Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th August 2006, 12:35   #1
BHPian
 
neo_trace's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: surat,gujarat
Posts: 191
Thanked: 38 Times
Default My Turbo baleno pictures...

hi here's some pics
of my TC baleno made by Anant pithawalla from N1 Racing














Last edited by GTO : 4th August 2006 at 15:12.
neo_trace is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 12:40   #2
BANNED
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bombay
Posts: 628
Thanked: Once
Default

Good going there Neo.. now how about some FIGURES to go with those pictures?
2L8uLoose is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 12:48   #3
BANNED
 
mclaren1885's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bangalore (the city of modded cars) !!
Posts: 4,821
Thanked: 28 Times
Infractions: 0/1 (10)
Default

Is it only me , or is everyone able to click on the pics to view them bigger ?? That said , it certainly looks sweet neo .. Sort out ur glitches soon and have fun kicking up the boost ..
mclaren1885 is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 13:04   #4
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 283 Times
Default

Quote:
Is it only me , or is everyone able to click on the pics to view them bigger ??
I can't view them either.
@Neo_Trace: Hats off to ur car. Good work.
That intercooler design looks familiar to me. Where did u source it from??
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 13:09   #5
BANNED
 
mclaren1885's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bangalore (the city of modded cars) !!
Posts: 4,821
Thanked: 28 Times
Infractions: 0/1 (10)
Default

Though i cant make out clearly from the pics , im assuming the car has got an AC condensor right now ?? Or is there sufficient place to install everything without having to sacrifice on anything ??
mclaren1885 is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 13:10   #6
BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangalore
Posts: 85
Thanked: Once
Default

One question. The intercooler is blocking at least half of the fan. Does this create any long term damages to the engine.

Best regards
Deepu
deepug is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 13:58   #7
BHPian
 
neo_trace's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: surat,gujarat
Posts: 191
Thanked: 38 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepug
One question. The intercooler is blocking at least half of the fan. Does this create any long term damages to the engine.

Best regards
Deepu
i m using OWS performance oil which specially made for turbo cars and coolent from Accord so i m not getting any prob with TEMP. rise in engine.

AND AND
I have turbotimer which effectively cools engine by running engine on or fans on for 1 to 3 mins

Last edited by neo_trace : 4th August 2006 at 14:14.
neo_trace is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:00   #8
BHPian
 
neo_trace's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: surat,gujarat
Posts: 191
Thanked: 38 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mclaren1885
Though i cant make out clearly from the pics , im assuming the car has got an AC condensor right now ?? Or is there sufficient place to install everything without having to sacrifice on anything ??
i have cleared everything behind Front bumper and modified it to fit with front projecting grill for 400x300 size PWR intercooler out side of chesis and engine bay

removed only stock airfilter box
intercooler is behind front bumper and pipes are lowered as per chasis
Everything fits best in baleno..lot of space out there

Last edited by neo_trace : 4th August 2006 at 14:12.
neo_trace is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:02   #9
BHPian
 
neo_trace's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: surat,gujarat
Posts: 191
Thanked: 38 Times
Default

Quote:
Originally Posted by nitrous
I can't view them either.
@Neo_Trace: Hats off to ur car. Good work.
That intercooler design looks familiar to me. Where did u source it from??
intercooler is from PWR australia.....400x300x75 size and AERO 2 category
cost : 18000 INRs with shipping and all duties
neo_trace is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:03   #10
Senior - BHPian
 
Godfather's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bangalore / Atlanta
Posts: 1,387
Thanked: 65 Times
Default

Sweet ride....What about the figures????
Godfather is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:04   #11
BHPian
 
neo_trace's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: surat,gujarat
Posts: 191
Thanked: 38 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mclaren1885
Is it only me , or is everyone able to click on the pics to view them bigger ?? That said , it certainly looks sweet neo .. Sort out ur glitches soon and have fun kicking up the boost ..

sorry for inconvenience

i cant see pictures too

i ll upload again all
neo_trace is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:08   #12
BANNED
 
Join Date: Feb 2005
Location: Bombay
Posts: 628
Thanked: Once
Default

Neo.. pictures we can live without coz we can sort of see em.. but SPECS WE CANT... come on man..load some figures up will ya!
2L8uLoose is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 14:15   #13
Senior - BHPian
 
aniguchisan's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: London, UK
Posts: 2,022
Thanked: 111 Times
Default

Here are the pics, you've got to edit them a little if its a thumbnail, and not a link:











aniguchisan is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 15:15   #14
BHPian
 
Sideways's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Madras - India
Posts: 641
Thanked: 18 Times
Default

Quote:
Originally Posted by neo_trace
i m not getting any prob with TEMP. rise in engine.
Nice ride Neo - congrats.

From the first few pics i noticed you have gauges installed on the "A" Pillar. Can you tell me what gauges - as in not the make but the function you have.

A common mistake poeple make is to take a reference of engine temperature from the on board temp gauge found in the instrument cluster. Once again I would like to remind all that this temp gauge only indicates the temperature of the water being circulated in the engine and not the engine temperature itself.

In order to determine the temperature of the engine, you will have to install a gauge known as the EGT gauge (Exhaust gas temperature). This is usually an electronic gauge, and the probe will have to be fixed on the headers - very similar to how an O2 sensor is fixed and as close to the exhaust manifold.

Just as a reference - Your engine components will melt at 900 degrees centigrade. With an aftermarket turbo fitting one of these becomes even more important.

Our installers think that turbos are plug and play toys - Us customers end up paying huge bills. It is always better to research a subject before you take the plunge. I mean no disrespect and I am defineately not questioning the competancy of your installer. i am informing you of what you need to know so that you can enjoy your car for a long time to come.

And for anyone who has any doubts - YES I HAVE TURBO CHARGED MY CARS AND I DEFINEATELY KNOW WHAT NEEDS TO BE USED. FEEL FREE TO QUESTION ME ANYTIME.

Please click on the link elow to see what an EGT looks like : -

http://www.egauges.com/vdo_ind.asp?T...ite&PN=DF04003

PS. - Also noticed that you have a narrow band AFR gauge. Sincerely recomend that you get a wide band AFR. Dynojet makes very good ones and it costs about USD 600.00 for the entrie pakage. You are welcome to PM me for any questions you might have. the subject is quite lengthy and detailed and it best to mail me.

Last edited by Sideways : 4th August 2006 at 15:28.
Sideways is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2006, 15:26   #15
BANNED
 
mclaren1885's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bangalore (the city of modded cars) !!
Posts: 4,821
Thanked: 28 Times
Infractions: 0/1 (10)
Default

I must admit thats one super sweet ride u got there neo .. I assume the car must be putting out anywhere between 110-120 bhp ?? Upgrading to better injectors will allow u to go to 8psi with the stock internals along with a Stand alone .. Btw , has any work been done on the head ?? Or is it stock ?? What sort of compression are u running ?? Whats the range of plugs ur using right now ?? What cam are u using right now ?? Am assuming its the stock ?? At what rpms does the TC kick in ?? Pardon me for the number of questions .. Eager to know as im planning just about the same barring the finances fall into place soon ..
mclaren1885 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indica V2 Turbo - Turbo Failure abhik Technical Stuff 15 30th November 2017 17:24
Twin Turbo GTO or Turbo MR2 spiff Luxury, Imports & Niche 32 29th September 2014 01:52
Indica NA DLS vs Turbo DLS vs Turbo DLG greenhorn Hatchbacks 10 5th May 2007 17:20
Indica Turbo vs Non Turbo lbhavani Technical Stuff 0 5th September 2006 22:22
New Indica Turbo - is the turbo on? gakudva Technical Stuff 5 15th July 2006 23:00


All times are GMT +5.5. The time now is 23:55.

Copyright 2000 - 2018, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks