Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th July 2008, 17:49   #16
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Delhi
Posts: 10
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by noidaboy View Post
get the EXHUST from the manifold to the rear checked, at time floor vibrates when the exhusts is loose from the joints that help it stay in place and it touches the underbody and creates body vibe's

do you think this will happen only at 70 kmph and that too only while de-accelerating?

if yes, I can get this checked as one of the multiple checks i think my newbie will have to undergo even before its first servicing
rohanm25 is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 18:31   #17
Senior - BHPian
 
humyum's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Leicester/Mumbai
Posts: 2,306
Thanked: 2,188 Times
Default

Its an Out of center rim for which the tyre walas say ' RIM out hai'.Get the rim replaced or get the rear tyres in the front and front in the rear.Your problem will be solved.
humyum is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 19:17   #18
BHPian
 
noidaboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Noida
Posts: 994
Thanked: 260 Times
Default

Quote:
Originally Posted by rohanm25 View Post
do you think this will happen only at 70 kmph and that too only while de-accelerating?

if yes, I can get this checked as one of the multiple checks i think my newbie will have to undergo even before its first servicing
if its at de-accelerating then im pretty much sure this can be it.Just shake the exhust tip if there is more than the regular play,it might be the prob.
noidaboy is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 21:17   #19
BHPian
 
HotChillyPepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Bang_a_lore
Posts: 605
Thanked: 215 Times
Default

Quote:
Originally Posted by noidaboy View Post
get the EXHUST from the manifold to the rear checked, at time floor vibrates when the exhusts is loose from the joints that help it stay in place and it touches the underbody and creates body vibe's
Is the vibration present when the vehicle is not running (not even on gear)? And is it increasing when you press the accelarator? Then exhast system would be touching the body as noidaboy rightly pointed out. Do you remember any occassion when you scrapped on a bump or something? Is the vibe started after that? Most likely your moufler will be touching the body.
HotChillyPepper is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 23:25   #20
BHPian
 
noidaboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Noida
Posts: 994
Thanked: 260 Times
Default

The nuts can fall off with out bumping or scraping.The exhusts move a little when we accelerate or de-accelerate. if the exhust is loose from any of the points supporting it,it can cause the vibrations.Even a local mechanic can chk this for u..if you dont wish to the service station

If exhaust is fine,get the engine mounts checked at times at various speed,some part of the engine can touch the body and create vibrations if the nuts are loose at the mounts

Last edited by noidaboy : 15th July 2008 at 23:32.
noidaboy is offline   Reply With Quote
Old 15th July 2008, 23:53   #21
Senior - BHPian
 
iraghava's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Bhaiyyaland
Posts: 8,028
Thanked: 153 Times
Default

If the exhaust is scraping then along with the vibration it will also cause a lot "khatak" sound everytime it touches the underbody. I'm sure he would have noticed such a sound.
iraghava is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2008, 00:07   #22
Senior - BHPian
 
JayD's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Cochin! At last
Posts: 3,195
Thanked: 1,996 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amtak View Post
Could this be a demo car?
Oh man! Dosn't anyone get fed up of this one?? For any and every single lil fault in any car that's less than a few months old, this answer has to come up from somebody or the other!
JayD is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2008, 11:46   #23
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Delhi
Posts: 10
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by iraghava View Post
If the exhaust is scraping then along with the vibration it will also cause a lot "khatak" sound everytime it touches the underbody. I'm sure he would have noticed such a sound.

No such sound.......

Also, i personally believe that the scraping wouldn't wobble the vehicle at low speeds @ 10-20 kmph?
rohanm25 is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2008, 11:49   #24
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Delhi
Posts: 10
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by HotChillyPepper View Post
Is the vibration present when the vehicle is not running (not even on gear)? And is it increasing when you press the accelarator? Then exhast system would be touching the body as noidaboy rightly pointed out. Do you remember any occassion when you scrapped on a bump or something? Is the vibe started after that? Most likely your moufler will be touching the body.

yes, the vibration is there even w/o gear running..

it's been just about 10 days the vehicle came home, and i dont remember any scraping or hitting a pothole.
rohanm25 is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2008, 11:51   #25
Newbie
 
Join Date: Jun 2008
Location: Delhi
Posts: 10
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by noidaboy View Post
if its at de-accelerating then im pretty much sure this can be it.Just shake the exhust tip if there is more than the regular play,it might be the prob.

tried doing this, but there's no extra play in the exhaust tip..
rohanm25 is offline   Reply With Quote
Old 16th July 2008, 15:30   #26
BHPian
 
noidaboy's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Noida
Posts: 994
Thanked: 260 Times
Default

Get the whole thing checked specially from the centre.
noidaboy is offline   Reply With Quote
Old 14th December 2008, 11:30   #27
BHPian
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mumbai
Posts: 57
Thanked: Once
Default

As I understand this problem can only be solved by Maruti service people. Take them for a drive and point it out. Park the car with them and im aure within a day the problem would be solved.
Porus is offline   Reply With Quote
Old 20th December 2008, 11:46   #28
BHPian
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mumbai
Posts: 57
Thanked: Once
Default

I too experienced strange noise in the back side, of my new car ( 4th day ) and it turned out to be the spare tyre not put up properly.

Strange noise at speed over 40 kms but problem could be same as yours.
Porus is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hyundai i10 ERA or WagonR LXi or ZEN Estillo LXi SumitBahl Hatchbacks 41 12th September 2010 00:41
Maruti Zen Estillo LXI Sports Porus Test-Drives & Initial Ownership Reports 40 25th August 2009 16:31
Zen Estillo/Wagon R/ Santro XO Owners Please! cartech Hatchbacks 36 19th February 2009 13:36


All times are GMT +5.5. The time now is 13:01.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks