Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 27th September 2011, 15:36   #76
BHPian
 
Pain_in_U's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: bangalore
Posts: 37
Thanked: 4 Times
Default re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by OHCVtec View Post
I Finally got my O2 sensor replaced, no more Warning lights .The car suddenly feels more responsive, it maybe my illusion though. Asked my friend to get it from the US. It costed me around 3000 INR after express delivery.It can be ordered from the following link and it fits perfectly.

Denso automotive parts available online at DensoProducts.com

Got this link from t-Bhp. Thanks Guys.
Hi OHCVtec,

Is it the same part no. for non Vtec engine also, i am facing the same problem and want to replace my sensor. I own 2002 Honda city 1.5
Pain_in_U is offline   Reply With Quote

Old 27th September 2011, 17:50   #77
BHPian
 
OHCVtec's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Pune
Posts: 68
Thanked: 11 Times
Default re: Old Honda City - malfunction indicator

I am sure it will fit your non Vtec OHC as well.
OHCVtec is offline   Reply With Quote
Old 28th September 2011, 22:09   #78
BHPian
 
Pain_in_U's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: bangalore
Posts: 37
Thanked: 4 Times
Default re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by OHCVtec View Post
I am sure it will fit your non Vtec OHC as well.
I have ordered the sensor, will need some tips on installation
Pain_in_U is offline   Reply With Quote
Old 23rd November 2011, 20:01   #79
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default re: Old Honda City - malfunction indicator

CEL came ON in my OHC Vtec at 57XXX KMs and my first guess was a busted O2 sensor. I bought a Denso O2 sensor from US during my next trip and got it installed at my trusted garage, CEL went off and the sensor has been working flawlessly from last one month.

Guys, Thanks for posting the Denso link.
infotech58 is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2012, 11:50   #80
BHPian
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bangalore
Posts: 138
Thanked: 8 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by infotech58 View Post
CEL came ON in my OHC Vtec at 57XXX KMs and my first guess was a busted O2 sensor. I bought a Denso O2 sensor from US during my next trip and got it installed at my trusted garage, CEL went off and the sensor has been working flawlessly from last one month.

Guys, Thanks for posting the Denso link.
Hi your O2 sensor is it working fine now as well . I may have to got for it . My MAL Light is on and HAC Guys are saying O2 Sensor issue . Waiting for sometime to get it confirmed as I went into knee deep water may be due to moist it was on . After the HAC resetted the light it has not yet glown for 2 days . Fingures crossed and watching it carefully , appart from the light on for one time, there is no visbile driving difference
vinu_pm is offline   Reply With Quote
Old 13th May 2012, 13:08   #81
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by vinu_pm View Post
Hi your O2 sensor is it working fine now as well . I may have to got for it .
yes. the sensor i had put in is still working good; i have driven approx. 8000 kms since then.

if your car's O2 sensor has gone bad, Check Engine Light will come ON again in 50-60 KM of driving, if it doesn't - knee deep water might have caused it.
infotech58 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 17th May 2012, 18:12   #82
BHPian
 
Join Date: Oct 2009
Location: Bangalore
Posts: 138
Thanked: 8 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by infotech58 View Post
yes. the sensor i had put in is still working good; i have driven approx. 8000 kms since then.

if your car's O2 sensor has gone bad, Check Engine Light will come ON again in 50-60 KM of driving, if it doesn't - knee deep water might have caused it.
My bad it came again .Will do another diagnosis from a non HAS, just to cross verify if the diagnosis is correct. By the way mine is a 1.3 Dx is there a difference in O2 Sensor model for 1.3 , 1.5 & Vtec. Or the link above will be suitable for all models. In that case i will try to source it through a cousine who is coming from States next month.
vinu_pm is offline   Reply With Quote
Old 18th May 2012, 13:51   #83
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by vinu_pm View Post
My bad it came again .Will do another diagnosis from a non HAS, just to cross verify if the diagnosis is correct. By the way mine is a 1.3 Dx is there a difference in O2 Sensor model for 1.3 , 1.5 & Vtec. Or the link above will be suitable for all models. In that case i will try to source it through a cousine who is coming from States next month.
i am certain that the O2 sensor is same for 1.3 and 1.5 OHC.
infotech58 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 4th August 2012, 02:14   #84
BHPian
 
tharian's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Bangalore
Posts: 945
Thanked: 701 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

A friend has picked up a 2002 Vtec with a busted o2 sensor .

The quote at the A.S.S is 19k!
I did read about the Denso link in earlier posts. But is it a good option or does an aftermarket one suffice .

Any place I could pick up an aftermarket one in Bangalore would be appreciated.
tharian is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2012, 03:09   #85
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by tharian View Post
A friend has picked up a 2002 Vtec with a busted o2 sensor .

The quote at the A.S.S is 19k!
I did read about the Denso link in earlier posts. But is it a good option or does an aftermarket one suffice .

Any place I could pick up an aftermarket one in Bangalore would be appreciated.
there are MANY members running aftermarket O2 sensor on their OHCs without any problems. I installed Denso O2 sensor bought from US in my Vtec and has been working without problems for last 12000 kms so far. not sure where you'd find one in b'lore but it should cost you no more than 2500-2800 with installation (which is very simple procedure).
infotech58 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 9th August 2012, 13:05   #86
BHPian
 
OHCVtec's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Pune
Posts: 68
Thanked: 11 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

The CEL Light on my Vtec came on today, after around 10K kms after changing the Denso O2 sensor. I have the following queries:

How do I know that the O2 sensor is the culprit again this time ?
Will resetting the ECU help ?
Can anyone help me in sourcing one from the US or any other brand available locally.
What can be the other probable issue due to which the light comes on ?

Thanks for your help.
OHCVtec is offline   Reply With Quote
Old 9th August 2012, 14:00   #87
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by OHCVtec View Post
The CEL Light on my Vtec came on today, after around 10K kms after changing the Denso O2 sensor. I have the following queries:

How do I know that the O2 sensor is the culprit again this time ?
Will resetting the ECU help ?
Can anyone help me in sourcing one from the US or any other brand available locally.
What can be the other probable issue due to which the light comes on ?

Thanks for your help.
follow this to read the code.
http://www.team-bhp.com/forum/techni...ml#post2809881 (1st Gen Honda City Owners - Problems Areas, Fuel Efficiency and more)
infotech58 is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 10th August 2012, 14:50   #88
BHPian
 
OHCVtec's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Pune
Posts: 68
Thanked: 11 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Update: It seems that the CEL Light is on due to the speedometer not working. I will get that sorted and check if the Light goes off.
OHCVtec is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2012, 19:03   #89
BHPian
 
infotech58's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Toronto
Posts: 622
Thanked: 209 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by OHCVtec View Post
Update: It seems that the CEL Light is on due to the speedometer not working. I will get that sorted and check if the Light goes off.
i faced exactly the same problem (CEL ON) after i played around with speedo cable a bit in an attempt to fix a rattle; speedo stopped working and CEL came ON, read the code, fixed/adjusted the speedo cable and CEL went off.

if the CEL stays off when you start driving and comes ON only after driving for 2-3 kms, it must be due to VSS (Vehicle Speed Sensor) - speedometer.
infotech58 is offline   Reply With Quote
Old 10th August 2012, 19:07   #90
BHPian
 
OHCVtec's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Pune
Posts: 68
Thanked: 11 Times
Default Re: Old Honda City - malfunction indicator

Quote:
Originally Posted by infotech58 View Post
i faced exactly the same problem (CEL ON) after i played around with speedo cable a bit in an attempt to fix a rattle; speedo stopped working and CEL came ON, read the code, fixed/adjusted the speedo cable and CEL went off.

if the CEL stays off when you start driving and comes ON only after driving for 2-3 kms, it must be due to VSS (Vehicle Speed Sensor) - speedometer.
Can you direct me where to find the speedo cable, I will try and fix it myself. I have the same issue, CEL comes on after 2-3 kms of driving.

Last edited by OHCVtec : 10th August 2012 at 19:08. Reason: Quote
OHCVtec is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My preworshipped Honda Civic - Scorponok. Now with Vtec indicator dot Long-Term Ownership Reviews 428 22nd April 2012 09:47
*Installed* : Vtec indicator in my Honda Civic dot Technical Stuff 46 16th July 2011 15:25
Baleno altura high rpm at idling and malfunction indicator sukrit7 Technical Stuff 2 6th November 2008 12:14
Malfunction-Indicator light stays on after push-starting car. How serious is this ? supremeBaleno Technical Stuff 17 28th July 2008 14:03
malfunction indicator on Gypsy King MPFI khan_sultan Technical Stuff 8 26th August 2007 23:27


All times are GMT +5.5. The time now is 17:58.

Copyright 2000 - 2014, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks