Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff

Closed Thread
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd December 2008, 21:38   #16
Senior - BHPian
vigsom's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: AUH<->MAA
Posts: 1,610
Thanked: 456 Times

Originally Posted by gendarmee View Post
Didn't find an existing thread so posting in a new one.

Have this problem since day one, After pressure wash at the service station or spray wash with a pipe at home there's a pool of water on the front passenger side floor.
The FORD service guys say that its because of the AC vent.
Has anyone had this problem or knows what could be done to fix it?
two check points:

1.close the aircon air intake to recirculation mode and check(the lever might be in fresh air mode)
2.check if your coolant level is dropping;if yes,the heater coil could be the problem(quite unlikely in a new car but still..)
vigsom is offline  
Old 24th December 2008, 12:50   #17
kbalii's Avatar
Join Date: Nov 2008
Location: Chennai
Posts: 102
Thanked: 20 Times
Default Problem should be in the drain!!!

Originally Posted by gendarmee View Post
It happens during a wash.
I always have the circulator switched on, never though about that.
Opened the hood and check out, its a maze, cant figure out much!
Will try in the morning tomorrow.
There is a drain between the engine and the cabin, below the wiper's Motor. There would be a rubber seal kind of a rubber thingy there. This could have worn out. In Ikon it comes in the right side when you face the car. You have to get that replaced. That should solve your problem. Please do not touch the AC as of now, as the problem occurs only during a wash and not when in operation, so the AC should be the culprit. Ask the works manager how can the AC be the culprit if no problem is spotted when the car is in operation?

Please get hold of the sales manager (preferrably who sold the car to you) and give him a piece of mind. The next time you walk into the service station, people should recognise you and your car.
kbalii is offline  
Old 3rd January 2009, 01:18   #18
gendarmee's Avatar
Join Date: Nov 2007
Location: India
Posts: 713
Thanked: 17 Times

Turns out that there's no problem as such, happens only when the circulator is is turn off.
gendarmee is online now  
Old 4th January 2009, 10:52   #19
Distinguished - BHPian
v12's Avatar
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 5,430
Thanked: 2,241 Times

Since the problem has been diagnosed, the thread has been closed.
v12 is offline  
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bitten by the Ford bug-Ford Ikon 1.3 Flair arnabchak Long-Term Ownership Reviews 17 19th September 2011 12:29
Ford Ikon Flair manson Long-Term Ownership Reviews 67 25th April 2011 22:58
First Car - Ford Ikon Flair.. Please advise . siddhartha407 Hatchbacks 1 27th May 2006 12:03
Ford Ikon Flair 1.3 / Palio 1.2,1.6 - Verdict?? nitinhegde Hatchbacks 70 16th May 2006 18:47
Ford Ikon Flair or Palio 1.9D ELX? neverclever Hatchbacks 12 16th April 2006 01:04

All times are GMT +5.5. The time now is 14:59.

Copyright 2000 - 2016, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks