Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 15th June 2009, 19:33   #91
Senior - BHPian
 
v1p3r's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: BLR - chasing cars...
Posts: 4,838
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by mclaren1885 View Post
Are you sure the turbo is big enough to make power upto 5,100 rpm?
Quote:
Originally Posted by Torque350 View Post
the boost does not go on till the redline, as they said that the turbo is made such that it cannot produce power till the redline.
On my car, it produced power up until 5k rpm. It wasn't boosting as hard as at 3000, yes, but they weren't dead revs either. And I forgot to add, you definitely need a high-flowing aftermarket airfilter to make it rev that high.
v1p3r is offline   Reply With Quote

Old 15th June 2009, 19:37   #92
BANNED
 
mclaren1885's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bangalore (the city of modded cars) !!
Posts: 4,822
Thanked: 25 Times
Infractions: 0/1 (10)
Default

Quote:
Originally Posted by v1p3r View Post
On my car, it produced power up until 5k rpm. It wasn't boosting as hard as at 3000, yes, but they weren't dead revs either. And I forgot to add, you definitely need a high-flowing aftermarket airfilter to make it rev that high.
Hhhmmm, I remember shifting at 4,300 on your car on track. Din't think it was making a lot of power beyond that. Got to check this out in person the next time we meet and compare it to Karthik's Peted swift.
mclaren1885 is offline   Reply With Quote
Old 15th June 2009, 19:52   #93
BHPian
 
yzfrj's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: who cares
Posts: 756
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by v1p3r View Post
On my car, it produced power up until 5k rpm. It wasn't boosting as hard as at 3000, yes, but they weren't dead revs either. And I forgot to add, you definitely need a high-flowing aftermarket airfilter to make it rev that high.
v1p3r, why not a detailed ownership report ?
It seems lot of guys here are interested. (including me)

It would be better if it can be compared with a peted swift.

Its not to start a fight or something.
Just an unbiased report will help everyone.
yzfrj is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2009, 15:10   #94
Newbie
 
Torque350's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Thanked: Once
Default

Hi sorry about the photograph. Having a little confusion posting it.

Name:  mode_switch_knob.jpg
Views: 1625
Size:  90.8 KB
Torque350 is offline   Reply With Quote
Old 16th June 2009, 16:07   #95
Newbie
 
Torque350's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Thanked: Once
Unhappy

Sorry mods for back-to-back posts, I can't seem to edit my posts after it appears here, please merge if needed.

I was looking online for reviews of the ECU, found that overdrive magazine tested some cars from race dynamics sometime back, surprising how no one mentioned it here, the link:

http://www.overdrive.in/story-articl...e-14592-0.html

No timings are given though, does anybody have a copy of this issue and see if any timings are present, they would test using some equipment so should be accurate unlike our stop watch.
Torque350 is offline   Reply With Quote
Old 17th June 2009, 22:40   #96
Senior - BHPian
 
v1p3r's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: BLR - chasing cars...
Posts: 4,838
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by yzfrj View Post
v1p3r, why not a detailed ownership report ?
It seems lot of guys here are interested. (including me)
Hey, I don't have the box anymore.
v1p3r is offline   Reply With Quote
Old 25th June 2009, 09:44   #97
BHPian
 
amulu10's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: detroit
Posts: 243
Thanked: 17 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Torque350 View Post
Here's a quick picture of the selection knob I managed with my phone cam, am going out of town over the weekend so more pics and stuff later.


@jmddis- the boost does not go on till the redline, as they said that the turbo is made such that it cannot produce power till the redline. However, the bottom end grunt has improved massively and it seems to pick up its skirts much sooner as in lag is reduced when flooring the throttle. I then asked about a bigger turbo and they promptly told me to be ready with even more lag than stock, so I promptly forgot about it. I'm zapped by the current performance gains and also installed a HKS filter as it has shown gains on the Elantra.

@cooldude1988765 - Yes it can easily be removed and popped into another diesel car with ease.
torque 350 what is the increase in power and torque after the addition of the box.? well atleast the claimed.?
i ve searched every where but i cant seem to find out the output of 1.3mjd engine after the addition on the box.The 0-100 kmph timing is cool but the final torque and power figures could be helpful to make a decision between this and petes!


btw are there any dealers in Chennai.? i cant seem to find any in the site.!

Last edited by amulu10 : 25th June 2009 at 10:01.
amulu10 is offline   Reply With Quote
Old 1st July 2009, 10:41   #98
BHPian
 
Proxima's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Chennai
Posts: 798
Thanked: 2 Times
Default

Is this available for the Ikon TDCi?
Proxima is offline   Reply With Quote
Old 3rd July 2009, 15:53   #99
Newbie
 
Torque350's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bangalore
Posts: 20
Thanked: Once
Default

Sorry for the delay in response.

@amulu10 - Hi, Race Dynamics claim an increase of 25% in power and torque. As far as I know they have a dealer in Chennai, have no details though. Will try to look up and let you know.

@Proxima - Hi, the Rd ECU can be installed on CRDi cars. The Ford Icon TDCi, as far as I know is a CRDi so YES it is available.
Torque350 is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2009, 14:04   #100
BHPian
 
TomRider's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Cochin-Bangalore
Posts: 332
Thanked: 2 Times
Default

Is there any mad man using Petes tuning box on an RD ECU? Just curious!
TomRider is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2009, 14:17   #101
Distinguished - BHPian
 
rjstyles69's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bengalooru..
Posts: 4,236
Thanked: 546 Times
Default

Quote:
Originally Posted by TomRider View Post
Is there any mad man using Petes tuning box on an RD ECU? Just curious!
Check with Rajeev(brraj) looks like he is of the same cadre .
rjstyles69 is offline   Reply With Quote
Old 18th July 2009, 18:22   #102
BHPian
 
Turbo Head's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: New Delhi
Posts: 222
Thanked: 43 Times
Default

No comparison till now between RD and Pete's ECU. How about a dyno test between two. Moreover no comments on costs.
Please update we are hooked.
Turbo Head is offline   Reply With Quote
Old 3rd October 2009, 13:26   #103
BHPian
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Delhi
Posts: 306
Thanked: 25 Times
Default

hey guys...

any update on this...

anyone did a comparison himself on both these products.....

which one is better...???

anxious to know as i need to install either one of these after i can have a definate answer as to which is a better product offering more power upgrade...

my emphasis is on power... mileage is not important....

any help will be apprieciated......

thanks...
rana_kirti is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Swift DDIS SVS Light turns Off only after engine starts(ECU records immobilizer code) tush Technical Stuff 55 7th April 2014 15:50
economy diesel duel: Maruti Ritz DDiS vs Suzuki Swift DDis vs Vista quadrajet aura. s_pphilip Test-Drives & Initial Ownership Reports 25 29th October 2009 09:43


All times are GMT +5.5. The time now is 16:43.

Copyright 2000 - 2014, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks