Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Technical Stuff


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th March 2012, 17:35   #31
BHPian
 
drdeepudev's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Alleppey, Kerala
Posts: 229
Thanked: 54 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by justin.das View Post
Thanks geeash.successfully copied data to PC.but the problem is in ecodrive software it shows linea 1.6 ,105bhp with 6 gear transmission.
Yes justin, that's why few of us, including myself who own an 1.3 MJD, stopped using eco drive. You can try it out for a few days, as it is fun to watch our eco index and all. The settings for Indian Linea MJD is not given in the software, and results which we get may be all wrong. It can be easily switched off from the Blue & Me menu.
drdeepudev is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2012, 17:42   #32
BHPian
 
justin.das's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Trivandrum
Posts: 94
Thanked: 67 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by drdeepudev View Post
It can be easily switched off from the Blue & Me menu.
It will be very helpful if you can explain how to switch off the eco drive.i tried to switch off but not able to find the option.it shows "ECODRIVE IS ON" when ever i starts the car
justin.das is offline   Reply With Quote
Old 29th March 2012, 18:03   #33
BHPian
 
drdeepudev's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Alleppey, Kerala
Posts: 229
Thanked: 54 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by justin.das View Post
It will be very helpful if you can explain how to switch off the eco drive.i tried to switch off but not able to find the option.it shows "ECODRIVE IS ON" when ever i starts the car
Hello justin, enter the blue & me menu using your steering mounted control. There is a switch in the steering itself. Toggle between functions. You can see an option ECO DRIVE. Enter that menu and you can switch off ecodrive. On a lighter note, I had switched it off may be around 6 or 8 months backs. This is the procedure I remember. If it is not the correct one, Ill have to check the B&M menu in the car and will tell you. By the time I tell, any of the Bhpians will come to your rescue.
drdeepudev is offline   (1) Thanks Reply With Quote
Old 29th March 2012, 20:24   #34
Senior - BHPian
 
sandeepmohan's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Wellington
Posts: 1,944
Thanked: 1,626 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by drdeepudev View Post
I switched off the ecodrive option from the menu, the reason being the lack of our engine variant (1.3 mjd) in the menu.
Select Turkey as your country. The engine options are the highest in Turkey. It does not matter if you can't find your engine listed in the Linea. Select another car model that has the engine.

The T Jet is in a different state of tune in Turkey. I opted for 1.4 non turbo UK spec Linea which is a lame 76 horse power engine. The fuel efficiency figures are very accurate to what I get when I do a tankful to tankful check.
sandeepmohan is offline   Reply With Quote
Old 1st April 2012, 08:37   #35
Senior - BHPian
 
geeash's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Chennai
Posts: 1,513
Thanked: 129 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by justin.das View Post
Thanks geeash.successfully copied data to PC.but the problem is in ecodrive software it shows linea 1.6 ,105bhp with 6 gear transmission.
yeah it might be updated ater
geeash is offline   Reply With Quote
Old 10th June 2012, 13:47   #36
BHPian
 
MilesAndSmiles's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: IND / KL-07
Posts: 48
Thanked: 28 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by geeash View Post
yeah it might be updated ater
I have been waiting for ages now to get this working in my Linea MJD E+, is there any real reason for FIAT to not include this car and INDIA in eco drive ?

How can we make a collective representation to FIAT to get this working?
MilesAndSmiles is offline   Reply With Quote
Old 2nd October 2012, 09:13   #37
Newbie
 
Join Date: Oct 2006
Location: Bangalore
Posts: 2
Thanked: 0 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

I have got a Fiat GP 2012 and i tried installing the Eco Drive, it gives me the USB Error 10. Any suggestions on how to fix it?
dincool is offline   Reply With Quote
Old 29th November 2012, 16:44   #38
BHPian
 
samyakmodi's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Indore
Posts: 792
Thanked: 261 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by MilesAndSmiles View Post
I have been waiting for ages now to get this working in my Linea MJD E+, is there any real reason for FIAT to not include this car and INDIA in eco drive ?

How can we make a collective representation to FIAT to get this working?
especially considering india is obsessed with fuel economy - they should provide this pronto!!

is anyone listening?
samyakmodi is offline   Reply With Quote
Old 30th November 2012, 11:57   #39
BHPian
 
harryms's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Trivandrum
Posts: 128
Thanked: 24 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

go to this link you will find how to install ecodrive in system and collect data from the car.

http://www.fiat.com/ecodrive/

thanks

Harry
harryms is offline   Reply With Quote
Old 1st December 2012, 11:36   #40
BHPian
 
MilesAndSmiles's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: IND / KL-07
Posts: 48
Thanked: 28 Times
Default Re: ECO:Drive is working in Fiat Linea !!!

Quote:
Originally Posted by harryms View Post
go to this link you will find how to install ecodrive in system and collect data from the car.

http://www.fiat.com/ecodrive/
It is not a problem with the installation, the problem I have is with eco drive not supporting Linea 1.3MJD. The data is shown for Linea 1.6 6 gear, from my Linea 1.3 MJD.
MilesAndSmiles is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tata Motors displays Iris Electric and Hybrid bus at FAME India Eco Drive Aditya Commercial Vehicles 1 27th November 2015 22:08
Eco Rent a Car introduces premium self-drive options (Q7, 5-Series, S-Class) S2!!! Street Experiences 2 19th September 2015 16:09
Santro Eco or Santro GL (Any Review/Comments Eco) ForeRunner Hatchbacks 4 11th December 2008 18:56
comparison of eco friendly cars... babe_on_wheels Technical Stuff 1 21st June 2006 14:20
toyota eco friendly car babe_on_wheels Technical Stuff 1 19th June 2006 19:34


All times are GMT +5.5. The time now is 21:55.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks