Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th October 2010, 23:19   #1
BHPian
 
samigo's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mumbai
Posts: 55
Thanked: 15 Times
Default Swift VDi Horn problem

Hello Friends,

I have this strange problem with my swift horn. Suddenly in between it sounds dull and broken and after sometime works fine. I took the car to M.A.S.S and the horn works perfectly fine even after putting all the load ON like A/C, headlights etc. I waited 15 minutes to recreate the problem and it just works fine in front of the service guy. Finally they requested me to please stop honking and bring the car when it has the problem.

Now, again today the same strange noise and this time I recorded a video. Guys can you please check this video and let me know what would be the problem. Is the battery the culprit. I will take the car again tomorrow and show them the video. Would they consider the video recording and replace the horn, if the horn works fine again in front of them?

It's only 8 months old, completed 3 services and under warranty.
Thanks!

samigo is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2010, 01:25   #2
Distinguished - BHPian
 
phamilyman's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Gurgaon
Posts: 5,601
Thanked: 3,452 Times
Default

The horns behave that way. The OEM stuff is downright crappy. Change to a Minda/equivalent horn "for Skoda" as the FNG will say. Should cost about 400-500 incl installation.

/done on the advice of a senior MSIL gent I know.
//of course, they'll honor warranty and all that. But it doesn't command any respect on the road with this horn!
phamilyman is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2010, 07:34   #3
BHPian
 
username's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Chennai
Posts: 78
Thanked: 10 Times
Default

Swift VDi has 2 horns that blow together... looking at the video, i believe one of them is working on/off. Same happened with mine as well. In just 3 months, one of the horns stopped working. It turned out to be a disconnected wire.

You can take it to MASS and ask them to check the connection to both the horns. It should be fine then.

Thanks.
username is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2010, 08:41   #4
BHPian
 
samigo's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mumbai
Posts: 55
Thanked: 15 Times
Default

Thank you for replying. I will take the car along with the video to MASS. Get it fixed/replaced and then put a better horn like Hella or the one suggested here.

Will update the thread with the status.

Regards,
Sam.
samigo is offline   Reply With Quote
Old 11th October 2010, 15:25   #5
BHPian
 
dezmo007's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mumbai
Posts: 42
Thanked: Once
Default

One of your horns is not working. Just get it check, may be some loose connections. All cars have 2 horns that blow together.
dezmo007 is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2010, 15:59   #6
BHPian
 
samigo's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mumbai
Posts: 55
Thanked: 15 Times
Default update

Hi All,

I got the horn replaced from the MASS. After that, I took the car to my regular accessory shop and replaced the stock horns with a Hella twin tone snail type horn for 500 bucks

Regards,
Sam
samigo is offline   Reply With Quote
Old 18th October 2010, 16:46   #7
BHPian
 
Join Date: Aug 2007
Location: bangalore
Posts: 161
Thanked: 71 Times
Default

i have the same problem with my 3 year old vdi. got this fixed atleast 3 times, and within a week....issue recurs. Sometimes the horns just dont work, and then suddenly start working on full turn of the wheel. crazy...!!!
xotiq is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Button start and Horn problem amtak Motorbikes 3 23rd August 2010 12:20
My ka Laal: Swift - Oye VDi, VDi Oye! - 12 months, 29.3k km UPDATE phamilyman Long-Term Ownership Reviews 89 7th May 2010 17:13
Why is Ritz VDi more expensive than the Swift VDi ? Tapan The Indian Car Scene 49 1st June 2009 18:19
Swift VDI or Getz GLX-6L Budget EDIT: Bought VDI agm Hatchbacks 29 11th April 2008 22:56
Any Problem in putting Yoko 205 Tyres in Swift VDI? Rockzer Tyre & Alloy wheel Section 7 3rd March 2008 11:24


All times are GMT +5.5. The time now is 00:26.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks