Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th January 2006, 11:33   #1
BHPian
 
protege's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: NJ
Posts: 51
Thanked: 0 Times
Post Has anyone used the new gtechpro

http://www.gtechpro.com/
I did a search in t-bhp. Revmaster have used it.. but he must have used the older version. Has anyone used the new versions. This is the most simplest installation.. connect to the cig light adapter and mount it in your windscreen. It works on plain physics through accelerometer and spikes in power supply. Is it available in india.. i's available in US for $199.99. The features for the base model is awesome:
See here http://www.gtechpro.com/ss.html

Disclaimer: I am not associated with gtech. It's just that while watching speedtv, I came to know about this product.
protege is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 13:46   #2
GTO
Team-BHP Support
 
GTO's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 47,766
Thanked: 89,478 Times
Default

I use the Gtech base model, and am EXTREMELY happy with the features and accuracy of results. Forget whatever price the official website gives you...pick one up from ebay. I dont see too much of a value addition in going for the high end model. Base is perfect.

Its an entirely different story that a fellow BHPian has borrowed my Gtech since 6 months and does not seem to be in a mood to return it

GTO
GTO is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 14:04   #3
Team-BHP Support
 
Rtech's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Bombay
Posts: 5,769
Thanked: 213 Times
Default

Quote:
Its an entirely different story that a fellow BHPian has borrowed my Gtech since 6 months and does not seem to be in a mood to return it
what? who? where? people these days I tell ya...
Rtech is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 14:27   #4
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,955
Thanked: 15,648 Times
Default

They can get rpm and Horsepower etc., from cig lighter socket?? How is that possible. Anybody got any details of that, i.e. the technical specs
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 14:53   #5
BHPian
 
Harrie's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: KA 03, KL 12, TN 38
Posts: 699
Thanked: 20 Times
Default

Quote:
Originally Posted by tsk1979
They can get rpm and Horsepower etc., from cig lighter socket?? How is that possible. Anybody got any details of that, i.e. the technical specs
I guess they use accelerometers to measure the 0-100 timings. Once the weight of the car is factored in I guess we can get an approx power figure after accounting for drag, wheelspin, friction bla bla bla
Harrie is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 15:15   #6
Senior - BHPian
 
n_aditya's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Namma Bengaluru
Posts: 5,206
Thanked: 2,747 Times
Default

Quote:
Originally Posted by GTO
I use the Gtech base model, and am EXTREMELY happy with the features and accuracy of results. Forget whatever price the official website gives you...pick one up from ebay. I dont see too much of a value addition in going for the high end model. Base is perfect.

GTO
Hey GTO... where in eBay did u find this? i ran a search but found nothing... btw is it www.ebay.in? or ebay.com? and approx what did you paid for this?

P.S. Bangy/chennai boys... any place you kno in and around where i can get this?
n_aditya is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 16:45   #7
BHPian
 
Insane Devil's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hyderabad
Posts: 984
Thanked: 161 Times
Default

hey all, this thing puzzles me too, how do they get all the info from the Ciggi lighter!? sure there must be some more cables running around? and GTO, how much u bought urs for?
Insane Devil is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 16:50   #8
Senior - BHPian
 
speedsatya's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: bangalore/manga
Posts: 3,161
Thanked: 706 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Insane Devil
hey all, this thing puzzles me too, how do they get all the info from the Ciggi lighter!? ?


it uses the ciggi lighter only for power ...not for the info ..its got sensors which collect data ...just attach it anywhere u want to ....
speedsatya is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 17:27   #9
GTO
Team-BHP Support
 
GTO's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 47,766
Thanked: 89,478 Times
Default

Quote:
Hey GTO... where in eBay did u find this? i ran a search but found nothing...
www.ebay.com for $50 only. Best fifty bucks I ever spent in my life.

A word of caution though : It is HARMFUL to your transmission simply because trying to better your last time is addictive!! With the amount of times I have dumped the clutch on my Vtec...

GTO
GTO is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 17:43   #10
Team-BHP Support
 
tsk1979's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: New Delhi
Posts: 22,955
Thanked: 15,648 Times
Default

what about shipping costs and duty, how much did you have to pay?
tsk1979 is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 17:57   #11
BHPian
 
Insane Devil's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hyderabad
Posts: 984
Thanked: 161 Times
Default

Quote:
Originally Posted by speedsatya
it uses the ciggi lighter only for power ...not for the info ..its got sensors which collect data ...just attach it anywhere u want to ....

Satya, u mean the display piece can be attached anywhere, rite? not the cables... where all do the cables go? is it a complicated install?

GTO: please do let us know of the duty and shipping...thanx mite.
Insane Devil is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 18:06   #12
Senior - BHPian
 
speedsatya's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: bangalore/manga
Posts: 3,161
Thanked: 706 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Insane Devil
Satya, u mean the display piece can be attached anywhere, rite? not the cables... where all do the cables go? is it a complicated install?

GTO: please do let us know of the duty and shipping...thanx mite.


i had read about it long ago ...but as far i can remember ..u can fix it anywhere and yeah no cables other than the ciggi ...
http://www.gtechpro.com/why.html

this says that RPM sensing is done through the lighter and then torque is calculated using Rpm and the accleration ...


mabbe my theory of using power from the lighter is wrong ...
speedsatya is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 20:22   #13
BANNED
 
khaadu75's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: same as the proposed venue for F1 ;-)
Posts: 1,154
Thanked: 11 Times
Default

Quote:
Originally Posted by n_aditya
Hey GTO... where in eBay did u find this? i ran a search but found nothing... btw is it www.ebay.in? or ebay.com? and approx what did you paid for this?

P.S. Bangy/chennai boys... any place you kno in and around where i can get this?
Hey, Check this link out on ebay .. its got loads of gtech meters though dunno which wuid be best for regular use . http://search.ebay.com/search/search...ro+&category0=

GTO, cud u pls tell us which one to bid for ??

Cheers
khaadu75 is offline   Reply With Quote
Old 17th January 2006, 20:47   #14
BHPian
 
adit1329's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bangalore
Posts: 344
Thanked: 0 Times
Default Gtech

A friend of mine has used GTECH and has found it quite accurate.
It measures
1) Horsepower
2) Torque
3) distance timings like 1/4 mile etc
4) 0 to 60 and 0 to 100
5) It has shift lights and RPM meter
6) It also records your timings

The latest addition also has a PC downloadable option.
These feedback is obtained by the cigarette lighter and also it has 3 sensors that do the job.

Forgot to add there are 2 models that cost 199 and 299 $ respectively

Last edited by adit1329 : 17th January 2006 at 20:49.
adit1329 is offline   Reply With Quote
Old 18th January 2006, 00:40   #15
Newbie
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mumbai
Posts: 21
Thanked: 0 Times
Default

very true.
the new GTECH is good. We had an old one which failed. Fortunately we got a replacement from them and it works fines.

We had an Esteem which clocked 18.7 in the drag. That same vehicle on the GTECH did an average of 18.4 (average of 5 runs).

So i guess it works !! cheers !!
anant_n1 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone heard of "Vintage Auto World" or has used them? For importing cars into India. 1Day Super-Cars & Imports in India 2 24th March 2010 20:25
Has anyone explored the option of leasing brand new cars ? adityapd The Indian Car Scene 28 28th January 2009 20:53
Has anyone used these air refreshners ? nitin.dangayach Modifications & Accessories 9 21st December 2008 19:55
DashDAQ.. Has anyone used one? ashutoshb Modifications & Accessories 1 20th December 2007 10:48


All times are GMT +5.5. The time now is 11:22.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks