Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd May 2011, 16:44   #451
BHPian
 
jagrocks7's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ranchi/Manipal/Bangalore
Posts: 105
Thanked: 7 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by shridhar.s.i View Post
Hey i have sent a PM to you, meanwhile can you post some pics of Tacho..eager to see them
Here you go. Pictures of the Auto Gauge 5 inch Tacho (Slim & Smoked Model), It also has 3 background color options.
Attached Thumbnails
Tachometers-1.jpg  

Tachometers-2.jpg  

Tachometers-3.jpg  

jagrocks7 is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2011, 17:01   #452
Senior - BHPian
 
black12rr's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ridin earth now
Posts: 1,259
Thanked: 272 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by jagrocks7 View Post
I just got a 5inch Autogauge Tacho installed in my Swift, PM me for more details..
Your setup looks great .

could you post details here itself so that others also take benefit of it .
I am also looking for a 5inch tacho.

Could you post price,location where this you picked up from ?
thanks.

Last edited by black12rr : 23rd May 2011 at 17:04.
black12rr is offline   Reply With Quote
Old 23rd May 2011, 17:16   #453
BHPian
 
jagrocks7's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ranchi/Manipal/Bangalore
Posts: 105
Thanked: 7 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by black12rr View Post
Your setup looks great .

could you post details here itself so that others also take benefit of it .
I am also looking for a 5inch tacho.

Could you post price,location where this you picked up from ?
thanks.
I paid somewhere around Rs.8000/- for the 5inch Tacho, Purchased and Installed by EVO, Cambridge Layout.

Last edited by jagrocks7 : 23rd May 2011 at 17:27.
jagrocks7 is offline   Reply With Quote
Old 3rd June 2011, 15:53   #454
BHPian
 
Nash24's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bangalore
Posts: 139
Thanked: 13 Times
Default Re: Tachometers

HI All,

So is there no Tachometer which can be fitted on the Swift LDI?
Nash24 is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 11:50   #455
Senior - BHPian
 
sushrutha's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chikmagalur/Ban
Posts: 1,702
Thanked: 324 Times
Default Re: Tachometers

An urgent help.
I recently brought an Autogauge 2 in 1 digital Voltmeter+RPM meter.
Need to install this in my CIVIC. When connected, Voltmeter works fine.
Though I already have a stock RPM meter in a CIVIC, but I want this Autoguage unit to be installed seperately which looks cool too (Digital RPM ;-) )
Has anybody installed an addon tachometer in CIVIC ?
Now from the gauge where do I have to clip the RPM wire into ? Where in distributor ? Or does the RPM singal come from ECU ? How easy is it to install an RPM meter.

Can be done in this way, BUTTTT.........
I don't want to open my dashboard and tap the wire which is for RPM meter in the dashboard.

This is how the Gauge looks
Tachometers-rpm.jpg
sushrutha is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 13:34   #456
BHPian
 
archat68's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kolkata
Posts: 694
Thanked: 199 Times
Default Re: Tachometers

^^ Find out the RPM signal output from ECU and connect with that. Or open up the console and hook a wire in parallel with the existing Tachometer.
archat68 is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 15:36   #457
Senior - BHPian
 
sushrutha's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chikmagalur/Ban
Posts: 1,702
Thanked: 324 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by archat68 View Post
^^ Find out the RPM signal output from ECU and connect with that. Or open up the console and hook a wire in parallel with the existing Tachometer.
As mentioned earlier,
I don't want to open my dashboard .
Does anybody has the R18 Civic ECU wiring diagram. Don't know which pin# to tap for the Tacho.
sushrutha is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 16:11   #458
BHPian
 
archat68's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kolkata
Posts: 694
Thanked: 199 Times
Default Re: Tachometers

^^ See this post:
WideBand into FlashPro.. - 8th Generation Honda Civic Forum
archat68 is offline   Reply With Quote
Old 28th June 2011, 16:41   #459
Senior - BHPian
 
sushrutha's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Chikmagalur/Ban
Posts: 1,702
Thanked: 324 Times
Default Re: Tachometers

That's for the CIVIC Si.
Is it same for the R18 Civic which we have here in India ?
sushrutha is offline   Reply With Quote
Old 19th July 2011, 17:02   #460
BHPian
 
Nash24's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bangalore
Posts: 139
Thanked: 13 Times
Default Re: Tachometers

Hey all,

Is it possible to fit the Ritz VDI tacho meter on the Ritz LDI.

Require this info urgently, has any one tried this.
Nash24 is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2011, 10:39   #461
BHPian
 
Nash24's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bangalore
Posts: 139
Thanked: 13 Times
Default Re: Tachometers

Hey Folks,

Info required, has no one tried putting the RITZ VDI tacho on the RITZ LDI.

Is this possible?
Nash24 is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2011, 22:00   #462
BHPian
 
Join Date: Nov 2008
Location: Navi Mumbai
Posts: 388
Thanked: 51 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by Nash24 View Post
Hey Folks,

Info required, has no one tried putting the RITZ VDI tacho on the RITZ LDI.

Is this possible?
When I bought my car I was also thinking of going for a LDi and fit Tacho from VDi, this should not be a problem. But I do not know the cost of the Tacho and labour charges involves. I would suggest get a ScanGauge II instead for Ritz LDi. You'll get much more than a tacho.. Think about this!
gaddiwale is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2011, 22:11   #463
BHPian
 
Nash24's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Bangalore
Posts: 139
Thanked: 13 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by gaddiwale View Post
When I bought my car I was also thinking of going for a LDi and fit Tacho from VDi, this should not be a problem. But I do not know the cost of the Tacho and labour charges involves. I would suggest get a ScanGauge II instead for Ritz LDi. You'll get much more than a tacho.. Think about this!
Thanks mate, this is a life saver for me, how much does this cost? 160 AUD right? any place in india where i can i get it cheaper?

How sure are you i can fit the VDI tacho on the LDI? I really dont mind the cost of this tacho, even if it is 5k I'm ready for it

Can you please explain how have you fitted the scan guage 2, where is the wire connected to.

Last edited by Nash24 : 20th July 2011 at 22:16.
Nash24 is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2011, 22:35   #464
BHPian
 
Join Date: Nov 2008
Location: Navi Mumbai
Posts: 388
Thanked: 51 Times
Default Re: Tachometers

Quote:
Originally Posted by Nash24 View Post
Hey Folks,

Info required, has no one tried putting the RITZ VDI tacho on the RITZ LDI.

Is this possible?
Quote:
Originally Posted by Nash24 View Post
Thanks mate, this is a life saver for me, how much does this cost? 160 AUD right? any place in india where i can i get it cheaper?
I got it thru' ebay, shipper was Wooders from Australia. Forgot the price you can check my ScanGaugeII thread.
gaddiwale is offline   Reply With Quote
Old 20th July 2011, 22:55   #465
BHPian
 
archat68's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kolkata
Posts: 694
Thanked: 199 Times
Default Re: Tachometers

You can buy it from Amazon too. Although you will need a Aramex Shop and Ship type account. Buy the Scangauge E for 95$ from Amazon.
Amazon.com: ScanGaugeE Compact Multifunction Trip Computer with Customizable Real-Time Fuel Economy Digital Gauges: Automotive

You will need to pay 10$ for shipping to India through Aramex Shop and Ship. If you are lucky Customs duty will be Nil else it will be 15%.

Shop and Ship :: Home

You will connect it to the OBDII socket.

Oh wait - there is a better and cheaper alternative.

UltraGauge Automotive Information Center and OBDII Scan Tool

Buy this - much cheaper but almost similar in functionality to SGII.

You can buy used SGII from ebay USA too:
archat68 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Case for Tachometers on all Bikes and Scooters anjan_c2007 Motorbikes 27 10th April 2012 11:44
Post pictures of Tachometers here! streetracer_919 Modifications & Accessories 0 8th June 2009 12:02
Tachometers /Odometers/Fuel-tempGauges Rahulk76 Modifications & Accessories 1 10th March 2006 16:53


All times are GMT +5.5. The time now is 08:27.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks