Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st February 2013, 13:35   #13906
Senior - BHPian
 
headers's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Greater Chennai
Posts: 4,548
Thanked: 424 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by @Chaand View Post
For a dual sim phone, can we have two whatsapp instances? Sounds impossible. Has anyone tried it?
Not possible on the same boot - A work around is to re initiate whatsapp for each number and do it.

But only one number active per boot of the dual sim phone.

headers is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 15:22   #13907
Senior - BHPian
 
naveenroy's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Atlanta, GA
Posts: 1,313
Thanked: 685 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
My phone Explorer. Google for it else I'll post the link tomorrow. It's basically a 2 part software. An app on your phone and a Windows based software for the PC. Connects to an Android phone via USB cable or wifi or Bluetooth. Syncs your phone totally, plus you can also send sms or manage Apps, media etc while connected. Pretty cool.
Thanks for that. Have located and saved the link to download at home and will let you know how it goes.
naveenroy is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 16:24   #13908
BANNED
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ahmedabad
Posts: 1,457
Thanked: 9 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Brought my S3,its US cellular one for Cdma,with 32gb few days back.
Its on stock and unrooted.Can you help me with one issue i see,with every incoming and out going calls it shows different countries names along,how to get rid of that,other then that its flawless superb handset to use.
Heard to change its international dialer code from +011 to 00 but m unable to find that source where to change that from?
Any inputs?
vijaythacker is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 16:58   #13909
Senior - BHPian
 
nishantgandhi's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,219
Thanked: 150 Times
Default

Quote:
Originally Posted by fiat_tarun View Post
I've been using Swiftkey Flow Beta for sometime now and have been very happy with it. Went ahead and bought Swiftkey 4 yesterday for Rs.50. Swype started lagging when I installed JB on my Atrix 2, but swiftkey runs great.
Even i faced the lag issue with the new Swype. And that too on GB. The earlier swype was a legendary product. But no complaints here. Swift key tap and type is fast and great. Now with flow it's even better.
Quote:
Originally Posted by @Chaand View Post
For a dual sim phone, can we have two whatsapp instances? Sounds impossible. Has anyone tried it?
That is an interesting question!
nishantgandhi is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 18:02   #13910
BHPian
 
StrangeWizard's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bombay
Posts: 739
Thanked: 228 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

I want to buy Swift Key from the play store, but when I enter my card details it says Invalid Credit Card.
I checked it twice.
It is a Bank of India debit mastercard.
Works properly when I buy stuff on eBay.

Now what do I do?
StrangeWizard is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 18:15   #13911
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Posts: 47
Thanked: 32 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by StrangeWizard View Post
Anyways downloaded the trial version for now, how do I turn on the feature where we can use gesture input continously without lifting our finger between words?
Settings -> Language and Input -> Swiftkey Settings -> Swiftkey Flow - Enable
shenoytech is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 18:56   #13912
BHPian
 
Fillmore's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bangalore
Posts: 271
Thanked: 127 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by StrangeWizard View Post
I want to buy Swift Key from the play store, but when I enter my card details it says Invalid Credit Card.
I checked it twice.
It is a Bank of India debit mastercard.
Works properly when I buy stuff on eBay.

Now what do I do?
You could try this, not sure if it will work.
Instead of trying to buy directly from Play store, first go to Wallet.google.com
Register your card there.
Then log off/on onto Play store and the card will auto appear.

After your transaction you can go back to wallet.google.com and delete your card.
Fillmore is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 19:15   #13913
Senior - BHPian
 
R2D2's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Punya Nagari
Posts: 1,670
Thanked: 789 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
Even i faced the lag issue with the new Swype. And that too on GB. The earlier swype was a legendary product. But no complaints here. Swift key tap and type is fast and great. Now with flow it's even better.

That is an interesting question!
Whatsapp connection is tied to a particular mobile telephone number (MSISDN) not IMEI. So theoretically there can be 2 instances.

That said I am not sure if a Whatsapp supports this natively. May be answered more accurately by the developers.

Quote:
Originally Posted by nishantgandhi View Post
Is the Flow part hats coded in the app? I love the current tap-and-type format of SwiftKey. Would not want to lose that! Will update to Flow if and only if i get to choose the typing style in the app.
You can use either Swype or Tap & Type style. I don't like the Swype style much and continue to use good ol fashioned tapping.
R2D2 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 20:01   #13914
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,056
Thanked: 3,255 Times
Default

Quote:
Originally Posted by R2D2 View Post

Whatsapp connection is tied to a particular mobile telephone number (MSISDN) not IMEI. So theoretically there can be 2 instances.

That said I am not sure if a Whatsapp supports this natively. May be answered more accurately by the developers.
Not a developer, but I think Android system does not support two instances of the the same application.
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 21:01   #13915
Senior - BHPian
 
Soumyajit9's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: 10010
Posts: 1,508
Thanked: 1,650 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Hi Guys,

I am planning to order the Micromax A116 Canvas HD from snapdeal.com
Features and specifications alongwith the pricing is too tempting !!

My query is with existing Micromax Users.

- What is the expected life of a Micromax product ?
For example, I have been using a Nokia C7-00 for about 2.5 yrs with 0 problems)
- How is the after sales service of Micromax?
I googled and came across many negative feedback on the customer service and support. There is a Micromax Checkpoint (same as Nokia Care), but that also has gained quite some negative feedback. Any Bangalorean can highlight their experience with MMX Service in Bangalore.
Soumyajit9 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2013, 21:54   #13916
Senior - BHPian
 
mayankk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: New Delhi
Posts: 4,056
Thanked: 3,255 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by naveenroy View Post
Thanks for that. Have located and saved the link to download at home and will let you know how it goes.
Take a look at Airdroid too.
Ive found it to be the simplest and most proficient, so far.
Look for it on the play store.
mayankk is online now   Reply With Quote
Old 22nd February 2013, 03:03   #13917
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by Soumyajit9 View Post
Hi Guys,

I am planning to order the Micromax A116 Canvas HD from snapdeal.com
Features and specifications alongwith the pricing is too tempting !!

My query is with existing Micromax Users.

- What is the expected life of a Micromax product ?
For example, I have been using a Nokia C7-00 for about 2.5 yrs with 0 problems)
- How is the after sales service of Micromax?
I googled and came across many negative feedback on the customer service and support. There is a Micromax Checkpoint (same as Nokia Care), but that also has gained quite some negative feedback. Any Bangalorean can highlight their experience with MMX Service in Bangalore.
Certainly a "To Buy" product from micromax.
Handset should easily last 2 years with little careful use as its a full touch screen and most delicate thing is saving touch screen from scratch and breaking.
With hardware outperforming even for those 25k phones, Its certainly a beast which should be able to newer versions of Android easily.

Also there's lots of activity for micromax devices on XDA forums so mod and newer ROMs should not be a difficult task too.

Micromax has improved a lot in phone specs and performance, and I am sure they would have done the same with their service center quality too.

So if I didn't purchased Lava Iris 501 earlier this month I would have certainly gone for this one.
ghpk is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2013, 08:38   #13918
BHPian
 
gopinathann's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Chennai
Posts: 766
Thanked: 20 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by ghpk View Post
Certainly a "To Buy" product from micromax.
Handset should easily last 2 years with little ...
So if I didn't purchased Lava Iris 501 earlier this month I would have certainly gone for this one.
I believe Micromax Canvas 3 comes with Gorilla 2 glass protection which is scratch resistant and the glass will not break easily which can hold some pressure when it falls. I am also planning to buy this.
gopinathann is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2013, 09:38   #13919
BHPian
 
offroad_maniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Thane-Mumbai
Posts: 453
Thanked: 35 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gopinathann

I believe Micromax Canvas 3 comes with Gorilla 2 glass protection which is scratch resistant and the glass will not break easily which can hold some pressure when it falls. I am also planning to buy this.
I am not sure. Coz there is no mention of having any sort of scratch resistant glass in specs.
Also, none of the reviews so far mentions this.
Better go with scratch guard & protective case. (If & when u get this)

BTW, the delivery time is showing 20 days now. My order placed on 16th Feb shows 15th March as expected delivery date, which is a month.
Talk about Unicorns n Classics waiting period.
offroad_maniac is offline   Reply With Quote
Old 22nd February 2013, 10:06   #13920
BHPian
 
ghpk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Ghaziabad
Posts: 869
Thanked: 192 Times
Default Re: Android Thread: Phones / Apps / Mods

Quote:
Originally Posted by gopinathann View Post
I believe Micromax Canvas 3 comes with Gorilla 2 glass protection which is scratch resistant and the glass will not break easily which can hold some pressure when it falls. I am also planning to buy this.
NO, its not Gorilla glass, phone full specs has no mention of it.
One should not expect such feature on a phone which is already half the price of its competitors.
ghpk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Quintessential Tablet PC Thread (Android, Apple, BB et al) vcash Gadgets, Computers & Software 1660 7th August 2017 16:25
BMW iDrive, Connected Drive & BMW Apps - Review & FAQ Thread! karan561 In-Car Entertainment 27 11th May 2017 00:39


All times are GMT +5.5. The time now is 16:33.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks