Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd August 2007, 19:06   #1
BHPian
 
chandan's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: sakleshpur
Posts: 250
Thanked: 44 Times
Default weird allignment/suspension problem.

Hi,
I have a weird problem in my Getz.At 28000 km,after a 2500km long drive,I noticed my front right tyre wearing out from the inside.I took it to General tyres,JC road for a check up(This is where I get my allignment done every 5000km without fail).The reading showed a negative camber.I took the car to Trident Hyundai,seshadripuram & after much debate they changed the strut assembly under warranty.Subsequent allignments were done at 34000km & 39000 km & the readings were normal.Now,after the 40000km service,I have negative camber readings again.To double check,I got the allignment done at Madhu's at double road,who has a laser allignment machine & to my surprise,the camber readings were normal.Nobody is giving me a clear explanation,not even Trident.In the process,the Michelins are wearing out prematurely.Can tyre pundits on the forum tell me what to do I don't mind getting a third opinion from another allignment shop that somebody can suggest.
chandan is online now   Reply With Quote
Old 4th August 2007, 03:43   #2
Senior - BHPian
 
1100D's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Calcutta
Posts: 4,179
Thanked: 2,360 Times
Default

What is the Tyre size of the Michelins? What was the size of the ones that came stock? Are both front tyres wearing out at the same rate.
1100D is offline   Reply With Quote
Old 4th August 2007, 10:28   #3
BHPian
 
chandan's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: sakleshpur
Posts: 250
Thanked: 44 Times
Default

Quote:
Originally Posted by 1100D View Post
What is the Tyre size of the Michelins? What was the size of the ones that came stock? Are both front tyres wearing out at the same rate.
The Michelins are 195/60 R14 on Aura alloys.The stock ones were 175/70 R13.Both the front tyres are NOT wearing out at the same rate,only the front right.But I've rotated the tyres thrice in the last 12000 km & now all of them are worn out on the inside.
Yesterday,I got it checked in Trident & believe it or not,the machine reads negative camber on the left & not on the right
chandan is online now   Reply With Quote
Old 4th August 2007, 11:51   #4
Team-BHP Support
 
Jaggu's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bangalore
Posts: 17,752
Thanked: 7,477 Times
Default

it can be LT side itself, since you were rotating you might have overlooked which wheel was the culprit.

What the alignment reading variance from the stock?

From your post i gather its heavy wear (12000 kms and all 4 tyres) if so replacement of faulty strut is the only safe choice.
Jaggu is online now   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alloys - Weird suspension problem amarb2u Tyre & Alloy wheel Section 3 20th March 2008 13:24
Best & most advanced wheel allignment ::MUMBAI cyneverdie Tyre & Alloy wheel Section 16 20th November 2007 18:57
Weird problem...Palio Iknowthisguy Technical Stuff 16 31st August 2006 08:58
Weird computer bootup problem adya33 Gadgets, Computers & Software 7 28th March 2006 23:50


All times are GMT +5.5. The time now is 14:34.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks