Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th March 2006, 14:46   #61
BHPian
 
buzzin_hornets's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Mumbai
Posts: 233
Thanked: 0 Times
Default

hey guys,
i met viper on saturday.. n before i arrived he said that he had something "amazing" to show me.. well.. once he showed it to me it looked like a small lil useless box that would probably not do nething much or mayb nothing at all..
Viper took me for a round wid the "Box" switched off.. the acceleration of the car was pretty dead inspite of havin all the other mods i.e. free flow, filter, plugs, wires etc..
once Viper put the "Box" On.. it was like Michael Knight pressing the "turbo boost" button in Knight Rider.. lol.. literally i was pushed back into my seat and as the car hit the rev limit [6.5k rpm] the torque that was delivered to the wheels was soo damn much, the car was kind of out of control.. Viper tested the car fairly.. n all that i can say is that this little box.. aka the POWER BOX.. does work..

p.s. viper.. hope to get this fitted in my car soon.. lemme know wen u plan to go commercial wid it..

~cheers
-Ash
buzzin_hornets is offline  
Old 29th March 2006, 16:47   #62
Exo
BHPian
 
Join Date: Jan 2006
Location: dhaka
Posts: 30
Thanked: 0 Times
Default

Cool ****!

Not to be a wet blanket but what sort of advantages would this be compared to dithcing EFI and using carbs? Would defiantly be cheaper and many 1300cc class amataurs race cars(like the clubmans,etc) use carbs instead of EFI?

Also how does the box hit fuel consumption?
Exo is offline  
Old 29th March 2006, 18:21   #63
Senior - BHPian
 
kb100's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangy Boy!
Posts: 1,554
Thanked: 14 Times
Default

Quote:
Also how does the box hit fuel consumption?
VIPER..... You have your question!
kb100 is offline  
Old 29th March 2006, 18:26   #64
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Hi,

Please read my reply in post 60 which I am quoting again.

"As far as the FE in city goes I have found it be more or less the same. For specific figures I will have to drive quite a distance and can only comment on the same in due course of time."

I have driven for approx kms in the city after fitting the box and have not observed any drastic fall in FE inspite of having driven the car hard for almost half the time with AC on. I fitted it after driving 50km on full tank and have done 367 till now on the same tank of gas. Reserve light has still not come on. The Getz has a 45 litre tank. I'll let you guys do the maths.

@ Exo - This product is only for MPFI cars.

Viper

Note from the support team: We suggest you tell all the interested members to pm you about informations on your offer. Do not put them on forum.

Last edited by Rudra Sen : 27th April 2006 at 21:38.
viper is offline  
Old 29th March 2006, 18:39   #65
BANNED
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,054
Thanked: 11 Times
Default

Viper, correct me if I'm wrong, but this box can be switched on and off when required right?

So then how does FE come into the picture, just switch it off when you want FE and switch it on when you want performance.
Boom Shiva is offline  
Old 29th March 2006, 18:54   #66
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Boom Shiva
Viper, correct me if I'm wrong, but this box can be switched on and off when required right?

So then how does FE come into the picture, just switch it off when you want FE and switch it on when you want performance.
Hi,

You are 100% right. But the fun part of the box is under normal driving where you will actually get an increase in FE alongwith better driveability as your overall torque is increasing.

You always have the option of switching it off/on at the flick of a switch as simple as that.

Please read the 4th line of post 64 as driven approx 300kms was too late to edit before i realised i forgot to mention the kms.

Viper

Note from the support team: We suggest you tell all the interested members to pm you about informations on your offer. Do not put them on forum.

Last edited by Rudra Sen : 27th April 2006 at 21:39.
viper is offline  
Old 30th March 2006, 01:59   #67
BHPian
 
v.tec's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gurgaon
Posts: 251
Thanked: 16 Times
Default

sounds way too good to be true!! but hats off to ya!
now i'm at the edge of my seat waiting for you to say "its ready!"
v.tec is offline  
Old 30th March 2006, 10:39   #68
BHPian
 
Ford Rocam's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Mumbai-India
Posts: 880
Thanked: 16 Times
Thumbs up

Sounds an interesting product viper, why dont you upload some pics of the box & show us the fittings ? i m sure there are members who are very keen to see it.
Ford Rocam is offline  
Old 30th March 2006, 10:51   #69
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Hi,
Thanks for all your suggestions guys. I am sorting out some technical & distribution formalities with the parent company which once sorted out will be a relief. I will put all details(website link, name of product, pics, pricing etc) max by Sunday.

Till then please be patient is all I request. Hope you guys understand why I am being secretive.

Viper
viper is offline  
Old 30th March 2006, 13:07   #70
BHPian
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 75
Thanked: 4 Times
Default

Viper, I agree. it will be worth the wait
vennarbank is offline  
Old 30th March 2006, 13:11   #71
BHPian
 
v.tec's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gurgaon
Posts: 251
Thanked: 16 Times
Default

Quote:
Originally Posted by vennarbank
it will be worth the wait
i'll second that vennar!
v.tec is offline  
Old 31st March 2006, 09:49   #72
BHPian
 
ksethuram's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Chennai , London (now)
Posts: 233
Thanked: Once
Default

Quote:
Originally Posted by viper
Hi,

You are 100% right. But the fun part of the box is under normal driving where you will actually get an increase in FE alongwith better driveability as your overall torque is increasing.

You always have the option of switching it off/on at the flick of a switch as simple as that.

Viper
The on/off feature is pretty impressive. Waiting for you to make it commercial after completing your legal formalities...
ksethuram is offline  
Old 31st March 2006, 10:01   #73
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Thumbs up

Hi Guys,

Finished the trial times of the product on my Getz and will now reinstall the same on a different car today which will be stock. The timings below are the best timings I could acheive on tarmac roads.

Stock Getz (as per Autocar) on 155/80/13 tyres
0-100km - 14.47 secs.

My Getz with 195/60/14 Yokohoma ES100 on stock rims.
0-96km - 13.26 secs with box off
0-96km - 12.09 secs with box on

My Getz with 175/65/13 tyres on Ceat Spyders with stock rims
0-96km - 12.21 secs with box off
0-96km - 11.16 secs with box on

The above timings were tested on the Gtech pro and a best time of 4 runs was taken. I will be doing more comprehensive testing in due course. My car was running on Speed/Power regular. Would love to hear the comments on the same.

Viper

PS - Mods I think we can/should now shift the last few posts pertaining to the power box to the product review section.

Note from the support team: We suggest you tell all the interested members to pm you about informations on your offer. Do not put them on forum.

Last edited by Rudra Sen : 27th April 2006 at 21:40.
viper is offline  
Old 31st March 2006, 10:11   #74
Senior - BHPian
 
kb100's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Bangy Boy!
Posts: 1,554
Thanked: 14 Times
Default

VIPER


CITY next pls.. Lots of ppl with OHC's out there looking at this..!!
kb100 is offline  
Old 31st March 2006, 10:18   #75
BANNED
 
viper's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,769
Thanked: 8 Times
Default

Hi Guys,

Need some people who want thier cars tested with this product from Bombay/Poona as I dont have access to more cars.

Cars wanted.

OHC , NHC, Esteem MPFI, Zen Mpfi, Swift, Optra, Corolla, Accent, Ikon, Palio. Interested members please pm me for details involving installation procedure.

Will require the cars for a max duration of 2-3 hours.

Viper

PS- I got an average of 10.1 kmpl during this entire testing in approx 385 kms driving hard for most of the time.

Last edited by viper : 31st March 2006 at 10:36.
viper is offline  
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ECU-remapping / Chipping jkdas Technical Stuff 97 31st July 2017 15:46
skoda laura...remapping bigron Modifications & Accessories 28 25th November 2013 09:07
Is it worth remapping a new engine and voiding warranty ? - Stuck ...again bigron Modifications & Accessories 9 5th October 2007 16:36
Remapping WagonR sashsania Modifications & Accessories 6 29th October 2006 01:08


All times are GMT +5.5. The time now is 02:10.

Copyright ©2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks