Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th March 2010, 20:20   #1996
Senior - BHPian
 
Join Date: May 2007
Location: Bangalore
Posts: 3,652
Thanked: 243 Times
Default

Quote:
Originally Posted by pranavt View Post
Official OS 5.0.0.509 For The Blackberry Curve 8520, 8900 And Bold 9000 From WIND Hellas | CrackBerry.com

Once you've installed the update on your PC, just go to X:\Program Files\Common Files\Research In Motion\ or X:\Program Files (x86)\Common Files\Research In Motion and delete the Vendor.xml file. Then update using AppLoader.
Clarification : use loader.exe (Apploader)
dadu is offline   Reply With Quote
Old 4th March 2010, 21:05   #1997
Senior - BHPian
 
pranavt's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,628
Thanked: 272 Times
Default

And correction, it's X:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader\Vendor.xml
pranavt is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 12:53   #1998
BHPian
 
Ardy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 613
Thanked: 86 Times
Default

Gurus,

I am planning to upgrade my BB8900 from 4.xx to 5.xx and have a few questions:

1. Would I loose all the data on the BB during the upgrade process?
2. My back-up settings on the Desktop Software enables me to back up the entire DB on the device. If the data is lost during the upgrade and I restore the data using the back-up, do I have to ignore some the data? If so, what minimum data should I back-up?
3. Would I have reconfigure my mails and messengers?

PS: I am on 299 plan from Vodafone.

Appreciate your responses.

Cheers,
Ardy is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 14:22   #1999
Senior - BHPian
 
pranavt's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 1,628
Thanked: 272 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
Gurus,

I am planning to upgrade my BB8900 from 4.xx to 5.xx and have a few questions:

1. Would I loose all the data on the BB during the upgrade process?
2. My back-up settings on the Desktop Software enables me to back up the entire DB on the device. If the data is lost during the upgrade and I restore the data using the back-up, do I have to ignore some the data? If so, what minimum data should I back-up?
3. Would I have reconfigure my mails and messengers?

PS: I am on 299 plan from Vodafone.

Appreciate your responses.

Cheers,
1] No. Keep a backup before you upgrade it. It will restore it after the update is done.
2] Application settings are usually not carried forward, everything else is fine.
2] Not if you've done a proper backup. The messengers will need logging in again though.
pranavt is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 14:24   #2000
BHPian
 
Ardy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 613
Thanked: 86 Times
Default

Quote:
Originally Posted by pranavt View Post
1] No. Keep a backup before you upgrade it. It will restore it after the update is done.
2] Application settings are usually not carried forward, everything else is fine.
2] Not if you've done a proper backup. The messengers will need logging in again though.
Thanks, Pranav.

Will do a back-up and give the upgrade a shot.

Cheers,
Ardy is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 16:13   #2001
BHPian
 
Ardy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 613
Thanked: 86 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
Thanks, Pranav.

Will do a back-up and give the upgrade a shot.

Cheers,
Upgraded my BB8900 to OS 5.xx

The upgrade was smooth, barring the fact that I had to load the IMs again. Other than that no trouble during the upgrade. the whole process of OS upgrade would have taken approx 30 mins.

The only issue that I am facing is that my GMail is not showing any mails, though the Mailbox shows mails from all my configured mails. Any suggestions?

Cheers,
Ardy is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 16:20   #2002
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,617
Thanked: 7,721 Times
Default

@Ardy, that was fast

I am due to upgrade mine to 5.0 over this weekend. Iam wary of these hiccups hence been delaying it for so long.
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 5th March 2010, 16:31   #2003
BHPian
 
Ardy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 613
Thanked: 86 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mobike008 View Post
@Ardy, that was fast

I am due to upgrade mine to 5.0 over this weekend. Iam wary of these hiccups hence been delaying it for so long.
I was wary too, but what the heck. Give it a shot. It should be pretty smooth.

Cheers,
Ardy is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 20:03   #2004
Senior - BHPian
 
Join Date: May 2007
Location: Bangalore
Posts: 3,652
Thanked: 243 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Ardy View Post
Upgraded my BB8900 to OS 5.xx

The upgrade was smooth, barring the fact that I had to load the IMs again. Other than that no trouble during the upgrade. the whole process of OS upgrade would have taken approx 30 mins.

The only issue that I am facing is that my GMail is not showing any mails, though the Mailbox shows mails from all my configured mails. Any suggestions?

Cheers,

You have to look at the applications being installed/ uninstalled list carefully while upgrading, the reason for IM not getting installed is tht by default it doesnt select it.

Send your service books again or goto service book menu in your BB and do a delete of gmail MIME service book and undelete by selecting it and BB menu button.
dadu is offline   Reply With Quote
Old 6th March 2010, 20:10   #2005
BHPian
 
Ardy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Hyderabad
Posts: 613
Thanked: 86 Times
Default

Quote:
Originally Posted by dadu View Post
You have to look at the applications being installed/ uninstalled list carefully while upgrading, the reason for IM not getting installed is tht by default it doesnt select it.

Send your service books again or goto service book menu in your BB and do a delete of gmail MIME service book and undelete by selecting it and BB menu button.
Thanks Dadu.

I have everything working now. No issues.

First impressions, 5.xx is quite good. Love the fact that the SMSes get grouped and within a single thread you have the entire history of the SMSes from the person.

Cheers,
Ardy is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2010, 11:47   #2006
Senior - BHPian
 
h@r$h@l's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: GJ1
Posts: 1,433
Thanked: 685 Times
Default

Hello Gurus,

My wife uses a Blackberry Curve 8310 and last night the phone decided to jump out of her hand and bang on the road. Luckily it survived. The issue now is the Ring that holds the trackball fell off and we couldnt find it on the accident site. and now the trackball keeps falling off every now and then.

I checked on amazon and found that a replacement is available. Any idea if this is available in local shops? Please see image below.

Thanks!
Attached Images
 
h@r$h@l is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2010, 16:03   #2007
BHPian
 
Berj79's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: mumbai
Posts: 375
Thanked: 10 Times
Default

any idea when blackberry india will launch os5 for 8900??
Berj79 is offline   Reply With Quote
Old 9th March 2010, 17:31   #2008
Senior - BHPian
 
Join Date: May 2007
Location: Bangalore
Posts: 3,652
Thanked: 243 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Berj79 View Post
any idea when blackberry india will launch os5 for 8900??
Just download and install, you dont have wait for it to be released by Indian Telecom providers(as noone knows when they will wake up). Just delete the vendor.xml before starting the install.
dadu is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 10:59   #2009
BHPian
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 108
Thanked: 17 Times
Smile Bsnl 3g

Anybody here using the BSNL 3G with Blackberry?
.:: BSNL ~Blackberry Internet Services ::.

The Prepaid tariff is 899 per month for BIS + 21 for 3G = Rs.920

That is an awesome plan considering 3G unlimited is 2,999 per month.

Anyone here have tried that?
deepakchan is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2010, 13:13   #2010
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,617
Thanked: 7,721 Times
Default

Gurus, my BB Bold got into a mishap.

I dont know how but, some oil seemed to have seeped into the screen, which is visible harshly in white background on left bottom and right bottom corner screen.

What is the solution to eradicate the problem? Is changing the screen the only resolution? If yes, what damages i am looking at?
mobike008 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Of Bappa, Blackberry, Beach and a Beige beauty - My trip to Ganapatipule JoshMachine Travelogues 4 16th July 2013 14:21
Blackberry Pearl 8100 Sahil Gadgets, Computers & Software 20 10th September 2009 20:14
blackberry's for banglore cops whatcanthisbe Shifting gears 11 30th May 2007 22:18


All times are GMT +5.5. The time now is 00:17.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks