Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th August 2007, 23:57   #1
BHPian
 
warchild's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Bangalore (Metropolis de motorheads)
Posts: 62
Thanked: Once
Unhappy tachometer for palio EL

hey fellas

My 2002 palio EL_PS model does not have fatory fitted tachometer &
today i inquired @ the car accessories shop were i get most thing, they say for my model tacho's cant be fitted! is that true?
Has any one here got a tacho fitted on the same model as mine.

thanks
warchild is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2007, 13:15   #2
BHPian
 
warchild's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Bangalore (Metropolis de motorheads)
Posts: 62
Thanked: Once
Default

no responses yet, so it's true i cant fit in a tacho.
now have to dial Mr Psycho!
warchild is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2007, 13:58   #3
Senior - BHPian
 
madan80's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,356
Thanked: 73 Times
Default

well - the tacho line is taken out from the ECU. Im in the process of getting it done for my palio - so will keep u posted on the same.
madan80 is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2007, 08:31   #4
Senior - BHPian
 
madan80's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,356
Thanked: 73 Times
Default

Update- I got the tacho attached. they took the lead from the Ecu, and ahve attached it on the dash. post pictures of it later.

but- this is just to prove that it can be doine. Also, if you approach fiat and ask them to "redo the wiring" they will do it and give you a lead for the tacho. but the manager told me it costs about 10K for wiring, and 30K for the Elx dashboard. so decided against it.
madan80 is offline   Reply With Quote
Old 13th September 2007, 10:02   #5
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 282 Times
Default

Quote:
Originally Posted by madan
Update- I got the tacho attached. they took the lead from the Ecu, and ahve attached it on the dash. post pictures of it later.

but- this is just to prove that it can be doine.
All credit to Electra Automotive for patiently isolating the rpm signal.
nitrous is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is a tachometer required on a CAR ? skamb Technical Stuff 72 6th December 2014 21:57
tachometer ... problems cooldude585 Modifications & Accessories 9 9th January 2009 15:23
tachometer-help!! hot_rod Modifications & Accessories 42 23rd September 2008 10:09
purpose of tachometer jagjeet Technical Stuff 3 27th June 2008 16:12
Tachometer Pricing dragger Modifications & Accessories 10 11th February 2005 17:47


All times are GMT +5.5. The time now is 20:35.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks