Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th October 2008, 00:04   #1
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mumbai
Posts: 13
Thanked: 0 Times
Default Santro xing Pulling problem

Dear team,
can anyone please suggest any measures to rectify this strange problem in my car.
I have a duo Petrol + Lpg, when i drive in petrol with the A/C on i get a pulling feeling at speeds of 60Km and by 30km that effect is gone as if someone has applied brakes and left.
I have changed the spark plugs and its wire, injectors & Throttle are cleaned, fuel pump is replaced still the problem persists.
This problem does not occur in LPG mode.


Thanks,
jayraj
jayraj is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2008, 11:15   #2
BHPian
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangalore
Posts: 594
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by jayraj View Post
Dear team,
can anyone please suggest any measures to rectify this strange problem in my car.
I have a duo Petrol + Lpg, when i drive in petrol with the A/C on i get a pulling feeling at speeds of 60Km and by 30km that effect is gone as if someone has applied brakes and left.
I have changed the spark plugs and its wire, injectors & Throttle are cleaned, fuel pump is replaced still the problem persists.
This problem does not occur in LPG mode.


Thanks,
jayraj
I also experienced the same but was remobed after spark plug was cleaned. Just go for LPG service and tell this. Mine LPG kit was not company fitted. Is yours company fitted
aka_iitd is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2008, 15:23   #3
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mumbai
Posts: 13
Thanked: 0 Times
Default

The kit is not factory fitted but in LPG mode it runs smooth this only happens when i switch to petrol with A/C on, the cooling is very well i was suspecting the compressor bearings but that is ruled out and earlier i was using single point NGK now i am using bosch super 4 even though i changed my plugs and wire set the problem still remains.
jayraj is offline   Reply With Quote
Old 16th March 2009, 12:10   #4
capri_cap
 
Posts: n/a
Default

I face a similar problem.

This sunday I cleaned the aire filter(stock) by removing the dust, put it back.

From that time I am feeling a pull, as if engine is struglling to drive.

Its very evident while driving uphill.

Went to a lpg tuner, he tuned the car, engine feels smooth but pickup feels as if the car is under a lot of pressure to run.

Am confused, plz suggest what could be wring here??
  Reply With Quote
Old 17th March 2009, 01:09   #5
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2006
Location: zxc
Posts: 3,394
Thanked: 658 Times
Default

Quote:
Originally Posted by capri_cap View Post
I face a similar problem.

This sunday I cleaned the aire filter(stock) by removing the dust, put it back.

From that time I am feeling a pull, as if engine is struglling to drive.

Its very evident while driving uphill.

Went to a lpg tuner, he tuned the car, engine feels smooth but pickup feels as if the car is under a lot of pressure to run.

Am confused, plz suggest what could be wring here??
Its the same feeling in petrol mode.??

ALso please make sure you didn't messed with the sensor on air intake.
SirAlec is offline   Reply With Quote
Old 17th March 2009, 10:41   #6
Distinguished - BHPian
 
sgiitk's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kanpur
Posts: 7,162
Thanked: 3,756 Times
Default

Essentially you have some sort of a low power / response problem. If it is Ok in one mode and not the other then fuel system needs to be examined for the troubled mode. Good that you had a go at the injectors. Have you checked that in the fuel system some air is not coming into the manifold when you switch to the petrol mode.
sgiitk is offline   Reply With Quote
Old 31st March 2009, 14:05   #7
Newbie
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mumbai
Posts: 13
Thanked: 0 Times
Default

After having a run for money & time, the fuel line had a problem and required cleaning i used abro fuel system cleaner and now i am not able to get pulling effect once i leave my foot off the acceleration pedal.
jayraj is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Santro Xing vs old Santro Xing (eRLX) DCEite The Indian Car Scene 3 21st May 2012 21:48
Pulling problem, but not on plains - Swift Surprise Technical Stuff 26 13th January 2009 17:04
Tata Indigo LX Problem: Car Constantly Pulling Sideways Digital Vampire Technical Stuff 10 11th October 2007 17:53
Wiered Car Pulling Problem humyum Technical Stuff 14 2nd August 2006 18:28


All times are GMT +5.5. The time now is 15:54.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks