Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th October 2008, 14:38   #16
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Delhi
Posts: 113
Thanked: 15 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default

Going to take car tommorow to MASS and ask them to do as you guys suggested.I also noticed that the jerks are now uneven meaning, sometimes they are there and sometimes they are'nt. Could it point to that things are getting back to normal ? Just not sure so hitting out in all directions !
delhi2009 is offline   Reply With Quote
Old 14th October 2008, 20:39   #17
BHPian
 
yasw_anth's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Chennai
Posts: 101
Thanked: 0 Times
Default get the throttle body cleaned

visited my mechanic today. and got the throttle body cleaned and the ecm resetted, had a test drive for about 5km . was better than before.
though i had got the throttle body cleaned there was lot of carbon deposits, the mechanic suspected of poor quality petrol and excess dirt from the knN filter. he adviced me to change to a stock filter!! hope this solves the problem for now.. thank you all
yasw_anth is offline   Reply With Quote
Old 15th October 2008, 12:54   #18
BHPian
 
ron_9191's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bangalore
Posts: 281
Thanked: 80 Times
Default

I think it can be the spark plugs, but not always. Clogged fuel injectors can also give you the same problem. I remember driving one of my relatives Astra 1.6 with an unclean injector, the car was misfiring and jerking at around 2000RPM. I guess cleaning the injectors would help you solve the issue mate.
ron_9191 is offline   Reply With Quote
Old 16th October 2008, 00:24   #19
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Delhi
Posts: 113
Thanked: 15 Times
Infractions: 0/1 (5)
Unhappy

Took car to MASS and they checked everything inside out and claim all is fine Iam not sure what my options are at this point for there were no defects reported by their systems even !
delhi2009 is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2008, 11:48   #20
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Delhi
Posts: 113
Thanked: 15 Times
Infractions: 0/1 (5)
Default

Average for the past 1000 KM ever since this ordeal is 13.5 KM (City driving with 1/2 of the time AC ON) but jerks are still there . This makes me wonder...what could it be ?
delhi2009 is offline   Reply With Quote
Old 28th October 2008, 16:18   #21
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 981
Thanked: 43 Times
Default

That's a good FE.
I still think it's water in your plug cables or somewhere along the ignition system. Cab you not reproduce it when the MASS are in the car?
filcord is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2008, 09:08   #22
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Delhi
Posts: 113
Thanked: 15 Times
Infractions: 0/1 (5)
Thumbs up solution finally !

MASS finally put 2 new coils alongwith the previously replaced cable and the problem is resolved ! They wanted to try out to detect which of the 2 was at fault but not taking any chances, i got both replaced. Lucas-TVS ones costed 1400 a piece. Thanks to all of you who responded on this thread to help ! cheers:
delhi2009 is offline   Reply With Quote
Old 1st November 2008, 13:23   #23
BHPian
 
shrivz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Pune, MH12
Posts: 603
Thanked: 92 Times
Default

Quote:
Originally Posted by delhi2009 View Post
I've yesterday got the injectors cleaned, the 2 spark plug coils and the fuel filter changed but its all in vain. The car has gained superb pickup ever since these 3 things were done but i still have those jerks and they are more felt when the car has a cold start.
I thought you'd already changed your ignition coils! That was the first suspect..
shrivz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Strange noise from Baleno at 100+ kinmist Technical Stuff 15 29th June 2010 03:45
Siena1.6 - Strange problem nitinbhag Technical Stuff 28 26th October 2007 08:32
strange fluttering sound in my baleno abhishek_rait Technical Stuff 15 29th June 2007 19:01
Strange Problem with VIVA CRDI mobike008 Technical Stuff 4 14th October 2006 11:51


All times are GMT +5.5. The time now is 15:50.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks