Go Back   Team-BHP > BHP India > Team-BHP Reviews > Long-Term Ownership Reviews


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th April 2012, 08:18   #76
BHPian
 
Join Date: Apr 2005
Location: Bangalore
Posts: 75
Thanked: 78 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by aks_karthik View Post
Might be, you have pushed the car for the life.
This happened once we feel the thrust in our new modernization.
For me, the FE is very much increase by 1.5 kms in Highway and .5 to 1 kms in City ride.
Overall i am happy with default settings, but i need some ooomph factor, so plan to change the settings slowly to find the best for my kind of driving.
Will post it once the findings end.
Looking forward to seeing that. Yes, default setting is quite good. I want to also checkout with the A.S.S if we could get the revised ECU mapping of the 2012 linea as an "upgrade" on our model. As I understood they have improved the driveability now.
kdadi is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2012, 13:00   #77
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by kdadi View Post
Finally settled down on a good setting for both city & highways....do note that this setting might or might not work for everyone else, as I think a significant portion of the comfort factor of a particular setting is subjective and depends on individual driving style.

Left switch - 3
Right switch - E

Will stick on to this setting for a while and assess a more long-term view for the same.
that means Default B - 3 and Default 1 - E.
I changed my setting to Default B - E and Default 1 - 3.
Let's see how it performs.
aks_karthik is offline   Reply With Quote
Old 14th April 2012, 22:12   #78
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by aks_karthik View Post
that means Default B - 3 and Default 1 - E.
I changed my setting to Default B - E and Default 1 - 3.
Let's see how it performs.
I mistakenly did the earlier setting. cos i tied my RaceChip in opp direction so i got confused.
Now changed as yours B - 3 and 1 - E. Need to TD more to get the right set up.
Check the details from Racechip Manual.
Name:  Untitled.jpg
Views: 3809
Size:  77.2 KB

Last edited by aks_karthik : 14th April 2012 at 22:14.
aks_karthik is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 15th April 2012, 19:50   #79
BHPian
 
Join Date: Apr 2005
Location: Bangalore
Posts: 75
Thanked: 78 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Yes, that's right. I actually wanted it a bit lower in the rev band to aid the driveability. So as per the manual, there are atleast no cautions against moving the setting back.
kdadi is offline   Reply With Quote
Old 15th April 2012, 20:05   #80
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default

Quote:
Originally Posted by kdadi
Yes, that's right. I actually wanted it a bit lower in the rev band to aid the driveability. So as per the manual, there are atleast no cautions against moving the setting back.
Moving the setting back if engine lugs, is what manual said for tweaking the default value.
aks_karthik is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2012, 09:35   #81
Newbie
 
Amneo's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chennai
Posts: 17
Thanked: 9 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Hello Karthik,

Can you upload a few pics on how to install the race chip on a Linea. I got it delivered yesterday( Delivery to chennai took 3 days - tht was so fast ) and I am not able to get the installation done.

I am a very very novice guy.

Am so sorry for giving you the trouble.
Amneo is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2012, 10:36   #82
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by Amneo View Post
Hello Karthik,

Can you upload a few pics on how to install the race chip on a Linea. I got it delivered yesterday( Delivery to chennai took 3 days - tht was so fast ) and I am not able to get the installation done.

I am a very very novice guy.

Am so sorry for giving you the trouble.
I don't have it right now. It's easy 5 mts job.
Where are you put up?
If you are in and around Velachery, you may come to my home, I am at Guindy.
I am unable to send PM to you.
aks_karthik is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 11th May 2012, 10:47   #83
Newbie
 
Amneo's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chennai
Posts: 17
Thanked: 9 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Thank you so much for the quick reply. Yes, I live in KK nagar. I tried to Pm you too. But yeah, just now I saw a video of how a pete's box is installed on a linea. My issue was to find out where the plug is. I think I have got it now. Will update back once I install it. Thanks a lot for the reply.
Amneo is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2012, 10:50   #84
BHPian
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hyderabad
Posts: 57
Thanked: 38 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by Amneo View Post
Hello Karthik,

Can you upload a few pics on how to install the race chip on a Linea. I got it delivered yesterday( Delivery to chennai took 3 days - tht was so fast ) and I am not able to get the installation done.

I am a very very novice guy.

Am so sorry for giving you the trouble.

Hi Amneo,

I agre with you, I also had ordered my race chip and it reached me in flat 3 days, I went to service center, and got it installed. I had SS in charge in confidence and he himself installed it for me and tested it later. You need to remove the radiator pipe and then remove the ECU wire to connect this. You will also face an issue in placing the racechip. I had placed it behind the battery. If you find any other decent place then please share with me also.
Gadgetfreak is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2012, 11:29   #85
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Quote:
Originally Posted by Amneo View Post
Thank you so much for the quick reply. Yes, I live in KK nagar. I tried to Pm you too. But yeah, just now I saw a video of how a pete's box is installed on a linea. My issue was to find out where the plug is. I think I have got it now. Will update back once I install it. Thanks a lot for the reply.
Just check this Manual. It will be helpfull for you.

Race Chip Manual.pdf
aks_karthik is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2012, 15:02   #86
Newbie
 
Amneo's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chennai
Posts: 17
Thanked: 9 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Thanks a Ton Karthik, have started a thread for the installation

http://www.team-bhp.com/forum/modifi...tallation.html

Gadgetfreak, hope this thread answers you question.

Thank you
Amneo is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2012, 18:01   #87
BHPian
 
magnanimousdude's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chennai
Posts: 185
Thanked: 11 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Guys,
Will there be any duty be Charged for the RaceChip?? I have ordered it, Till the Door steps it cost around 12K, i heard that there will be additional 3K will be charged towards Duty charges by the Shipper... Is it true??? anyone who got it or knows about it can Comment.. ???

I am also from Chennai...
magnanimousdude is offline   Reply With Quote
Old 4th July 2012, 21:17   #88
Newbie
 
Amneo's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chennai
Posts: 17
Thanked: 9 Times
Default

Quote:
Originally Posted by magnanimousdude
Guys,
Will there be any duty be Charged for the RaceChip?? I have ordered it, Till the Door steps it cost around 12K, i heard that there will be additional 3K will be charged towards Duty charges by the Shipper... Is it true??? anyone who got it or knows about it can Comment.. ???

I am also from Chennai...
Hello sir,

Yes , there will be a duty on the shipping. I was charged 2225 rs. I am also from chennai, so it should be same.

Do update us if there are any changes in duty.

Thank you
Amneo is offline   Reply With Quote
Old 5th July 2012, 15:31   #89
BHPian
 
magnanimousdude's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Chennai
Posts: 185
Thanked: 11 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Thanks will keep you posted for sure...
magnanimousdude is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2012, 13:26   #90
BHPian
 
Join Date: Sep 2009
Location: Bangalore
Posts: 29
Thanked: 2 Times
Default Re: My Linea MJD - with race chip

Need some answers to the questions, as i am also keen to get a Race Chip fitted in my Linea MJD EMO pk.
a. By remapping with this chip, we are bypassing the stock given by FIAT. In that case. Yes, there is a significant gain noticed in all vehicles. What happens when it is used for a long? Will it impact the engine in long run?
b. Why Fiat has not gone in such a similar chip or their version in 2012 Linea to increase the power and fuel efficiency, when all were beating that Linea is under powered?
Col KRK is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Race Chip (German) for Diesel Cars for Rs. 17,500 4x4addict Modifications & Accessories 126 10th October 2015 00:22
Merc C250 gets quicker with Race Chip (Rs. 18,000 only!) kvigneshbhasker Modifications & Accessories 12 13th June 2014 12:47
Fiat Linea MJD Boss(a) Nova White. EDIT With Race-chip and 30000 Kms update Naparajito Test-Drives & Initial Ownership Reports 37 21st July 2013 18:27
*Installed* : Race Chip in Fiat Linea Amneo Modifications & Accessories 12 2nd July 2012 22:12
Punto MJD Emotion Pack or Linea MJD Dynamic Pack atilla Hatchbacks 1 4th August 2009 14:16


All times are GMT +5.5. The time now is 23:59.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks