Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th November 2010, 16:52   #136
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

@UKR, that's good to hear. How long it takes to lock the satellite on cold starts? Have you upgraded to bada 1.0.2? I have heard that locking time has improved a lot with this upgrade.
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2010, 18:13   #137
UKR
BHPian
 
UKR's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Trivandrum/Bangalore
Posts: 90
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Gandhi View Post
@UKR, that's good to hear. How long it takes to lock the satellite on cold starts? Have you upgraded to bada 1.0.2? I have heard that locking time has improved a lot with this upgrade.
I didn't measure the locking time exactly but felt like it was taking somewhere around 10 mins for a cold lock. Will try to measure it accurately today. By the way I have bought the life time navigation for Route 66 from the samsung link that you had provided. It cost me Rs.2341/-.

I am planning to upgrade the firmware but my internet is damn slow(BSNL evdo) which made my previous upgrade attempts a pain. I have a bsnl 3g connection now which is giving decent speeds. Is it possible to connect Kies to internet through 3g on the mobile itself(through mobile AP) and upgrade the firmware?
UKR is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2010, 19:37   #138
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

Quote:
Originally Posted by UKR View Post
Is it possible to connect Kies to internet through 3g on the mobile itself(through mobile AP) and upgrade the firmware?
No, all the phone functionalities are switched off during upgrade process.
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2010, 08:11   #139
BHPian
 
Join Date: Sep 2008
Location: New Delhi
Posts: 34
Thanked: 0 Times
Default

Samfirmware on twitter said that new firmware for india has released, last week it was S8500DDJI1 but newer one is S8500DDJK1... can anybody check if it is Bada 1.2? i have a limited net connection, so cant check.
shwetanshu is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2010, 12:37   #140
UKR
BHPian
 
UKR's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Trivandrum/Bangalore
Posts: 90
Thanked: 2 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Gandhi View Post
@UKR, that's good to hear. How long it takes to lock the satellite on cold starts? Have you upgraded to bada 1.0.2? I have heard that locking time has improved a lot with this upgrade.
Looks like my assumption of 10 min for cold gps lock was way off the mark. Yesterday while trying to get a lock, it took 2.5 mins.

Last edited by UKR : 30th November 2010 at 12:42.
UKR is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2010, 16:24   #141
BHPian
 
isldhn's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ludhiana
Posts: 201
Thanked: 8 Times
Default Firmware update

Tried updating the firmware from DDJH1 to DDJ12 but could not as message being displayed was there the battery is not fully charged for the firmware upgrade to take place. Charge the battery and try again.
But this is when the phone is connected to the PC and is charging all the while. Beats me??
isldhn is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2010, 16:39   #142
Senior - BHPian
 
vinaydas's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bengaluru
Posts: 1,355
Thanked: 82 Times
Default

how to activate the 300 rupee voucher regarding to samsung app store?
looking forward to downloading a Game.
vinaydas is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2010, 17:06   #143
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

Quote:
Originally Posted by isldhn View Post
Tried updating the firmware from DDJH1 to DDJ12 but could not as message being displayed was there the battery is not fully charged for the firmware upgrade to take place. Charge the battery and try again.
But this is when the phone is connected to the PC and is charging all the while. Beats me??
It probably just checks for the percentage of charge left and throws that error. Anyway, USB charging is very slow, so you can't depend on that during upgrade.

Quote:
Originally Posted by vinaydas View Post
how to activate the 300 rupee voucher regarding to samsung app store?
looking forward to downloading a Game.
Just go to Samsung Apps on your phone and sign up for a new account.
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 11:58   #144
BHPian
 
isldhn's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ludhiana
Posts: 201
Thanked: 8 Times
Default

Hey, I was trying to upgrade the firmware with the battery full, but it displayed a message that - ' Additional 16MB system file space needed for upgrade . Delete unnecessary system files'.
What kind of files should i delete and from where. Do i have to delete the applications i downloaded or what?
isldhn is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 12:31   #145
BHPian
 
isldhn's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ludhiana
Posts: 201
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by isldhn View Post
Hey, I was trying to upgrade the firmware with the battery full, but it displayed a message that - ' Additional 16MB system file space needed for upgrade . Delete unnecessary system files'.
What kind of files should i delete and from where. Do i have to delete the applications i downloaded or what?
Sorry for the back to back posts.
I've tried everything. I've deleted all files from the internal memory of the phone which is totally empty now. The memory car has at least 4 GB of space. But still the same message is being displayed. I Don't know what to do!! I don't know what to do !! Tauba aage kya karoon .
isldhn is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 13:19   #146
Senior - BHPian
 
anujmishra's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,270
Thanked: 333 Times
Default

Quote:
Originally Posted by isldhn View Post
Sorry for the back to back posts.
I've tried everything. I've deleted all files from the internal memory of the phone which is totally empty now. The memory car has at least 4 GB of space. But still the same message is being displayed. I Don't know what to do!! I don't know what to do !! Tauba aage kya karoon .
There are different partitions of memory. What you have deleted in user part of memory. Your system memory is occupied completely and it may be due to many applications downloads.

I'm afraid, you may have to delete certain applications for you to upgrade. In future try to install app in Memory Card than internal memory.

Hope you find solution by deleting few free applications.
anujmishra is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 13:36   #147
BHPian
 
isldhn's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ludhiana
Posts: 201
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by anujmishra View Post
There are different partitions of memory. What you have deleted in user part of memory. Your system memory is occupied completely and it may be due to many applications downloads.

I'm afraid, you may have to delete certain applications for you to upgrade. In future try to install app in Memory Card than internal memory.

Hope you find solution by deleting few free applications.
Hey Anuj, Actually the memory being displayed in - settings-memory-memory status-common memory is - Available- 523,936K, Available- 400,128K, Available- 715,808 K.
The same is being displayed in the - About Phone-system info-memory.
So i cant understand which memory to delete.
isldhn is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 13:47   #148
BHPian
 
Gandhi's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bay Area, CA
Posts: 980
Thanked: 199 Times
Default

It is the system memory that is being used by OS itself. Try deleting the cache, history and cookies for dolphin browser. That has worked for some people.

Also, make sure you are running latest version of Kies.
Gandhi is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 13:57   #149
BHPian
 
mathewpn's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bangalore
Posts: 43
Thanked: 4 Times
Default

If nothing of the above works, do a hard reset (*2767*3855#)of the phone and try. It worked for me

Make sure to take out the SIM before doing it. It will erase all data in the phone.
mathewpn is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2010, 17:58   #150
BHPian
 
driving_smartly's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Navi Mumbai
Posts: 476
Thanked: 211 Times
Default

@ gandhi

How many sms can Wave 8500 save ?
I have seen Wave 723 personally but cud not check the Os then, Gsmarena says it has Bada OS 1.1 which i doubt. In this phone it Showed 1300 as sms storing capacity. You have any idea if it will be increased after releasing Bada Os 1.2 ? ( I liked the phone very much as it ticked all the righr boxes for me, so thinking of buying Wave 723. I receive around 10 -15 smses daily so storage space is the only concern)
driving_smartly is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Honda Civic- Tips/Tricks/Hacks iTNerd Technical Stuff 125 14th June 2015 12:07
Samsung bada o/s : Will it take off muni Gadgets, Computers & Software 36 8th October 2010 21:22
Xbox hacks, tips and tricks needed DCEite Gadgets, Computers & Software 23 28th January 2009 01:45
New to 4 Wheelers and hope to learn good tips and tricks to maintain my car. tango6996 Introduce yourself 3 24th March 2007 12:27


All times are GMT +5.5. The time now is 23:21.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks