Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th November 2008, 19:23   #1
BHPian
 
theexister's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Hyderabad...now moved to Bangalore
Posts: 172
Thanked: 4 Times
Default Engine will not start...security system issue?

Hi BHPians,

I have a problem where in my wife's Alto does not start and when the key is not in the ignition position, I hear a "click-click" sound constantly like a bomb ticking away.
Now the story is long but this car was with in-laws & was driven by their driver from Hyderabad to Bangalore. They insist nothing was wrong there so I am assuming something happened on the way.

The car comes with a dealer fitter security system "Fort Knox". I am positive this is causing it because yesterday, I disconnected the power supply of the security system and the sound stopped.

Now could someone help me understand what is going on? Has an engine immobilser kicked in?

I will try to post some images of the security system because I figured its location by tracing the sound & its coming from behind the dashboard right above the accelrator pedal. After a little craming & looking under the dash, I spotted it.
theexister is offline   Reply With Quote
Old 17th November 2008, 23:10   #2
BHPian
 
Join Date: Feb 2007
Location: delhi
Posts: 707
Thanked: 89 Times
Default

Try disconnecting this 'fort knox' thing. might work, very very big fluke if it does though
sukrit7 is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2008, 01:24   #3
BHPian
 
Shashank.A's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: New Delhi
Posts: 479
Thanked: Once
Default

try and contact the company brother. If its a good company, a manual will definitely come handly.
Shashank.A is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2008, 10:41   #4
BHPian
 
UniqueMods's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Mumbai
Posts: 308
Thanked: 49 Times
Default

try contacting
Car Shop - dealer of fort knox.
Mr Sandeep Pagaria
+(91)-(80)-22247264,41145587,41326270
No.12/7,f Samson Cmplx, Mission Road, Bangalore - 560027

maybe his tech can resolve the problem. Or give you the fort knox, Bangalore service center address and no.

UM
UniqueMods is offline   Reply With Quote
Old 18th November 2008, 15:22   #5
GTO
Team-BHP Support
 
GTO's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bombay
Posts: 47,706
Thanked: 89,160 Times
Default

Quote:

I have a problem where in my wife's Alto does not start and when the key is not in the ignition position, I hear a "click-click" sound constantly like a bomb ticking away.
Your starter / solenoid is not getting enough juice from the battery. This is almost certainly caused by the security system chap altering your ignition wiring (for the engine immobiliser feature). I faced the exact same issue when a chor lock was fitted in my Jeep. Faulty wiring was the culprit.
GTO is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bike Security system with remote start. nikkibike Motorbikes 19 26th August 2014 03:38
Swift Vxi Nippon Security system - Issue? iamswift Technical Stuff 7 19th May 2011 08:38
Punto music system (not stock) not switching off after switching off engine!! praz Technical Stuff 17 9th March 2011 09:55
Stranded - the electronic way!! (Engine cut-out by Security System) neel385 Modifications & Accessories 9 24th June 2009 22:59
BlueTooth Car Audio System + Security System venky6009 In-Car Entertainment 1 2nd November 2007 04:45


All times are GMT +5.5. The time now is 00:46.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks