Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th October 2005, 21:32   #31
Senior - BHPian
 
karthik247's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: BLR, HYD
Posts: 2,708
Thanked: 16 Times
Default

Guys how much would the neon tachos cost?? And is it really difficult to replace the OE dials with these after market ones, and can that be done on the same OE dashboard?
karthik247 is offline   Reply With Quote
Old 19th October 2005, 22:16   #32
BHPian
 
gchandra's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Hyderabad AP
Posts: 54
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by ananthkamath
when there is a breakdown you can always get it removed before giving it to the service center....
This is an excellent idea i must say :-) But is it easy to remove ? I mean will the wire from engine need some drilling in the body ? they will be sure to sense it ...
gchandra is offline   Reply With Quote
Old 19th October 2005, 22:22   #33
BHPian
 
gchandra's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Hyderabad AP
Posts: 54
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by karthik247
Guys how much would the neon tachos cost?? And is it really difficult to replace the OE dials with these after market ones, and can that be done on the same OE dashboard?
Neon tachos ? I guess they are tachos with neon lights isnt it ? Actually there are tachos which come with multi color display, which you can select, but i am sure Pricol doesnt make all this (shift light tacho / multicolor tacho) , so you will have to go for Autogauge or Autometer tachos, make sure you keep ~ 5k ready :-) they are in that range and more....

Also as far as i know i am sure i can manage a tacho without having it in the dashboard, i can always attach it to any other part of the dashboard externally, just like attaching a tweeter / idol etc.. i know a better place is required since tachos might be heavy .. and it might not be able to stick with the normal kind of glue. possibly we need to use fevikwick :-) gurus please correct me before people start using fevikwick all in the cars to attach tachos !!! :-)

I guess there is an electronic tachometer too in one of the maruti variants ...
gchandra is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2005, 20:46   #34
Senior - BHPian
 
karthik247's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: BLR, HYD
Posts: 2,708
Thanked: 16 Times
Default

Dude i already hav the OE tacho in my car. i asked if u could place these aftermarket ones in the place of the OE ones
karthik247 is offline   Reply With Quote
Old 20th October 2005, 22:29   #35
BHPian
 
gchandra's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Hyderabad AP
Posts: 54
Thanked: 0 Times
Default

Why not ? as long as it matches the size !!! its similar to any other meter replacement isnt it , like speedo, fuel gauge , etc ...

But frankly since you have an OE tacho, it wouldnt be a big issue replacing them...
gchandra is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 18:32   #36
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: mumbai/delhi
Posts: 26
Thanked: 0 Times
Default

Sorry to dig out this thread.
But after alot of searching and searching I finally managed to find the perfect tacho for my zen mpfi. Its a 2" auto-gauge 8000rpm tacho, with a awesome backlight, but no shift light. Bought it from koliwada(bbay) for Rs. 1400 with installation. The irony is that the "DOODE" who was selling the tacho didnt know what it was. It was by sheer coincidence that i was at his shop and he casually asked me, "kya twanu pata haiga e ki hai" , and i was like "YES THIS IS A TACHO YAAR"..he quoted 2k but i got it down to 1400. No warranty, no bill, but i love it. Will post pics soon.
vidurm is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2007, 00:49   #37
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 282 Times
Default

OT:
Quote:
Originally Posted by mclaren
to all you guys out there..how much will the tachos from autometer the one with the gear shift indicator cost..i think the ones i found out from a few shops are highly overpriced..so any idea of their estimates..and is it ok to put neons for zen because the shopkeeper says due to the bad roads it will easily break..any methods to prevent the breaking and how much will these neons cost..
U've come a long way from this,heh stumpy??
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2007, 03:14   #38
Senior - BHPian
 
revtech's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bombay
Posts: 1,988
Thanked: 35 Times
Default

Quote:
Originally Posted by nitrous View Post
OT:
U've come a long way from this,heh stumpy??
hahah i was shocked to see this post then saw the date LOL.
revtech is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2007, 09:51   #39
BANNED
 
mclaren1885's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Bangalore (the city of modded cars) !!
Posts: 4,821
Thanked: 28 Times
Infractions: 0/1 (10)
Default

Quote:
Originally Posted by nitrous View Post
OT:
U've come a long way from this,heh stumpy??
(twenty characters).
mclaren1885 is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2007, 13:28   #40
Senior - BHPian
 
sushrutha's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chikmagalur/Ban
Posts: 1,702
Thanked: 324 Times
Default

In my Zen I have a Auto guage 2"(I'm so sure about the size) tacho
Which can suit 3/4/6 cylinder vehicles ( It has a change over switch)
It also has 7 colour ligts in it.
It really looks neat n clean.
It cost me 1,850 Rs including installation
sushrutha is offline   Reply With Quote
Old 24th August 2007, 13:46   #41
Senior - BHPian
 
sushrutha's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chikmagalur/Ban
Posts: 1,702
Thanked: 324 Times
Default

I have updated the pic in my galley
sushrutha is offline   Reply With Quote
Old 26th August 2007, 08:20   #42
Team-BHP Support
 
khan_sultan's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bangalore
Posts: 4,663
Thanked: 3,186 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sushrutha View Post
In my Zen I have a Auto guage 2"(I'm so sure about the size) ......
It cost me 1,850 Rs including installation
Where in bangalore did you get it from? I checked out at several places and the 5" autogauge is for 7K and the 3.5" for 5K..

Cheers,
-SK
khan_sultan is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2007, 17:07   #43
Newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chennai
Posts: 16
Thanked: 0 Times
Default

Hi this is SilverStreak81 from chennai, i own a Swift Ldi it does not have a tachometer i would like to fir one into the car where can i get it fitted and how much will it cost.
SilverStreak81 is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2007, 19:42   #44
Senior - BHPian
 
nitrous's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: UAE/Lon/Madras
Posts: 6,966
Thanked: 282 Times
Default

First U need to isolate the rpm signal from the ECU.
Check with MASS if they can fit an rpm meter before buying one.
nitrous is offline   Reply With Quote
Old 3rd September 2007, 22:35   #45
Newbie
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chennai
Posts: 16
Thanked: 0 Times
Default

can you please let me know where is MASS, so i can go ahead on the RPM fixing....any idea wat wud be the cost of it??
SilverStreak81 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Case for Tachometers on all Bikes and Scooters anjan_c2007 Motorbikes 27 10th April 2012 11:44
Post pictures of Tachometers here! streetracer_919 Modifications & Accessories 0 8th June 2009 12:02
Tachometers /Odometers/Fuel-tempGauges Rahulk76 Modifications & Accessories 1 10th March 2006 16:53


All times are GMT +5.5. The time now is 15:43.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks