Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th June 2010, 09:47   #1
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 979
Thanked: 43 Times
Default problem with LAN connection

I have a DLink adsl router connected by USB to one computer and by LAN to the 2nd PC. Suddenly PC no. 2 does not get internet. It's not the router since the 1st PC is on the net. It's not the cable since if I connect it to a laptop, I can go online.
Changed TCP/ip settings, did a winsock fix, all to no avail. I have the latest avast antivirus, and it showed no virus. I'm about to get a separate lan-card, when after seven hours of effort and sweat, the PC no.2 starts accessing the net.
What gives?
filcord is offline   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 10:07   #2
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Pune
Posts: 268
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by filcord View Post
I have a DLink adsl router connected by USB to one computer and by LAN to the 2nd PC. Suddenly PC no. 2 does not get internet. It's not the router since the 1st PC is on the net. It's not the cable since if I connect it to a laptop, I can go online.
Changed TCP/ip settings, did a winsock fix, all to no avail. I have the latest avast antivirus, and it showed no virus. I'm about to get a separate lan-card, when after seven hours of effort and sweat, the PC no.2 starts accessing the net.
What gives?
In that seven hours, didn't you restart your computer? Because for USB this is goofup of driver when LAN is accessed through USB, and if it is not connected fasted USB port of MB. Just power cycle.

First give static IP for network like 192.168.1.150 or something. Gateway 192.168.1.1 net mask 255.255.255.0, DNS from opendns.

At least ping to 192.168.1.1 must work.

if not then look at router if allow list (of MAC) is implemented. If yes then disable it as you are using wired network only.

Restart both router and computer. If it works then give it a try with DHCP of router.
omishra is online now   Reply With Quote
Old 18th June 2010, 12:27   #3
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 979
Thanked: 43 Times
Default

Quote:
Originally Posted by omishra View Post
In that seven hours, didn't you restart your computer? Because for USB this is goofup of driver when LAN is accessed through USB, and if it is not connected fasted USB port of MB. Just power cycle.

First give static IP for network like 192.168.1.150 or something. Gateway 192.168.1.1 net mask 255.255.255.0, DNS from opendns.

At least ping to 192.168.1.1 must work.
I restarted several times.
The problem finally resolved itself, but I don't know why.

PC 1 which is connected to USB had no problems. It was only PC 2, connected through LAN, that had no net access.
Ping did not work either.

Last edited by filcord : 18th June 2010 at 12:28.
filcord is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem with wireless connection on my laptop (and some other issues) tsk1979 Gadgets, Computers & Software 24 1st April 2016 17:01
Help - problem with internet connection at home RAC Gadgets, Computers & Software 15 15th January 2012 09:21
LAN card to LAN card sharing abhibh Gadgets, Computers & Software 15 21st December 2008 01:55
lan transfers dadudeonfire Shifting gears 25 5th February 2006 05:50
Wireless LAN protocol sandeepmdas Shifting gears 3 22nd September 2005 12:15


All times are GMT +5.5. The time now is 21:30.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks