you may need to go a further step and unlock bootloader. Then you can install any custom kernel which supports overclocking
bhp_maniac is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 14:55   #13162
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2008
Location: DL9C
Posts: 2,488
Thanked: 2,202 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ninjatalli View Post
Have a weird problem with the Contacts app on my Micromax A100 (ICS)
Any suggestions?
Have you tried exporting the contact list to sd card (*.vcf) and then importing the contacts to google account? After doing so, maybe try resetting the phone and syncing again with Google. Not sure if you have tried it already but this is what I can think of right now.
Dry Ice is online now   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:06   #13163
Senior - BHPian
 
Desmosedici's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,378
Thanked: 407 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by k_ajay View Post
Just logged in to check my Micromax A110 order status and was surprised to see Flipkart now reporting stock of White A110 [with 2-4 days delivery].

If you need it, rush!
Flipkart still shows it as Out of Stock. This particular handset is being lapped up by one and all.
Desmosedici is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:13   #13164
Senior - BHPian
 
Red Liner's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Bangalore
Posts: 2,143
Thanked: 992 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Desmosedici View Post
Flipkart still shows it as Out of Stock. This particular handset is being lapped up by one and all.
Just read somewhere that the GPS is horrible on this (takes ages to lock in) and the compass doesn't work.

True? Work around?
Red Liner is online now   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:19   #13165
BHPian
 
Join Date: Sep 2010
Location: Home
Posts: 179
Thanked: 104 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Red Liner View Post
Just read somewhere that the GPS is horrible on this (takes ages to lock in) and the compass doesn't work.

True? Work around?
There was a firmware upgrade (V2) available last week which supposedly fixed GPS.
Recompose is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:20   #13166
Senior - BHPian
 
Desmosedici's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,378
Thanked: 407 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Red Liner View Post
Just read somewhere that the GPS is horrible on this (takes ages to lock in) and the compass doesn't work.

True? Work around?
No idea as i dont have one. All the people i know who have brought the phone are using it mostly to play temple run and basic usage and havent used maps / gps etc, so no review on that front.
Desmosedici is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:41   #13167
Senior - BHPian
 
naveenroy's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,319
Thanked: 694 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Red Liner View Post
Just read somewhere that the GPS is horrible on this (takes ages to lock in) and the compass doesn't work.

True? Work around?
This has been fixed after the v2 release.
naveenroy is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:44   #13168
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,381
Thanked: 329 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by ninjatalli View Post
say add a new detail, I get the error "please insert phone number", and I have to discard the operation.
Any suggestions?
Try again and watch logs while this is going on. Errors in log might give some clue.

http://developer.android.com/tools/help/logcat.html

If you have rooted the phone, you can use any of free logcat viewer apps.

Quote:
Originally Posted by Red Liner View Post
Just read somewhere that the GPS is horrible on this (takes ages to lock in) and the compass doesn't work.

True? Work around?
GPS should be fixed in current update.

This phone does not have a compass chip, so compass will never work properly. Compass tries to guess directions based on previous and current GPS location and this is unusable.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:44   #13169
Senior - BHPian
 
ninjatalli's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: BOM
Posts: 1,599
Thanked: 1,167 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Dry Ice View Post
Have you tried exporting the contact list to sd card (*.vcf) and then importing the contacts to google account? After doing so, maybe try resetting the phone and syncing again with Google. Not sure if you have tried it already but this is what I can think of right now.
Thanks - the first part worked; so I have all contacts updated on Google (Contacts). However the other route (google-> mobile) is still not working.

Edit:
Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Try again and watch logs while this is going on. Errors in log might give some clue.

http://developer.android.com/tools/help/logcat.html

If you have rooted the phone, you can use any of free logcat viewer apps.
A newbie question - is rooting this simple? Any other guidelines I need to follow before I root the phone?

Quote:
• Enable USB Debugging on your phone (Settings > Applications > Development > USB debugging)
• Now download the Rooting Tool to your computer. Once downloaded, extract the same in your computer and open the same.
• Next Connect your android phone to your computer using your phone’s USB cable.
• After connecting successfully, you need a file called RunMe.bat. Double-click on the, a tool window will pop up.
• Now select “1” by entering 1 in the command prompt window and press Enter to confirm the choice.
• Once you pressed the “Enter”, the rooting process will start immediately.
• No need to worry, the process may take few minutes.
• Once it is completed, you will see an onscreen message that the Rooting has been completed successfully.

Last edited by ninjatalli : 19th December 2012 at 15:56.
ninjatalli is online now   Reply With Quote
Old 19th December 2012, 15:58   #13170
Senior - BHPian
 
Desmosedici's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,378
Thanked: 407 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by ninjatalli View Post
Thanks - the first part worked; so I have all contacts updated on Google (Contacts). However the other route (google-> mobile) is still not working.
i was using my Nokia C6-01 and switched to Gnex. All the contacts from the Nokia Phone were in .vcf format. I just exported them from the Nokia phone and copy pasted them into the GNex's SD card and chose import contacts from SD Card. Bingo, it worked.
Desmosedici is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 13:39.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks