Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st March 2012, 12:09   #16
BHPian
 
vishnu.csk's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: chennai
Posts: 139
Thanked: 46 Times
Default re: VW Polo/Vento engine mount issue

Guys

I have been using my Polo 1.6 since september. I am not able to hear any rattling noise or is it that i am not able to hear it.
vishnu.csk is offline   Reply With Quote
Old 21st March 2012, 12:16   #17
Distinguished - BHPian
 
volkman10's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: --
Posts: 10,062
Thanked: 15,601 Times
Default re: VW Polo/Vento engine mount issue

Quote:
Originally Posted by vishnu.csk View Post
I have been using my Polo 1.6 since september. I am not able to hear any rattling noise or is it that i am not able to hear it.
There isnt any recall for this issue, if the customer reports the issue, the mountings are replaced. You seem to be good without this mount change.

Cheers!
volkman10 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 21st March 2012, 12:19   #18
Team-BHP Support
 
noopster's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Pune
Posts: 8,665
Thanked: 9,197 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Hmmmm...my VIN falls in the affected range but no rattling heard for over a year.

Have changed the thread title since there is no evidence that VW looks like it's going to order a recall for this issue.
noopster is offline   Reply With Quote
Old 21st March 2012, 13:06   #19
Senior - BHPian
 
amit_mechengg's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pune
Posts: 2,411
Thanked: 1,541 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

To just check out the horrible refinement in the polo due to these engine mounts see the video below



Strangely i wouldnt even call it a car.

I am going to speak to the VASS for the new hydraulic engine mounts.
amit_mechengg is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2012, 14:18   #20
Senior - BHPian
 
Epic's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mumbai
Posts: 1,248
Thanked: 340 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Hi guys,

I have been having the rattling sound from the time I bought my Polo 1.6 which was 06 months ago. It is a June 2011 manufactured model but I bought the car in Feb 2012.

The problem has been confirmed by VW as the engine & gear box mount which is being replaced under warranty. Wonder why they don't do this before delivery itself.
Epic is offline   Reply With Quote
Old 1st August 2012, 14:35   #21
BHPian
 
mempheS.D's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver, CO
Posts: 536
Thanked: 209 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Voila! How come I missed this thread??? This is the exact reason why my Fabia 1.6 is now at the service center. Yes, it's getting replaced under warranty. But, this thread leads me to think whether the replacing mount is another mount altogether (hydraulic or so as on a previous post) or whether it's a just a new mount that will end up giving the same rattling noise after a few kms.

The SA told me that this is an issue with most petrol fabias/polos and does not appear on the newer models. Although, the word "engine mount" may send down shivers down the spine of any new car owner, there really is nothing serious to worry about AFAIK. It's replacable and usually so after a few thousand kms of running - thanks to our road conditions. Yes, in this case, since the mount was not identified as something that needed to be adapted to our road conditions - and not German - its a MINUS for VW. IMHO, they should be recalling the VINs identified to have this problem instead of waiting for a customer who identifies the rattle.

Last edited by mempheS.D : 1st August 2012 at 14:56.
mempheS.D is offline   Reply With Quote
Old 7th August 2012, 19:02   #22
BHPian
 
mempheS.D's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver, CO
Posts: 536
Thanked: 209 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Just wanted to provide a status update on this.

Apparently, the hyraulic U-mount is still in en route. When I called the SA and asked him why it's taking so long for an issue so simple, he said the spare hasn't arrived YET!

Me: Arrive from where?
SA: Aurangabad
Me: I thought the manufactuing is done in Aurangabad.
SA: No. It's coming from Czech.
Me: WHAT????
SA: Yes sir!
Me: This is unbelievable. Can I talk to a manager please?
<SA transfers the call>
Mgr: Yes Sir? How can I help?
Me: BLAH! BLAH! BLAH! BLAH!.. Why is it taking so long?
Mgr: I can try and air-lift the spare from there. Sorry for the delay. I didn't know it's been a week since.
Me: <hmmm..that sounded better>
mempheS.D is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2012, 10:57   #23
Senior - BHPian
 
Epic's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mumbai
Posts: 1,248
Thanked: 340 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Quote:
Originally Posted by mempheS.D View Post
Just wanted to provide a status update on this.

Apparently, the hyraulic U-mount is still in en route. When I called the SA and asked him why it's taking so long for an issue so simple, he said the spare hasn't arrived YET!

Me: Arrive from where?
SA: Aurangabad
Me: I thought the manufactuing is done in Aurangabad.
SA: No. It's coming from Czech.
Me: WHAT????
SA: Yes sir!
Me: This is unbelievable. Can I talk to a manager please?
<SA transfers the call>
Mgr: Yes Sir? How can I help?
Me: BLAH! BLAH! BLAH! BLAH!.. Why is it taking so long?
Mgr: I can try and air-lift the spare from there. Sorry for the delay. I didn't know it's been a week since.
Me: <hmmm..that sounded better>
Yes the part does come from Aurangabad but it reached my service centre in 02 days. Fitting the part takes 02 hours.
Epic is offline   Reply With Quote
Old 8th August 2012, 11:00   #24
Distinguished - BHPian
 
volkman10's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: --
Posts: 10,062
Thanked: 15,601 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

In Bangalore the service guys replace the mounts when you go for either the monsoon check up or any service job.

Seems the part is in stock here.

Cheers!
volkman10 is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 17:56   #25
BHPian
 
mempheS.D's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver, CO
Posts: 536
Thanked: 209 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Quote:
Originally Posted by Epic View Post
Yes the part does come from Aurangabad but it reached my service centre in 02 days. Fitting the part takes 02 hours.
Thanks. Out of curiosity, I rang up the SA again only to find that my engine mounts are still snailing through.

When I asked the SA more questions, he mentioned nothing about replacing the "type" of the mount. He said it's a Q-mount and all this while I thought he said a U-mount.

The erwin document attached on this thread also talks about a Q in the part number for a mount that fits on the 1.6 MPI. Maybe the SA was right, but if the "type" of the mount is not being changed, I wonder how a rattle occurred in the first place.. hmmm.
mempheS.D is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 18:05   #26
BHPian
 
vishnu.csk's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: chennai
Posts: 139
Thanked: 46 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Guys

I am able hear this sound. Probably my first service comes in a month and i will have it replaced. Can i just go and tell that the engine mount needs to be changed or is it that i should ask him to drive my car.

Last edited by vishnu.csk : 9th August 2012 at 18:08.
vishnu.csk is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 18:18   #27
Senior - BHPian
 
Epic's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mumbai
Posts: 1,248
Thanked: 340 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Quote:
Originally Posted by volkman10 View Post
In Bangalore the service guys replace the mounts when you go for either the monsoon check up or any service job.

Seems the part is in stock here.

Cheers!
You guys are lucky. Probably they test drive the car and identify the issue if they hear an abnormal sound. Please note that the mounts are not changed by default but only if there is a complaint by the customer.


Quote:
Originally Posted by mempheS.D View Post
Thanks. Out of curiosity, I rang up the SA again only to find that my engine mounts are still snailing through.

When I asked the SA more questions, he mentioned nothing about replacing the "type" of the mount. He said it's a Q-mount and all this while I thought he said a U-mount.

The erwin document attached on this thread also talks about a Q in the part number for a mount that fits on the 1.6 MPI. Maybe the SA was right, but if the "type" of the mount is not being changed, I wonder how a rattle occurred in the first place.. hmmm.
The mount is the same but I guess the material is different.

Quote:
Originally Posted by vishnu.csk View Post
Guys

I am able hear this sound. Probably my first service comes in a month and i will have it replaced. Can i just go and tell that the engine mount needs to be changed or is it that i should ask him to drive my car.
Do not tell them. Let them test drive it and identify it themselves. When I gave my car I had no clue about this issue until I was told about it after their inspection and then searched for it on TBHP.

When they test drove my car, they told me that the sound is probably some loose plastic part under the car. It was after proper inspection that they confirmed about the engine mount issue.
Epic is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 18:56   #28
Distinguished - BHPian
 
vb-san's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: S'pore/Thrissur
Posts: 4,698
Thanked: 3,889 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

It would have been ideal if VW issue a recall for the impacted cars. That kind of transparency will really help the brand in the long-run. Leaving it to get fixed during routine service sounds a bit absurd. What about those not-so-informed owners? They are really at the mercy of the service folks.
vb-san is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 21:04   #29
Distinguished - BHPian
 
volkman10's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: --
Posts: 10,062
Thanked: 15,601 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

Quote:
Originally Posted by Epic View Post
Please note that the mounts are not changed by default but only if there is a complaint by the customer.
They change the mounts based on the VIN numbers for which the cut off indicates when the hydraulic shock mounts were introduced.

Cheers!
volkman10 is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2014, 15:25   #30
Senior - BHPian
 
abhishek46's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Bangalore
Posts: 1,028
Thanked: 1,944 Times
Default Re: VW Polo/Vento engine mount issue

During 2nd service, i got my polo's engine mounts changed. (covered under waranty).
I told the SA about some vibes during start-up and idling. The vibrations were very miniscule and i was being picky to be honest, but the SA straightaway agreed to check with VW with the VIN no. After checking, they confirmed me that engine mount was now replaced in my car with a newer one. (It looks different in construction and appearance).
Startup shake is gone and idle vibes hardly noticeable. Good job vw service
abhishek46 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
VW Polo / Vento DSG: Gearbox Jerking Issue! EDIT: now resolved! ahmadnaik Technical Stuff 238 7th October 2017 09:34
This car (also) climbed Mount Washington & Mount Mansfield, VT amitoj Travelogues 30 12th October 2013 01:35
Sur 'mounting' Issues - Safari Engine Mount Replacement gd1418 Modifications & Accessories 13 19th April 2008 15:49
Engine mount in Honda civic D16Y8- EJ8 2dr chetanhanda Technical Stuff 11 15th April 2007 22:51


All times are GMT +5.5. The time now is 01:00.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks