Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th August 2007, 19:02   #1
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default palio D starting problem

i have a 4.5 month fiat palio diesel which has done around 5k kms.
since the last 2-3 days, i came across a particular starting issue.
it started when i tried to start the car one day and it didnt start, i tried the second time and it started normally.
then again the other day when i turned the ignition the heating coil light started to flicker, i closed and restarted without any problem.
also twice it happened that when i started the car it shut down after 3-4 seconds.
this behavious happens quite erratically and i have no clue about the reason. otherwise it runs fine.

anyone has any clue???

thanks in advance.
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2007, 22:19   #2
Senior - BHPian
 
veyron1's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,426
Thanked: 38 Times
Default

ECM issue. Happens when one of the sensors are off. I know of a Palio D which had the same problem; it's throttle sensor & FIP had issues.

In your case, it could also be the collision sensor in the passenger footwell.

Check it out via a scanner. That's the only way to troubleshoot a Palio D.
veyron1 is offline   Reply With Quote
Old 18th August 2007, 22:39   #3
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default

thanks a ton.
will keep that in mind.
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2007, 06:12   #4
BHPian
 
rohan_fonseca's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Panaji
Posts: 984
Thanked: 4 Times
Default

Couldn't it be a starter problem?
rohan_fonseca is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2007, 19:27   #5
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default

got the car onto the analyzer, it showed errors in one of the relays, the dealership didnt had that relay in stock, i need to go to some other dealership to get a replacement.
does this relay problem sound plausible?
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2007, 20:36   #6
Senior - BHPian
 
veyron1's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Mumbai
Posts: 1,426
Thanked: 38 Times
Default

Relay, eh? Any idea which one? Did the mech specify which relay?
veyron1 is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2007, 20:37   #7
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default

the red one-main relay, of 30 amp.
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 19th August 2007, 20:39   #8
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default

the main relay, of the two, Red and Black one, the culprit is the red one...of 30 amp.
garychopper is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting problem in Palio 1.2 ELX petrol 2002 ObsessedByFIAT Technical Stuff 14 11th May 2015 15:07
palio 1.2 nv starting problem kapilsharma80 Technical Stuff 7 1st February 2010 22:51
Palio starting problem amit Technical Stuff 34 23rd August 2009 14:05
Palio 1.2 NV Sport starting problem neoonwheels Technical Stuff 9 19th June 2008 17:03
palio 1.2 starting problem. passionpurple Technical Stuff 8 8th June 2006 23:24


All times are GMT +5.5. The time now is 18:20.

Copyright 2000 - 2018, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks