Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th December 2008, 19:51   #1
BHPian
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dehra Dun
Posts: 153
Thanked: 7 Times
Default swift's lights stopped working? urgent help please

hello friends
i have a 2007 swift vxi (petrol), yesterday suddenly my odometer's orange light, parking lights and tail lights stopped working, the headlights and brake lights are fine and the rest of the car is working perfectly only these lights have stopped working, now yesterday my headunit (cd player)was taken out of the dash slot and refitted inside it as the speaker wires were being added, this problem happened after this episode, now before i take my car to the maruti service center, i want to know that whats the problem, if its a fuse or a loose wire i am willing to spend the needful but if the bcm thing has gone kaput then i think i will have to remove the aftermarket horn and amplifier and subwoofer becuase otherwise they will deny me my warranty, if anyone of you swift users have faced a similiar problem please help me urgently because i have to take the carr to mass tomorrw
makanaka is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2008, 20:32   #2
BHPian
 
Peter's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Mumbai Goa
Posts: 205
Thanked: 45 Times
Default Fuse Blown for sure

Hey Makanaka,

The issue that your having is that youve got a blown fuse for sure ,cause as per your issue description the lights that have stopped ( Odometer, Parking and Taillights ) functioning are operated from a single switch which pretty much means that the fuse connected to them is blown.

Just replacing the fuse should solve the issue for you.

I dont know in case of a Swift but the fuses are usually found on the Drivers Side KickPanel or you can refer to your Owners Manual for the Fuse Box location.

Please check them out.

Cheers

Peter.
Peter is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2008, 20:43   #3
BHPian
 
live2drive's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Delhi
Posts: 525
Thanked: 25 Times
Default

Headlight fuse can be found under the hood, near the battery. Not too sure in case of swift.
live2drive is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2008, 21:01   #4
Senior - BHPian
 
vigsom's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: AUH<->MAA
Posts: 1,722
Thanked: 581 Times
Default

Quote:
Originally Posted by makanaka View Post
hello friends
i have a 2007 swift vxi (petrol), yesterday suddenly my odometer's orange light, parking lights and tail lights stopped working, the headlights and brake lights are fine and the rest of the car is working perfectly only these lights have stopped working, now yesterday my headunit (cd player)was taken out of the dash slot and refitted inside it as the speaker wires were being added, this problem happened after this episode, now before i take my car to the maruti service center, i want to know that whats the problem, if its a fuse or a loose wire i am willing to spend the needful but if the bcm thing has gone kaput then i think i will have to remove the aftermarket horn and amplifier and subwoofer becuase otherwise they will deny me my warranty, if anyone of you swift users have faced a similiar problem please help me urgently because i have to take the carr to mass tomorrw
you have a blown fuse,caused possibly by interference of power supply of HU with some earthing.The only thing is - is the CD player working now?If yes,have that ICE guy immediately check the wiring and what he did - you will find out the problem and eliminate it.Then check which fuse has blown and replace it(should be a 10 amps or 15 amps one).

The fuse box is generally somewhere below the steering column(can be accessed from the area near the clutch,brake pedals;don't know about the Swift.

Keep us updated;and don't worry.
vigsom is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2008, 22:49   #5
BHPian
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dehra Dun
Posts: 153
Thanked: 7 Times
Default

the stereo has always been fine, everything else is working fine, the headlights ets are fine, just the parking lights the odometer light and the tail light are not working
makanaka is offline   Reply With Quote
Old 7th December 2008, 22:51   #6
BHPian
 
Join Date: Aug 2008
Location: Dehra Dun
Posts: 153
Thanked: 7 Times
Default

and yeah the stereo is working just fine too
makanaka is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rear lights not working 2fast4u Technical Stuff 10 7th June 2015 12:53
Urgent help needed. please help-Santro Xing not starting iron.head Technical Stuff 3 12th May 2012 08:27


All times are GMT +5.5. The time now is 10:52.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks