Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st February 2016, 11:46   #3796
BHPian
 
Join Date: Jun 2014
Location: Shimla
Posts: 64
Thanked: 22 Times
Default

Quote:
Originally Posted by vivekkr_99 View Post
Hi Rahul,

My Xuv is 1 year and 3 months old. Regarding the squeaks, there is an annoying sound from the instrument cluster - while going through potholes. And also, i can hear the passenger and second row seat belt buckles hitting the side often. Other than that, I have not observed any serious annoying sounds. Did you check with your service guys? But, please make sure that they dont create any new issues while attending to this one..

Regards,
Vivek
Hi Vivek,
I too was facing the squeaking issue from the instrument cluster after my Leh visit last year. The service personnel removed the top cover of the instrument console and tightened two screws. The issue is now resolved and there are no more squeaks.
Regarding the seat belts. If you keep the front row seat belts at the top most height adjustment level, that will resolve it. The second row has clips on the sides to hold the seat belts. You can use them. They work for me. Hope they work for you too.
Ritesh_Dogar is online now   (1) Thanks Reply With Quote
Old 21st February 2016, 13:12   #3797
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Location: Bangalore
Posts: 16
Thanked: 4 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by Tanveer_2558 View Post
What tyre pressure are you on? Have you tried 30 and 32 PSI ?

Mods: Sorry for the back to back post did not see this post before to use multi Quote.
I have not tried a different PSI. I have not filled air since my purchase in December. I did not think PSI would impact the "thud" sound. I assumed it has something to do with suspension, anti roll bar or something more mechanical. But interesting suggestion and I am willing to give it a try.
shiva75 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2016, 14:58   #3798
Senior - BHPian
 
Tanveer_2558's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mumbai
Posts: 1,307
Thanked: 1,245 Times
Default

Quote:
Originally Posted by shiva75 View Post
I have not tried a different PSI. I have not filled air since my purchase in December. I did not think PSI would impact the "thud" sound. I assumed it has something to do with suspension, anti roll bar or something more mechanical. But interesting suggestion and I am willing to give it a try.

Give it a shot, After taking delivery of my XUV i could too hear the thud sound on every pothhole, Immediately i took the car to a pump and checked the air pressure which was at 42PSI all round, Got it back to 32 and it was all good!

The same had happened while taking delivery of my Jetta, Tyre pressure was at 38PSI.
Tanveer_2558 is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2016, 16:23   #3799
BHPian
 
Join Date: Oct 2006
Location: Trivandrum
Posts: 195
Thanked: 39 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by Ritesh_Dogar View Post
Hi Vivek,
I too was facing the squeaking issue from the instrument cluster after my Leh visit last year. The service personnel removed the top cover of the instrument console and tightened two screws. The issue is now resolved and there are no more squeaks.
Regarding the seat belts. If you keep the front row seat belts at the top most height adjustment level, that will resolve it. The second row has clips on the sides to hold the seat belts. You can use them. They work for me. Hope they work for you too.
Thanks Ritesh. I told the service center guys regarding the instrument cluster sound, but decided against doing anything since they said they will give the car the next day only. Apparently, the noise is feeble as of now - am planning for a long drive to North East in the 4-5 weeks - hopefully the noise will be more once I complete that trip.

Let me try the seat belt workarounds today itself. Thanks for the tip.

Vivek
vivekkr_99 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 10:47   #3800
BHPian
 
dean5545's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: mumbai
Posts: 621
Thanked: 652 Times
Default XUV 500 niggles and their solutions

Guys need your help on this.
My friend has a 2014 Xuv500 W6.
Today morning while slotting reverse gear the gear wouldn't slot.
He says the gears slots while the car is off. But with the engine running the gears are not slotting. Asked him if the clutch pedal is pushed back he said negative but the clutch has become hard though.

I feel his slave cylinder has gone kaput. Will Mahindra cover it under warranty?
dean5545 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 13:09   #3801
Senior - BHPian
 
Tanveer_2558's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mumbai
Posts: 1,307
Thanked: 1,245 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by dean5545 View Post
Guys need your help on this.
My friend has a 2014 Xuv500 W6.
Today morning while slotting reverse gear the gear wouldn't slot.
He says the gears slots while the car is off. But with the engine running the gears are not slotting. Asked him if the clutch pedal is pushed back he said negative but the clutch has become hard though.

I feel his slave cylinder has gone kaput. Will Mahindra cover it under warranty?
How much has your car run? Push them for a warranty replacement anyways, Worth a shot, But it would mostly depend on how many kms your car has clocked.
Tanveer_2558 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 14:22   #3802
BHPian
 
dean5545's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: mumbai
Posts: 621
Thanked: 652 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Tanveer_2558 View Post
How much has your car run? Push them for a warranty replacement anyways, Worth a shot, But it would mostly depend on how many kms your car has clocked.

The car has run only 25,000 km.
dean5545 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 15:35   #3803
BHPian
 
rahul_kej's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Siliguri
Posts: 206
Thanked: 228 Times
Default

Quote:
Originally Posted by dean5545 View Post
Guys need your help on this.
My friend has a 2014 Xuv500 W6.
Today morning while slotting reverse gear the gear wouldn't slot.
He says the gears slots while the car is off. But with the engine running the gears are not slotting. Asked him if the clutch pedal is pushed back he said negative but the clutch has become hard though.

I feel his slave cylinder has gone kaput. Will Mahindra cover it under warranty?
Hi, ask your friend to start the car with reverse gear engaged keeping clutch pressed. May be something is stuck and will be fine with above procedure.
rahul_kej is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 15:58   #3804
BHPian
 
dean5545's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: mumbai
Posts: 621
Thanked: 652 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by Tanveer_2558 View Post
How much has your car run? Push them for a warranty replacement anyways, Worth a shot, But it would mostly depend on how many kms your car has clocked.
Thanks. Will ask my friend to push for warranty.
Quote:
Originally Posted by rahul_kej View Post
Hi, ask your friend to start the car with reverse gear engaged keeping clutch pressed. May be something is stuck and will be fine with above procedure.
Have told him to do so, let's see what happens.
dean5545 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 16:55   #3805
Newbie
 
Join Date: Dec 2015
Location: visakhapatnam
Posts: 12
Thanked: 14 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Hi.

So, My just over a month old XUV500 W8 Automatic has started acting up. I have three minor issues. Would like to know if they are well know problems or specific to me.

1 - My custom preset (EQ) on the audio system keeps resetting randomly. There is no specific trend to that. Sometimes it is there on the same settings I left it. And sometimes it reverts to flat.

2- This is a mechanical one I suspect. Sometimes, when accelerating, the left front wheel seems to give out these "vibrations" . It happens mostly when I am turning to the right and accelerating. It isn't much. It isn't torque steer I'm sure.

3. There seems to be this weird slight grinding sound coming from all wheels. More so the left side. It's like a "sssssssss" sound. Occur at most speeds. More audible at lower speeds . Audible with Windows rolled down only.

All there have been there since day 1. I was hoping they'll settle with time. 1700 Kms and still the exist. Now, I am concerned. Let me know if any solution for any of these is known.
dijams is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 19:19   #3806
BHPian
 
S5157's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Muvattupuzha, KL
Posts: 283
Thanked: 134 Times
Default

Quote:
Originally Posted by dijams View Post
Hi.

So, My just over a month old XUV500 W8 Automatic has started acting up. I have three minor issues. Would like to know if they are well know problems or specific to me.

1 - My custom preset (EQ) on the audio system keeps resetting randomly. There is no specific trend to that. Sometimes it is there on the same settings I left it. And sometimes it reverts to flat.
This is a common issue with new age xuv w8 and w10. Unfortunately no solution yet from mahindra.
S5157 is online now   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 21:14   #3807
Senior - BHPian
 
Tanveer_2558's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Mumbai
Posts: 1,307
Thanked: 1,245 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by dean5545 View Post
Thanks. Will ask my friend to push for warranty.

Have told him to do so, let's see what happens.
First just send the car, Let them do what they are doing on their own, Only when they would call you to give you an estimate pricing, Thats the time when you should push for warranty.

Quote:
Originally Posted by S5157 View Post
This is a common issue with new age xuv w8 and w10. Unfortunately no solution yet from mahindra.
Yeah its a common issue, And really irritating specially when the speakers are really weak, The settings have to be changed every time after starting the car!
Tanveer_2558 is offline   Reply With Quote
Old 26th February 2016, 21:51   #3808
BHPian
 
9tMax's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: hyderabad
Posts: 197
Thanked: 63 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Quote:
Originally Posted by dijams View Post
Hi.


2- This is a mechanical one I suspect. Sometimes, when accelerating, the left front wheel seems to give out these "vibrations" . It happens mostly when I am turning to the right and accelerating. It isn't much. It isn't torque steer I'm sure.
In my 2 weeks of XUV ownership, I am also facing this pulsating pull towards the left on the steering wheel while accelerating in 2nd gear on a straight line. Though haven't noticed anything like that during any turn.
Veteran XUVians please help - is this the so called Torque Steer or a wheel alignment / balancing issue? Mine is W6.
9tMax is offline   Reply With Quote
Old 28th February 2016, 10:44   #3809
Senior - BHPian
 
undead's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Bhavani - Komarapalayam
Posts: 1,187
Thanked: 164 Times
Default Re: XUV 500 niggles and their solutions

Guys,

I have bought and installed Rogerab for XUV and i am happy with the initial impressions. Check out this thread

http://www.team-bhp.com/forum/techni...ml#post3921821 (Coil Spring Adjusters : VFM Fix for the Honda Civic's (lousy) soft rear suspension?)
undead is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 1st March 2016, 15:09   #3810
BHPian
 
dean5545's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: mumbai
Posts: 621
Thanked: 652 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Tanveer_2558 View Post
How much has your car run? Push them for a warranty replacement anyways, Worth a shot, But it would mostly depend on how many kms your car has clocked.


Quote:
Originally Posted by rahul_kej View Post
Hi, ask your friend to start the car with reverse gear engaged keeping clutch pressed. May be something is stuck and will be fine with above procedure.

So my friend gave his XUV on Saturday. On Monday he got a call telling that the slave cylinder has failed and will be replaced under warranty however the clutch plate has worn out fully and needs to be replaced. Also he will have to bear ₹4,500 as charges for dismantling the gearbox.
My doubt is that why should he pay for opening the gearbox when the slave cylinder has failed. Also there were no tell tale signs of clutch wear and tear too.
Most importantly I was surprised that they opened the gearbox and replaced the clutch and slave cylinder within a day. That's Toyota fast. Mighty impressed !

Last edited by SDP : 22nd July 2016 at 18:07. Reason: As requested
dean5545 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Metro and City Discrimination By Mahindra- XUV 500 Launch anjan_c2007 The Indian Car Scene 18 29th November 2011 15:10
Niggles, problems (Tyre and Stalling) in Palio 1.6 Sports 2007 anurag_p80 Technical Stuff 31 19th July 2010 17:31


All times are GMT +5.5. The time now is 12:34.

Copyright 2000 - 2016, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks