Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th November 2013, 12:11   #1
BHPian
 
Kenpachi's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Mumbai
Posts: 25
Thanked: 15 Times
Default Installed ICE. Some interior lights not working now

Hi,

I just finished installing a new ICE in my i20. While everything is running fine, I'm having a strange issue where the instrument panel illumination won't switch on when I turn on the headlights. Along with that the AC knob has a green light when switched on. But when I switch on the headlights, this goes off. Same for the air recirculation button. Mine is an old i20 without automatic climate control.

Does anyone know why this is happening?
Kenpachi is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2013, 12:53   #2
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,746
Thanked: 7,449 Times
Default re: Installed ICE. Some interior lights not working now

Check the power wiring done for the ICE, where have they tapped the inputs from? Also is it hooked on to the car illumination for dimming?

Seems like a wrong wiring and return current flow. Get it sorted soon.
Jaggu is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 18th November 2013, 20:55   #3
Newbie
 
pdiddy741's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Mumbai
Posts: 9
Thanked: 0 Times
Default

Probably faulty wiring by the ICE installer, Alternatively it might be possible that you have a really powerful ICE system installed which might be drawing too much power. Do get it checked and rectified
pdiddy741 is offline   Reply With Quote
Old 19th November 2013, 15:15   #4
BHPian
 
Kenpachi's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Mumbai
Posts: 25
Thanked: 15 Times
Default Re: Installed ICE. Some interior lights not working now

I installed the system, so no trouble of anyone else screwing things up.

Found the issue and got it fixed. Since it is a magna model, there is a empty button slot next to the rheostat illumination control. I had removed the empty button to fit the bass control knob. The wiring setup for fog lamps were present which was connected to the empty slot. I forgot to connect it back to complete the circuit.
Kenpachi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear lights not working 2fast4u Technical Stuff 10 7th June 2015 12:53
DIY interior courtesy LED lights - Punto Emo pack. madhunm DIY - Do it yourself 16 22nd April 2014 18:05
Octavia vRS: Reset CEL, now some electronics not working! sajid33 Technical Stuff 7 20th November 2013 23:07
Cabin Interior Lights kjdesigns_2000 Modifications & Accessories 17 7th November 2007 10:54
1.5 Lakhs Budget for ICE in Cr-V EDIT: Now installed Pics on page 4 Mumbaiya In-Car Entertainment 114 23rd September 2007 11:02


All times are GMT +5.5. The time now is 22:29.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks