Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st October 2009, 10:55   #1486
BHPian
 
jgsolo27's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Pondicherry
Posts: 61
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by csentil View Post
If I take the BlackBerry to US with International roaming switched on, what happens? I'm with Airtel and so assume the worst.

I guess for data, they'll charge an astronomical fee. Isn't there an option somewhere to turn off the data part unless I want it?

Any thoughts?
Hi!
From your device Home Page go to "Manage Connections", then to "Mobile Network Options", select "Data Services", in Data Services choose the option "Off When Roaming" and "Save" your selection. That's it. You can have it "On" as and when required.
jgsolo27 is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 12:37   #1487
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,350
Thanked: 31 Times
Default

Quote:
Originally Posted by V-16 View Post
Yes it is the google latitude. Will it work in a 8330 curve? Does the curve have gps installed?
Yes, the 8330 has both GPS and Wi Fi. Check BB site for further details.
csentil is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 13:02   #1488
BHPian
 
anilkalvani's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Bandra West, Bombay
Posts: 628
Thanked: 77 Times
Default

Quote:
Originally Posted by anilkalvani View Post
Just bought the 3000 mAh Li-ion Extended Battery with Black Door for my Bold from fommy.co.in

3000 mAh Extended Battery with Black Door for blackberry

Hope to get it shipped to me by this weekend.
Finally Received the 3000 mAh Extended Li-ion Extended Battery. Lets see how it works & how long it lasts compared to the OEM one.
anilkalvani is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 15:55   #1489
BHPian
 
mav2000's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bangalore
Posts: 564
Thanked: 118 Times
Default

Am I the only one here or does the BB 9000 battery cover start shaking within a week of buying the phone???

And why does the GPS never work....
mav2000 is online now   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 15:59   #1490
JVH
Senior - BHPian
 
JVH's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,021
Thanked: 148 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mav2000 View Post
Am I the only one here or does the BB 9000 battery cover start shaking within a week of buying the phone???
Its been a month I have had 8900 and never faced such an issue

Quote:
Originally Posted by mav2000 View Post

And why does the GPS never work....
What plan are you on? It doesnt work on the 299 plan.

Edit - oops! my bad, i read as curve 8900. please ignore

Last edited by JVH : 1st October 2009 at 16:03.
JVH is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 20:07   #1491
Senior - BHPian
 
quickdraw's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Delhi
Posts: 1,004
Thanked: 1,269 Times
Default

Quote:
Originally Posted by V-16 View Post
I have a peculier problem. I have been using the Reliance Blackberry CDMA services from a while now. My handset is the old one that is the 8703e.

Recently my handset packed up meaning there is a problem with the mike, something i have tried to get fived from the Reliance service centre as well as a couple of trusted repairers. All said it will cost a packet. In ny case my hanset is rally old so i need to change it. SO i went to the reliance store and found that they have really old handses. There is a 8330 curve which looks like my old phone with a camera.

I have downloaded google maps and have this great application wherein i can track any of my friends to where they are at that point. They are all tracked to pinpoint precision but i am tracked to within a radius of 5000 meters. Is this because of my old phone? If i get the 8330 curve CDMA, (rs. 18,000/- plus) will this improve. The other two options are the pearl and the world phone. I am not considering either.

I wanted to know if there is any place where i can buy a nwer model of the blackberry CDMA which will be compatible to the Rliance network. They have agreed to activate the blackberry services on a phone not supplied by them but where are these available and which one do i get? Is the 8330 curve recommended then? I dont want to get the Reliance GSM network as i have been told that there are many issues witj it. The CDMA works everywhere, thats why im looking at the Reliance network for blackberry services.
If you absolutely have to stick to Reliance and they have agreed to activate a NON Reliance branded blackberry you have a lot of options, go to gsmarena.com and take a look at the BB models there which support CDMA. But in my opinion you would be fine with a Storm or a maybe a nice 8830. But I suggest you put money down for a Tour its definately worth it. And the only good option right now in CDMA.
quickdraw is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2009, 01:00   #1492
aZa
Senior - BHPian
 
aZa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Noida / Delhi
Posts: 1,595
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mav2000 View Post
Am I the only one here or does the BB 9000 battery cover start shaking within a week of buying the phone???

And why does the GPS never work....
Mav2000, I have two OEM covers and nothing shakes ... The bottom part of the phone has the latch to open the cover maybe u press it accidently. And the GPS works, infact when using INSTAMAPPER to broadcast location on the net, my bold finds its position and transmits in under 20secs. If you are using blackberry maps then it wont work in india. Try out google maps or instamapper.
aZa is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 18:12   #1493
BHPian
 
Join Date: May 2008
Location: Bangalore
Posts: 291
Thanked: 73 Times
Default

Is there a way to transfer the contacts and SMS's from my old N70 to Blackberry 8900? I got a lot of contacts to transfer and I am finding it difficult to find a way to do this.

Prajwal
prajwalkashyap is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 19:33   #1494
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,175
Thanked: 1,996 Times
Default

Prajwal- look over the thread there are several methods mentioned. ZYB Keeps you in sync with your friends is what I use.
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 20:12   #1495
BHPian
 
chetan's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 467
Thanked: 8 Times
Default

Guys which of these two is better 8900 or 8520. The comparison chart says that the 8900 does not have a USB cable, charger and the memory is not expandable. Little confused here.
BlackBerry - BlackBerry | Wireless Handheld Devices, Software & Services from Research In Motion (RIM)
chetan is offline   Reply With Quote
Old 4th October 2009, 21:00   #1496
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,869 Times
Default

@Chetan, how would one charge the 8900 without the charger AND the USB cable? Don't trust the comparison chart to do a good job - read the specs on the BB site. 8900 is definitely better than the 8520 (display, speed etc.), though the jury is still out on the 8520 trackpad v/s 8900 trackball. 8520 is an entry-level BB, 8900 is quite a mature one.
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2009, 00:31   #1497
BHPian
 
nisarg86's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Ahmedabad
Posts: 392
Thanked: 12 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Sahil View Post
Prajwal- look over the thread there are several methods mentioned. ZYB Keeps you in sync with your friends is what I use.
Sahil. is there any ZYB client for BB ? I am getting TOUR(9630) on 11th from US. Currently I am syncing my 2 phones with ZYB.
nisarg86 is offline   Reply With Quote
Old 5th October 2009, 10:24   #1498
Senior - BHPian
 
quickdraw's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Delhi
Posts: 1,004
Thanked: 1,269 Times
Default

Blackberry Desktop Manager finally available for the Mac. I just mini-partied for this yesterday. Its been a long time I was waiting for it. Will try and find my USB cable and post a mini-review soon!
quickdraw is offline   Reply With Quote
Old 6th October 2009, 22:33   #1499
BHPian
 
anmolbedi's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Noida
Posts: 58
Thanked: 4 Times
Default

Hey Guys,

I have managed to get Blackberry 8900 work on Emails and Internet complete access with only email lite plan on Airtel and normal Rs. 99 GPRS. That was a long troubleshooting but yes, I can now browse internet on my BB8900 with only rental of 299+99. Yipeee !!

Google maps, Amaze, All internet applications are also working !!!
anmolbedi is offline   Reply With Quote
Old 6th October 2009, 23:31   #1500
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,650
Thanked: 7,199 Times
Default

Quote:
Originally Posted by anmolbedi View Post
Hey Guys,

I have managed to get Blackberry 8900 work on Emails and Internet complete access with only email lite plan on Airtel and normal Rs. 99 GPRS. That was a long troubleshooting but yes, I can now browse internet on my BB8900 with only rental of 299+99. Yipeee !!

Google maps, Amaze, All internet applications are also working !!!
Why dont you share the details, will be useful for others.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Of Bappa, Blackberry, Beach and a Beige beauty - My trip to Ganapatipule JoshMachine Travelogues 4 16th July 2013 14:21
Blackberry Pearl 8100 Sahil Gadgets, Computers & Software 20 10th September 2009 20:14
blackberry's for banglore cops whatcanthisbe Shifting gears 11 30th May 2007 22:18


All times are GMT +5.5. The time now is 21:43.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks