Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th May 2006, 02:11   #1
BHPian
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 28
Thanked: 0 Times
Default corsa problem

just wanted to ask you guys what exactly is the problem with my corsa . suddenly when im in neutral or press the clutch...the rpm keeps on reducing and goin up the car keeps on vibrating and then even when i try to go ahead . i feel something is pulling my car back. please help
racingismylife is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2006, 08:25   #2
ECM
BHPian
 
ECM's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Somewhere
Posts: 221
Thanked: 6 Times
Default

Quote:
Originally Posted by racingismylife
just wanted to ask you guys what exactly is the problem with my corsa . suddenly when im in neutral or press the clutch...the rpm keeps on reducing and goin up the car keeps on vibrating and then even when i try to go ahead . i feel something is pulling my car back. please help
What I gathered is,
*WHen you press your clutch rpm goes down
and
When you free it and ready to go it vibrates!
Am I right?Why dont you tell me one thing?Your odo reading!Do u have a habit to keep pressing the cluth too often while traveling?Plz check the "free gap"of clutch cable and if all fails I suspect a faulty pressure plate and a clutch plate.
ECM is offline   Reply With Quote
Old 11th May 2006, 08:58   #3
Senior - BHPian
 
karthik247's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: BLR, HYD
Posts: 2,708
Thanked: 16 Times
Default

I think i should be something to do with the clutch cuz this also causes the revs to go up when the clutch is used..
karthik247 is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2006, 01:27   #4
BHPian
 
Join Date: Jan 2005
Location: bangalore
Posts: 44
Thanked: 4 Times
Default

iam too having the same problem with my corsa.
did you take the car to the service centre. what did they say?
dhir_d is offline   Reply With Quote
Old 14th September 2006, 09:06   #5
BHPian
 
Pankaj401's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Bangalore, India
Posts: 216
Thanked: 4 Times
Default

From what I understood you might need to get the injectors cleaned. It could be bad/severed wiring or bad O2/EGR sensor also.
Pankaj401 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Opel Corsa Sail 1.4 2004 model ignition problem ranabirghosh Technical Stuff 14 12th December 2011 21:21
Opel Corsa 1.4 Petrol : Weird overheating problem Klub Class Technical Stuff 15 10th November 2011 22:30
Opel Corsa Sail 1.4 Engine heating problem. Please Help! stevie Technical Stuff 15 20th January 2010 00:59
Overheating problem in corsa... gkrishn Technical Stuff 2 14th March 2007 10:52
Opel Corsa 1.4 GSi/ Corsa Sail 1.4 dsrins Hatchbacks 2 8th August 2006 17:47


All times are GMT +5.5. The time now is 20:04.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks