Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th September 2009, 19:23   #1471
BHPian
 
nandishpal's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: bangalore
Posts: 475
Thanked: 56 Times
Default

good news!! Blackberry 8520 will be available in unlock mode from next month.you will be able to use any service provider with this phone.
nandishpal is offline   Reply With Quote
Old 25th September 2009, 23:41   #1472
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,175
Thanked: 1,994 Times
Default

Quote:
Originally Posted by nandishpal View Post
good news!! Blackberry 8520 will be available in unlock mode from next month.you will be able to use any service provider with this phone.
Did you get this news from reddington?
Any chance of a price drop now?
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 26th September 2009, 00:30   #1473
Senior - BHPian
 
quickdraw's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Delhi
Posts: 1,004
Thanked: 1,267 Times
Default

Quote:
Originally Posted by indigoedge View Post
Naah...the screwdriver was bought at a local store at the road corner! 30 magnetic screwheads for 250 bucks.

I have a query - will mobile office work on BB without a BIS? I am seriously considering the MO coz tethering works much better and it is ~600 bucks a mth.

Else I will just pay 7k and be done for a year!
The MO should work, hats off to your DIY job, changing the bezel on the 8900 soon, so fingers crossed myself.

Quote:
Originally Posted by discobiscuit View Post
call me lazy, but can you provide the link?
Go to the BB browser on your phone and click on Blackberry Homepage.
quickdraw is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2009, 11:58   #1474
BHPian
 
Join Date: May 2009
Location: Bangalore
Posts: 49
Thanked: 0 Times
Default Falling in love...again!

Pleased to report a completely functional BB Storm now!

Got my unlimited 6mth advance rental plan going yesterday after a bit of heart burn. The Airtel customer support is definitely headed downhill. They seem to have downsized massively and most reps have no clue about anything! Plus, the "all the systems are down" seems to have become the norm. God knows what they are getting for their billions in IT investments.

Anyway...I have fallen in love with my Storm all over again! I had only used it for 2 mths before it conked for 5 mths. Now it is back up and running and it is fantastic! The youtube app is brilliant. Been going wild with installing all sorts of apps..themes, weather, radio, etc etc.

One of the best apps is the Soft Reset - it does the battery pull without needing to actually pull out the battery! I think it is a must have for every BB.

I faced an issue with the Youtube app - there was some error - unable to open java tunnel or something like that. Anyway...after digging around quite a bit I found the solution. It just needs the APN settings (Options -> Advanced -> TCPIP). Just put in airtelgprs.com and leave username and pwd blank. Works like a dream after that.

Would really appreciate some links to decent themes here. I have a basic one which gives me the calender (non storm users - the Storm does not come with the "Today" theme!! Can you believe that??) but am looking for something a little more exciting!
indigoedge is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2009, 13:35   #1475
BHPian
 
nandishpal's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: bangalore
Posts: 475
Thanked: 56 Times
Default

got this news from my distributor.there is definitely no price drop in 8520 as this product sells like a hot cake.
Quote:
Originally Posted by Sahil View Post
Did you get this news from reddington?
Any chance of a price drop now?
nandishpal is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2009, 16:00   #1476
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,175
Thanked: 1,994 Times
Default

Need an app that tracks data usage, any suggestions?

Vodafone has a 2000rs plan for one month international data roaming which includes a 5mb limit. Hence need a software that let's you know if you're going over.
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2009, 16:44   #1477
Senior - BHPian
 
quickdraw's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Delhi
Posts: 1,004
Thanked: 1,267 Times
Default

Quote:
Originally Posted by indigoedge View Post

I faced an issue with the Youtube app - there was some error - unable to open java tunnel or something like that. Anyway...after digging around quite a bit I found the solution. It just needs the APN settings (Options -> Advanced -> TCPIP). Just put in airtelgprs.com and leave username and pwd blank. Works like a dream after that.
You are putting in the APN settings for the normal gprs plan, which is not included in your BIS unlimited rental. You will be charged per kb. BEWARE!
quickdraw is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2009, 01:53   #1478
Senior - BHPian
 
V-16's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: mumbai
Posts: 4,575
Thanked: 836 Times
Default

I have a peculier problem. I have been using the Reliance Blackberry CDMA services from a while now. My handset is the old one that is the 8703e.

Recently my handset packed up meaning there is a problem with the mike, something i have tried to get fived from the Reliance service centre as well as a couple of trusted repairers. All said it will cost a packet. In ny case my hanset is rally old so i need to change it. SO i went to the reliance store and found that they have really old handses. There is a 8330 curve which looks like my old phone with a camera.

I have downloaded google maps and have this great application wherein i can track any of my friends to where they are at that point. They are all tracked to pinpoint precision but i am tracked to within a radius of 5000 meters. Is this because of my old phone? If i get the 8330 curve CDMA, (rs. 18,000/- plus) will this improve. The other two options are the pearl and the world phone. I am not considering either.

I wanted to know if there is any place where i can buy a nwer model of the blackberry CDMA which will be compatible to the Rliance network. They have agreed to activate the blackberry services on a phone not supplied by them but where are these available and which one do i get? Is the 8330 curve recommended then? I dont want to get the Reliance GSM network as i have been told that there are many issues witj it. The CDMA works everywhere, thats why im looking at the Reliance network for blackberry services.
V-16 is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2009, 01:57   #1479
Team-BHP Support
 
Akshay1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Mumbai
Posts: 9,733
Thanked: 6,290 Times
Default

will the tour work on tata and reliance cdma networks?
Akshay1234 is offline   Reply With Quote
Old 29th September 2009, 11:13   #1480
Distinguished - BHPian
 
DerAlte's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 8,076
Thanked: 2,868 Times
Default

Should, but one needs to check with Tata/Reliance. The 9630 spec mentions "Dual-Band: 800/1900 MHz CDMA/EVDO Rev A networks".
DerAlte is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 01:37   #1481
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,350
Thanked: 31 Times
Default

Quote:
Originally Posted by V-16 View Post
I have downloaded google maps and have this great application wherein i can track any of my friends to where they are at that point. They are all tracked to pinpoint precision but i am tracked to within a radius of 5000 meters. Is this because of my old phone? If i get the 8330 curve CDMA, (rs. 18,000/- plus) will this improve. The other two options are the pearl and the world phone. I am not considering either.
Are you talking about Google Latitude? I guess your old fone didn't have GPS. It must be using tower triangulation method to fix your approx location. Thats the reason why is shows an approx location.

Any fone which has GPS will solve the problem.
csentil is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 14:47   #1482
Distinguished - BHPian
 
Sahil's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bombay
Posts: 5,175
Thanked: 1,994 Times
Default

Google Latitude is one scary piece of software

Will this feature work on the Vodafone 299 plan?
Sahil is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 19:38   #1483
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: Bangalore
Posts: 1,350
Thanked: 31 Times
Default

If I take the BlackBerry to US with International roaming switched on, what happens? I'm with Airtel and so assume the worst.

I guess for data, they'll charge an astronomical fee. Isn't there an option somewhere to turn off the data part unless I want it?

Any thoughts?
csentil is offline   Reply With Quote
Old 30th September 2009, 22:52   #1484
Team-BHP Support
 
Akshay1234's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Mumbai
Posts: 9,733
Thanked: 6,290 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Sahil View Post
Google Latitude is one scary piece of software

Will this feature work on the Vodafone 299 plan?
nope it wont. yeah its the best, no1 can lie.
Akshay1234 is offline   Reply With Quote
Old 1st October 2009, 04:12   #1485
Senior - BHPian
 
V-16's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: mumbai
Posts: 4,575
Thanked: 836 Times
Default

Yes it is the google latitude. Will it work in a 8330 curve? Does the curve have gps installed?
V-16 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Of Bappa, Blackberry, Beach and a Beige beauty - My trip to Ganapatipule JoshMachine Travelogues 4 16th July 2013 14:21
Blackberry Pearl 8100 Sahil Gadgets, Computers & Software 20 10th September 2009 20:14
blackberry's for banglore cops whatcanthisbe Shifting gears 11 30th May 2007 22:18


All times are GMT +5.5. The time now is 00:10.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks