Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th May 2007, 17:24   #1
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: KA55 / KA50
Posts: 196
Thanked: 4 Times
Default Tacho for Santro

wanted a get a Tacho for my Santro in bangalore.. where can i get it?? and how much will it cost??
deepak_ms is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2007, 00:30   #2
aZa
Senior - BHPian
 
aZa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Noida / Delhi
Posts: 1,595
Thanked: 17 Times
Default

Is that a xing ? well Xing comes with Dual coil ignition system therefore you can't just add any normal tacho. You would need a DIS compatible tacho. or You would need a RPM adapter to use the normal tacho with the 4 Cylinder option.

I'm using a tacho from Sunpro® on my xing.
aZa is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2007, 09:37   #3
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: KA55 / KA50
Posts: 196
Thanked: 4 Times
Default

yes its a xing.. 6 months old car.. thanks for the link.. how much did it cost?
deepak_ms is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2007, 11:33   #4
BHPian
 
prateek's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: lucknow
Posts: 126
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepak_ms View Post
yes its a xing.. 6 months old car.. thanks for the link.. how much did it cost?

i have a tacho installed in my santro.i got it for 9k 2 years before.

here is the pic
prateek is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2007, 11:38   #5
BHPian
 
prateek's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: lucknow
Posts: 126
Thanked: 0 Times
Default

here is the car in which i have done some work 2 years back

prateek is offline   Reply With Quote
Old 9th May 2007, 17:14   #6
BHPian
 
Join Date: Jan 2007
Location: KA55 / KA50
Posts: 196
Thanked: 4 Times
Default

hi prateek,
your car looks coooool... which tacho (brand) are you using?????
deepak_ms is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2007, 13:04   #7
BHPian
 
prateek's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: lucknow
Posts: 126
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by deepak_ms View Post
hi prateek,
your car looks coooool... which tacho (brand) are you using?????

it is auto gauge deepak.u can see it written in pic.
prateek is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2007, 22:05   #8
aZa
Senior - BHPian
 
aZa's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Noida / Delhi
Posts: 1,595
Thanked: 17 Times
Default

Hey prateek nice car man! do you still have it ?
aZa is offline   Reply With Quote
Old 16th May 2007, 22:11   #9
BHPian
 
prateek's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: lucknow
Posts: 126
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aZa View Post
Hey prateek nice car man! do you still have it ?

yes man still having it.
l
prateek is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2008, 16:13   #10
BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: London
Posts: 525
Thanked: 191 Times
Default Tach for Santro

I have a 2006 Santro XO, for which I intend to fit a Tachometer. Ideally, I would want to fit in the instrument console from the Limited edition of the Santro, which came with Tach as standard fitment. However, I was told at the service station that this is a difficult part to find.

In view of this, I am thinking of an aftermarket tachometer. Can someone please guide me on how to go about this in Bangalore?

Thanks
prashanthyr is offline   Reply With Quote
Old 10th March 2008, 16:57   #11
BHPian
 
aditya.86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Beaumont, TX
Posts: 222
Thanked: 10 Times
Default

Get an autoguage or an autometer depending on your budget.The normal tachometer will show the output of only 2 cylinders that means only half the actual rpm.you can get a dual coil kit for this which is easily available.the best will be to get a tacho which is meant for the santro...
aditya.86 is offline   Reply With Quote
Old 11th March 2008, 02:05   #12
BHPian
 
alias's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: ಬೆಂಗಳೂರು
Posts: 334
Thanked: 6 Times
Default

Quote:
Originally Posted by prashanthyr View Post
I have a 2006 Santro XO, for which I intend to fit a Tachometer. Ideally, I would want to fit in the instrument console from the Limited edition of the Santro, which came with Tach as standard fitment. However, I was told at the service station that this is a difficult part to find.

In view of this, I am thinking of an aftermarket tachometer. Can someone please guide me on how to go about this in Bangalore?

Thanks

hi dude

i had a santro xing 1 year ago i had lost 3 techno's since i wasnt aware that the only technos which work with santros xings are auto gauge
so i did buy one but the difficult part was installing one so i checked with the service station guys at the one on the kormangala ringroad and the guy technician agreeded came to my house after working hours fixed it charged 600 bucks and it worked like a charm...

incase you want his number ill be more than happy to provide you with pm me

regards
alias
alias is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2008, 14:03   #13
BHPian
 
jassi's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne
Posts: 980
Thanked: 11 Times
Smile

Hey deepak - did you finally get the tacho fitted
how much did it cost you, which brand (sunpro as said by aza) and where in bangalore did you get it
jassi is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2008, 14:26   #14
Senior - BHPian
 
PatienceWins's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Bangalore
Posts: 2,157
Thanked: 261 Times
Default

Quote:
Originally Posted by jassi View Post
Hey deepak - did you finally get the tacho fitted
how much did it cost you, which brand (sunpro as said by aza) and where in bangalore did you get it
Jassi, his current status is BANNED. I doubt whether he will be able to access the forum.

Edit: Ignore, I thought you are asking Alias.

Last edited by PatienceWins : 16th August 2008 at 14:29.
PatienceWins is offline   Reply With Quote
Old 16th August 2008, 14:29   #15
BHPian
 
jassi's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne
Posts: 980
Thanked: 11 Times
Smile

Quote:
Originally Posted by PatienceWins View Post
Jassi, his current status is BANNED. I doubt whether he will be able to access the forum.
nopes - deepak_ms seems pretty much a bhpian with 140 posts its alias who is banned
anyways I was hoping someone could point me to where I can get a tacho in bangy
jassi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY tacho for a car, using a bike's tacho ilangop DIY - Do it yourself 64 25th November 2016 14:59
Install tacho in a santro harsh87 Modifications & Accessories 22 21st August 2007 20:37
Tacho for sale ( brand new ) manson Shifting gears 15 18th April 2005 04:54
tacho meter sanket12 Shifting gears 1 9th February 2005 12:12
RaceR Tech tacho blown! steroidauto Modifications & Accessories 7 5th January 2005 13:23


All times are GMT +5.5. The time now is 23:08.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks