Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th May 2008, 08:41   #1
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default strange problem in my palio D

i recently encountered a strange problem in my palio D 2007 model.
this has happened twice now in the past 20 days, and i wonder whats it about.
when i start the car it starts without any problem but engine sounds very heavy, as if its under tremendous load. also the car doesnt revv in this situation even if i press the accelarator.
if i switch it off and start again, it starts normally.
anyone has any idea?
thanks in advance

model: palio D 1.9L, 2007 model.
kms done 17.5k.

no other problems till now.
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2008, 16:54   #2
BHPian
 
aditya.86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Beaumont, TX
Posts: 222
Thanked: 10 Times
Default

Goto the authorized service station and get the fuel pump checked. If needed it might have to be calibrated. Even i have experienced the same problem in my 2003 palio 1.9D.
aditya.86 is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2008, 17:02   #3
BHPian
 
HotChillyPepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bang_a_lore
Posts: 605
Thanked: 215 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aditya.86 View Post
Goto the authorized service station and get the fuel pump checked. If needed it might have to be calibrated. Even i have experienced the same problem in my 2003 palio 1.9D.

Yes that could be the problem. Or else any of the intake sensors got damaged. Service it asap
HotChillyPepper is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2008, 17:08   #4
Team-BHP Support
 
mobike008's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Hyderabad
Posts: 10,728
Thanked: 7,890 Times
Default

Even i had similar problem with my viva crdi a couple of months ago. When you press the accelarator it does not rev and the car kind of halts ( while in motion).

however, this could not be replicated when told to my service advisor, so just got normal service done and it has disappeared and never re-surfaced again. It certainly has to do with the fuel pump.
mobike008 is offline   Reply With Quote
Old 19th May 2008, 21:10   #5
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: BLR
Posts: 2,222
Thanked: 11 Times
Default

Was the 1.9d still available in 2007 ?
s0uljah is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2008, 08:50   #6
BHPian
 
Join Date: Apr 2007
Location: delhi/milan/brussels
Posts: 42
Thanked: Once
Default

Quote:
Originally Posted by s0uljah View Post
Was the 1.9d still available in 2007 ?
i think it got discontinued in january 07. i bought it in april, one dealer had only only 1 piece left and i got a good discount. wonderful car i must say, i am very satisfied till now.

thank you all for the help.
garychopper is offline   Reply With Quote
Old 20th May 2008, 13:18   #7
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2006
Location: BLR
Posts: 2,222
Thanked: 11 Times
Default

Great selection, its a very nice car to run and own!!!
s0uljah is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'Strange'st electrical problem in Fiat Palio 1.2 extreme_torque Technical Stuff 30 21st May 2011 14:14
Strange problem with Palio 1.6 stile vidushak Technical Stuff 10 17th May 2009 23:18
Siena1.6 - Strange problem nitinbhag Technical Stuff 28 26th October 2007 08:32
Strange Palio Problem? 1.2 ELX extreme_torque Technical Stuff 7 2nd October 2007 23:05


All times are GMT +5.5. The time now is 00:47.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks