Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th November 2006, 08:55   #1
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Angry HELP-How to connect RPM meter in SWIFT

Hi Guys,

This is for the technical expertise,

i recently bought a smoke series 3inch RPM of R-tech or so, after fitting found out that SWIFT has a dual coil and the RPM cannot be fitted. is it so? is there any possibility that i can fit it ? has anybody done it ? Please help...
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 08:58   #2
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Hi,

It can be fitted contact a good electrician or Psycho he shall help you out.

Viper
viper is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:22   #3
Team-BHP Support
 
Samurai's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: B'lore-Manipal
Posts: 22,383
Thanked: 14,304 Times
Default

I'm surprised. Doesn't Swift come with a tacho? or is this some fancy upgrade...
Samurai is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:29   #4
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Default

Its a fancy upgrade, any inputs samurai.
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:30   #5
Team-BHP Support
 
Vid6639's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 14,468
Thanked: 19,377 Times
Default

yup Samurai, i believe all models do come with a tacho. I was just thinking the same thing.
Vid6639 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:32   #6
Senior - BHPian
 
gd1418's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Gurgaon
Posts: 3,578
Thanked: 655 Times
Default

Your fancy tacho and the company installed would work in tandem or are you going to remove the OE? Leaving apart the fact that gizmoing has no logic (I also do.. ), what is the need for this upgrade, if I may ask?

Quote:
Originally Posted by tabrez02
Its a fancy upgrade, any inputs samurai.
gd1418 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:37   #7
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Default

Actualy i was fitting the meters on the right beam (dont know what they call it) i have included a, AIR/Fuel, Volt meter and there was an empty hole for one more meter to fit, as that guy didnt had Oil Temp meter and has a tacho instead, it went as a fancy. this is the story behind having another tacho and as it is a smoke series and looks cool. I am requesting help for the same.
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 09:58   #8
aZa
Senior - BHPian
 
aZa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Noida / Delhi
Posts: 1,595
Thanked: 17 Times
Default

Tabrez : i think you have the Smoked out meters which come in a set of three? and are attached on to the A pillar right? i have one on my santro too and i have the same problem dual coil so the rpm meter shows only half the rpm. I'm gonna get it fixed through manik(driven) in a day or two will keep u updated.
aZa is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 10:06   #9
BHPian
 
prabuddhadg's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Mumbai
Posts: 731
Thanked: 45 Times
Default

And then if the two tacho's show different readings, you can worry some more and post some more queries.
prabuddhadg is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 10:11   #10
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aZa
Tabrez : i think you have the Smoked out meters which come in a set of three? and are attached on to the A pillar right? i have one on my santro too and i have the same problem dual coil so the rpm meter shows only half the rpm. I'm gonna get it fixed through manik(driven) in a day or two will keep u updated.
aZa, thanks.

I realy astonished to see there is not a single thread concerning this issue. Hope this will be solved but i am sure its not that difficult.
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 10:33   #11
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,752
Thanked: 7,470 Times
Default

dumb idea: but will taking the input readings from the existing tacho wiring help???
Jaggu is online now   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 10:49   #12
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Default

Tried even from the existing tacho, not able to find any wire for that.
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 11:54   #13
Newbie
 
thoufique's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: chennai
Posts: 12
Thanked: 0 Times
Default

I have the same problem on my corsa.. it has no rpm meter by default. the electrician isolated the rpm signal but it is showing only half the rpm.. any help ?
thoufique is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 12:17   #14
BHPian
 
tabrez02's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bangalore
Posts: 286
Thanked: 5 Times
Default

Even spoke with the MAD guy for the solution, the guy promised to let me know the info in 3-4days.
tabrez02 is offline   Reply With Quote
Old 8th November 2006, 12:25   #15
Team-BHP Support
 
Samurai's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: B'lore-Manipal
Posts: 22,383
Thanked: 14,304 Times
Default

Quote:
Originally Posted by tabrez02
AIR/Fuel, Volt meter and there was an empty hole for one more meter to fit, as that guy didnt had Oil Temp meter and has a tacho instead, it went as a fancy.
Why don't you wait for the Oil temp guage instead of having two tachos?
Samurai is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Indigo --battery light which stays on when start and RPM meter is dead virender Technical Stuff 11 17th July 2012 11:17
Lancer RPM meter malfunctioning rajivanoj Technical Stuff 2 22nd November 2009 19:37
INNOVA VVTi RPM meter & upgrade rash28 Modifications & Accessories 7 10th December 2008 03:03
RPM Meter for WagonR Lxi ravi@64bhp Modifications & Accessories 11 25th June 2007 15:58
Wanted RPM Meter ! khaadu75 Shifting gears 7 15th August 2004 11:30


All times are GMT +5.5. The time now is 20:53.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks