Go Back   Team-BHP > Around the Corner > Shifting gears > Gadgets, Computers & Software


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th October 2008, 12:25   #16
BHPian
 
HellwratH's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Bangalore
Posts: 115
Thanked: 57 Times
Default

Alright guys,

Check this site out iCall - Free Phone Calls. Absolutely free calls to US and Canada, and yes this is to any number (Landline or the cell phone). Didn't believe it until I tried it, works good for me. . Hope this helps.
HellwratH is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2008, 14:21   #17
aZa
Senior - BHPian
 
aZa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Noida / Delhi
Posts: 1,595
Thanked: 17 Times
Default

its there a possible of having a multi user video conference on skype ?

Skype supports video chat but as soon as u go into conference the video stops.
aZa is offline   Reply With Quote
Old 7th October 2008, 16:11   #18
SLK
Senior - BHPian
 
SLK's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: DL XX XX XXXX
Posts: 1,288
Thanked: 183 Times
Default

Yup it stops, i don't think there is a way to keep the video running with 3 or more people.
SLK is offline   Reply With Quote
Old 6th February 2011, 15:03   #19
PPS
Senior - BHPian
 
PPS's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: mumbai
Posts: 1,912
Thanked: 1,813 Times
Default Re: VoIP Calling Software & Websites (eg. skype, magicjack etc)

Downloaded Skype recently. Whenever i click on it, i get a Fatal Error message which says, " Failed to get proc address for D3DPERF_SetOptions (d3d9.dll) ".
PPS is offline   Reply With Quote
Old 6th June 2011, 20:49   #20
BHPian
 
Join Date: Dec 2006
Location: Bangalore
Posts: 30
Thanked: Once
Default Re: VoIP Calling Software & Websites (eg. skype, magicjack etc)

I came across this app from Tango (available for Android and iOS). It works fantastically for me. Has both Voice and Video features, and is currently totally free. I tried a call from my 3G connected iPhone-4 to a android-on-WiFi at home, and the quality was pretty good.

The site claims that it consumes 2GB of data for 450 mins, which translates to something like 77kBps and is on the higher side. I dont know how to control the video quality to optimise this.

I like their approach of associating the user id to your phone number, so that you dont have to remember each user's name, their phone numbers, their id and so on.

Compared to Skype (no Video for mobile-to-mobile calls) and Yahoo Messenger (quality gets choppy quite a lot of times + starting ad), I found the experience of using Tango quite refreshing.
crkishore is offline   Reply With Quote
Old 7th June 2011, 12:32   #21
Senior - BHPian
 
maddy42's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Phoenix, Coorg
Posts: 1,817
Thanked: 426 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default Re: VoIP Calling Software & Websites (eg. skype, magicjack etc)

For people using iphone you should try this app caalled Viber. Free download and call using 3g. Works well, sound feels lil bit weird at first but works as long as your network is good.
maddy42 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 01:15   #22
BHPian
 
majorpayne's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto
Posts: 82
Thanked: 19 Times
Default Problem when using Skype

Hi,

I have a problem when using video / voice chat with skype on my laptop. I connect to the internet via a wireless router. When on a skype call, the connection suddenly drops, and I get disconnected from the internet. I then have to reconnect to the wireless network. I was under the impression that this was probably because of the crappy old router that I was using, so I've now invested in a new dual band router - ASUS RT-N56U, but I'm facing the exact same problem now - even on the 5ghz network.

I don't know if this is a problem with the router, or if has something to do with my laptop? Has anybody else faced a similar problem?

Thanks in advance for any suggestions.
majorpayne is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 10:41   #23
BHPian
 
samm's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bangalore
Posts: 199
Thanked: 96 Times
Default Re: Problem when using Skype

Do you face this issue only with Skype? Did you try using other services like yahoo voice/video calls or google talk?

If all others work fine, then it might be issue with the Skype installation. Maybe try from another PC/laptop. I dont see any possibility of issues with your network infrastructure.

I guess you should find out what all works, and figure out the root cause of this issue. I have used Skype voice calls with even GPRS connection without issues. So, your network appears to be ok. Please post the results of your investigations!

Good luck!
samm is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 11:03   #24
Senior - BHPian
 
NetfreakBombay's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bombay
Posts: 1,375
Thanked: 315 Times
Default Re: Problem when using Skype

Can you connect laptop with LAN cable (instead of WiFi) for couple of days?

If these solves the problem then issue with either the router (that you have already replaced) or WiFi chipset or driver in laptop.
NetfreakBombay is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 11:23   #25
BHPian
 
dre@ms's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Singara Chennai
Posts: 480
Thanked: 96 Times
Default Re: Problem when using Skype

Alternatively you can try disabling any firewall and check. Windows as well as any firewall on the wifi router.
dre@ms is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 11:39   #26
BHPian
 
Join Date: Feb 2008
Location: Pune
Posts: 344
Thanked: 56 Times
Default Re: Problem when using Skype

I have faced similar issue when the wifi signal is weak. If I am on a call and move on to a area where wifi signal is weak, the wifi connection is lost and the laptop never reconnects to the wifi router even if I place it next to the router. I have to restart the router to reconnect wifi.

Do you have to restart the wifi router to reconnect? If yes placing the router such that the signal does not drop is one of the solutions.



(laptop - dell precision - m6500, adsl modem+router huawei - wa1003).
alto99 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 14:23   #27
BHPian
 
Join Date: Mar 2010
Location: Delhi
Posts: 72
Thanked: 30 Times
Default Re: Problem when using Skype

You haven't mentioned your OS on your laptop
What version of skype are you running ? is it the latest ?
Check your router settings ? is it on default settings ?
RaSing is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2011, 16:35   #28
BHPian
 
majorpayne's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Toronto
Posts: 82
Thanked: 19 Times
Default Re: Problem when using Skype

Quote:
Originally Posted by samm View Post
Do you face this issue only with Skype? Did you try using other services like yahoo voice/video calls or google talk?

If all others work fine, then it might be issue with the Skype installation. Maybe try from another PC/laptop. I dont see any possibility of issues with your network infrastructure.

I guess you should find out what all works, and figure out the root cause of this issue. I have used Skype voice calls with even GPRS connection without issues. So, your network appears to be ok. Please post the results of your investigations!

Good luck!
I actually did face an issue with the justvoip software. I used it to make a phone call, and the same problem occurred.

Quote:
Originally Posted by NetfreakBombay View Post
Can you connect laptop with LAN cable (instead of WiFi) for couple of days?

If these solves the problem then issue with either the router (that you have already replaced) or WiFi chipset or driver in laptop.
I'll give this a shot and let you know how it goes...

Quote:
Originally Posted by dre@ms View Post
Alternatively you can try disabling any firewall and check. Windows as well as any firewall on the wifi router.
Thanks dre@ms. I'll try this out as well...

Quote:
Originally Posted by alto99 View Post
I have faced similar issue when the wifi signal is weak. If I am on a call and move on to a area where wifi signal is weak, the wifi connection is lost and the laptop never reconnects to the wifi router even if I place it next to the router. I have to restart the router to reconnect wifi.

Do you have to restart the wifi router to reconnect? If yes placing the router such that the signal does not drop is one of the solutions.



(laptop - dell precision - m6500, adsl modem+router huawei - wa1003).
Nope. I live in an apartment and wifi signal is not a problem. Even after the connection drops, I've never had to restart the router. It starts working again after maybe a minutes or so...

Quote:
Originally Posted by RaSing View Post
You haven't mentioned your OS on your laptop
What version of skype are you running ? is it the latest ?
Check your router settings ? is it on default settings ?
Sorry, I forgot to mention the OS. I'm running windows 7 enterprise 32 bit. 5.5.0.113. The router is running on defaults settings!
majorpayne is offline   Reply With Quote
Old 19th October 2011, 17:17   #29
BHPian
 
r_devakumar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chennai
Posts: 240
Thanked: 80 Times
Default Re: Problem when using Skype

Quote:
Originally Posted by majorpayne View Post
Hi,

I have a problem when using video / voice chat with skype on my laptop. I connect to the internet via a wireless router. When on a skype call, the connection suddenly drops, and I get disconnected from the internet. I then have to reconnect to the wireless network. I was under the impression that this was probably because of the crappy old router that I was using, so I've now invested in a new dual band router - ASUS RT-N56U, but I'm facing the exact same problem now - even on the 5ghz network.

I don't know if this is a problem with the router, or if has something to do with my laptop? Has anybody else faced a similar problem?

Thanks in advance for any suggestions.
Hi,

Please let me know you feedback about RT-N56U in terms of signal strength and performance. Are you doing any media streaming, torrent download using this? If yes, please let me know the feedback on that also. I am planning to buy this router in India.

For the problem you are facing, have you updated the firmware or using it out of box? The out of box firmware in similar routers from Asus are known to awful and i ready many user reviews that issues are solved once some open source firmware is updated.

Regards
Deva
r_devakumar is offline   Reply With Quote
Old 19th October 2011, 17:23   #30
BHPian
 
adg_andy's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Kolkata
Posts: 431
Thanked: 158 Times
Default Re: VoIP Calling Software & Websites (eg. skype, magicjack etc)

There is another application called nymgo and call rates are cheap - like 60 paise per minute if you are calling to india. You can also add it to SIP in your mobile and use WiFi connections to call from your mobile as a normal voice call(internet call) I saved a lot of money using this whenever I was travelling abroad.Works from PC too.
adg_andy is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Travel & Booking Websites : Experiences, Queries etc. nirmalts Shifting gears 36 11th October 2015 11:40
Usernames of TBHPians elsewhere (BB-Pin, MSN, Skype, hi5, xda-developers etc) Steeroid Gadgets, Computers & Software 76 8th May 2012 10:06
Using iPod touch for Skype calls - a query. DCEite Gadgets, Computers & Software 12 6th August 2010 01:50
Software Dev. Engineer v/s Software Test Engineer DCEite Shifting gears 50 14th April 2008 13:10


All times are GMT +5.5. The time now is 19:52.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks