Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 3rd August 2007, 17:36   #226
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,387
Thanked: 6,960 Times
Default

Quote:
Originally Posted by binoy_tharakan View Post
Thanks Mobike,

I usually go to ministers road, and nowadays the traffic is hectic in between hitech city and begumpet road. Your suggestion would be a better option for me now. I will be hunting for the Dharam Karam road tomorrow as i have many other stuff to get for my machine (Weekend ) will let you know the experiance!

Thanks again
Sent you a PM with sprocket contact info. Check it out !
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2007, 10:01   #227
BHPian
 
nirmalts's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Stuttgart, Germ
Posts: 252
Thanked: 6 Times
Default

I like the skoda type windtone horns. Went through the thread and saw that it is Roots Vibrosonic. I do mostly city driving. Is this OK for city?

I plan to remove the stock one as I do not want to add any toggle switch to my dash.

Is this the only place in Bangalore which sells roots?

M/s. Poomkudy Agencies Ltd
89/01, 7th Cross Road, Wilson Gardens
Hosur Road
Bangalore - 560 027
(Ph: 080-22241888, 22216726)
(Mobile: 98867-57810)
Email: blr@poomkudy.com

Nirmal
nirmalts is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2007, 22:33   #228
BHPian
 
nirmalts's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Stuttgart, Germ
Posts: 252
Thanked: 6 Times
Default

Got myself a roots "Windtone Super" from the shop above. Costed me Rs. 478/- Took my car (Aveo) to Auto Fusion to install it. Toqueer hasnt done this on an Aveo. He said he will have to remove the front grill and check where the stock ones are installed. Since I didnt have the time for it I didnt do it with him today. Is it better to get it done by service centre/dealer or leave it to Auto Fusion?

Nirmal
nirmalts is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2007, 16:18   #229
Newbie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Bangalore
Posts: 8
Thanked: 0 Times
Default Can I fit Air Horns to my Sierra

Can anyone Please clear my doubt as to whether i can fit the same Air Horns used in heavy Vehicles in my Sierra. The only missing component in my car for air horn is the "Air Tank". Is there a possibility? or not? If there is a possibility what I have to do?

thanks
syssol is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2007, 16:50   #230
Senior - BHPian
 
mithun's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Cochin
Posts: 1,923
Thanked: 44 Times
Default

You can fit Air Horns. But it's illegal in India !
mithun is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2007, 17:26   #231
Senior - BHPian
 
Join Date: Oct 2005
Location: Gujarat 03
Posts: 1,303
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by syssol View Post
Can anyone Please clear my doubt as to whether i can fit the same Air Horns used in heavy Vehicles in my Sierra. The only missing component in my car for air horn is the "Air Tank". Is there a possibility? or not? If there is a possibility what I have to do?

thanks
You can get a stebel 3 pipe air horns and it can be fitted easily. But if you the horns like trucks buses than..

You have to fit compressor, airtank and air horns. Those horns operates with air not with battery.

I had fitted in qualis but i did not find the compressor.
Mugen_Power is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2007, 20:40   #232
Senior - BHPian
 
humyum's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Leicester/Mumbai
Posts: 2,265
Thanked: 2,104 Times
Default

Yeah u can fix a stebel 3 pipe horn.Have one in the 800 and it has got 2 horn options in it.One is the musical one and the other is the normal horn.Both of them are very very loud and easily move the traffic aside
humyum is offline   Reply With Quote
Old 22nd August 2007, 21:14   #233
Senior - BHPian
 
Join Date: Jun 2007
Location: Kochi
Posts: 2,147
Thanked: 142 Times
Default

Air horns are illegal only in cities; afaik, they are allowed on highways.
BaCkSeAtDrIVeR is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 03:03   #234
BHPian
 
Join Date: Jul 2006
Location: BLR
Posts: 88
Thanked: 2 Times
Default

Bangalore is already polluted with Horn sound, Reverse alarm and Key lock alarm.

Why do people want to MORE?
eflanker is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 12:41   #235
BHPian
 
saumil's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Mumbai
Posts: 57
Thanked: 0 Times
Default

And now some cars have sounds like airtel ringtone ? whats up with that ?
saumil is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 13:09   #236
BHPian
 
gbpscars's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Navi Mumbai
Posts: 402
Thanked: Once
Default

you can fit a complete orchestra in there!!


i'm contemplating fitting in a railway hooter inside my cramped OHC's engine bay
gbpscars is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 14:40   #237
BANNED
 
Join Date: Oct 2005
Location: CHENNAI
Posts: 386
Thanked: 27 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default

Quote:
Originally Posted by Mugen_Power View Post
You can get a stebel 3 pipe air horns and it can be fitted easily. But if you the horns like trucks buses than..

You have to fit compressor, airtank and air horns. Those horns operates with air not with battery.

I had fitted in qualis but i did not find the compressor.
Hi,
Honestly i also was interested in doing it on my scorpio.
Where can you get this done if need be?
What could be the cost factor.
PRADEEP KUMAR is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 15:32   #238
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: mumbai/delhi
Posts: 26
Thanked: 0 Times
Default

Is there any specific need for the horn? I mean, why put it in the first place?
vidurm is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 15:57   #239
BANNED
 
Join Date: Oct 2005
Location: CHENNAI
Posts: 386
Thanked: 27 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default

Quote:
Originally Posted by vidurm View Post
Is there any specific need for the horn? I mean, why put it in the first place?
Hi,
To make my scorpio sound like a volvo B7R
PRADEEP KUMAR is offline   Reply With Quote
Old 23rd August 2007, 18:34   #240
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: mumbai/delhi
Posts: 26
Thanked: 0 Times
Default

^
Thats reason enough!

But i seriously think you should have 2 horns, one normal one, and one especially for the AUTO AND CAB WALLAS! not to mention the call center cab wallas!
vidurm is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Best & Safe location for Power Horns mithun Modifications & Accessories 4 30th July 2013 10:40
Yippie - reverse horns = illegal normally_crazy Shifting gears 68 9th May 2011 13:45
Steble Nautilus Horns sounds great! willy Modifications & Accessories 20 10th August 2006 13:03
Will the Air Horns last as longer as Electric Horns ? mithun Modifications & Accessories 4 15th June 2006 11:05
Stebel Nautilus air horns John Technical Stuff 3 11th April 2006 13:37


All times are GMT +5.5. The time now is 17:18.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks