Go Back   Team-BHP > BHP India > Team-BHP Reviews > Test-Drives & Initial Ownership Reports


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd September 2009, 14:10   #646
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sharma_sanjeevi View Post
Thanks for the reply VP, Yes, in his case there is a huge difference, he has manually calculated 2 times & the figure was almost the same with a difference of .5.

Till now the display for the Average Consumption shows 7-8 Kmpl only.



Amit Bhai, Yes, hopefully this option should solve it if there is a problem of display getting hanged, may be i am wrong as there has been no reports of display getting hanged, i conveyed this to him, but also told him to take the advise from TASS SA before going for a reset.
Ask him to check the display,whether it's in km/litre or 100km/litre.
we can change the display using the menu controls for Average Consumption..
aks_karthik is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2009, 14:47   #647
BHPian
 
sharma_sanjeevi's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 570
Thanked: 62 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aks_karthik View Post
Ask him to check the display,whether it's in km/litre or 100km/litre.
we can change the display using the menu controls for Average Consumption..
I hope it is Km/Litre, as he confirmed, but i will ask him to check it once again & let you guys know about it
sharma_sanjeevi is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2009, 15:00   #648
BHPian
 
lightinin95's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Vadodara
Posts: 137
Thanked: 7 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sharma_sanjeevi View Post
I hope it is Km/Litre, as he confirmed, but i will ask him to check it once again & let you guys know about it
Hi Sanjeevi,

Just check if the setting is miles/lit or km/lit. I think it is set at miles /litre.

Cheers, Sam
lightinin95 is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2009, 15:32   #649
BHPian
 
sharma_sanjeevi's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 570
Thanked: 62 Times
Default

Quote:
Originally Posted by lightinin95 View Post
Hi Sanjeevi,

Just check if the setting is miles/lit or km/lit. I think it is set at miles /litre.

Cheers, Sam
Thanks buddy, i will check it out with him & update you guys.
sharma_sanjeevi is offline   Reply With Quote
Old 23rd September 2009, 18:15   #650
Senior - BHPian
 
coolboy007's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Delhi
Posts: 1,717
Thanked: 1,440 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sharma_sanjeevi
But when he calculated manually the FE was 15.20 Kmpl with 100% AC in City B2B traffic, these FE figures are very good.
As the display is same in the Linea also, have you experienced this issue ? if yes, then what can be a probable solution to this ?
Did he RESET the trip meters after filling in at the bunk?
Trip meters can be reset by pressing and holding the small round button on the right hand lever which cycles through various MID modes.
Dealer guys handle car roughly and that 8km/l may be showing for that drive.
Just ask you friend to RESET both Trip A and trip B and if still problem persists, he can disconnet -ve terminal of battery and whole system will reboot.
coolboy007 is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 10:07   #651
BHPian
 
sharma_sanjeevi's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 570
Thanked: 62 Times
Default

Quote:
Originally Posted by coolboy007 View Post
Did he RESET the trip meters after filling in at the bunk?
Trip meters can be reset by pressing and holding the small round button on the right hand lever which cycles through various MID modes.
Dealer guys handle car roughly and that 8km/l may be showing for that drive.
Just ask you friend to RESET both Trip A and trip B and if still problem persists, he can disconnet -ve terminal of battery and whole system will reboot.
Ok, that is also a good information, i will check it with him.

@VP,

Sorry for hijacking your thread
sharma_sanjeevi is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 10:12   #652
Senior - BHPian
 
aks_karthik's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chennai
Posts: 1,863
Thanked: 215 Times
Default

Quote:
Originally Posted by aks_karthik View Post
Ask him to check the display,whether it's in km/litre or 100km/litre.
we can change the display using the menu controls for Average Consumption..
Update
It's not 100km/ltr.
It's ltrs/100kms and Km/ltr conversion only.
aks_karthik is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 10:57   #653
BANNED
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,309
Thanked: 6 Times
Default

Quote:
Originally Posted by sharma_sanjeevi View Post
@VP,

Sorry for hijacking your thread
You're always Wel Come, Sanjeev

Guys - What about my query ? Pls pay some attention to it also. ... kidding
VahanPujari is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 11:51   #654
Senior - BHPian
 
coolboy007's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Delhi
Posts: 1,717
Thanked: 1,440 Times
Default

Quote:
Originally Posted by VahanPujari
At Loanavala 2-3 times while idling, the car blurted out small whistle-type sound. When engaged in gear imdtly it vanished. What is that? Definitely nothing serious but want to get it checked
Once again ,
Why dont you buy a house within a striking distance from TASS. Now whats the whistling sound you are talking about?
Will ask dad to check, when i drive, its AC on full fan speed and Music sys on 16-17(it crackes after that) so never heard that type of noise.

Did you go through any water logged areas? In my Santro, whenever i started the car in the morning, it gave a whistle type from front and vanished after few secs but that was noise from some belt.
Amit, are you experiencing it daily or was a one off affair like clutch going down? Phew, your car is really a "gaadi zameen par" special.
What a keen oberver you are....
coolboy007 is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 12:16   #655
BANNED
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,309
Thanked: 6 Times
Default

No. My car has never launched into water logging as yet. Its a soft whistle type or hissing type noise. It sounds as if it comes from outside. This time Music was ON still I could hear it. First I thought its from Music system, stopped it, then I thought its from vipers, stopped it also.

Both the times, common items were - Rains & Humidity/ fogging/ misting (probably higher cabin temp vs low outside temp). Could any of these 2 common items do something (friction in belts or some part of engine etc) which can result into this sound?
VahanPujari is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 12:29   #656
Senior - BHPian
 
Join Date: Feb 2004
Location: Mumbai
Posts: 3,717
Thanked: 425 Times
Default

Quote:
Originally Posted by VahanPujari View Post
Its a soft whistle type or hissing type noise. It sounds as if it comes from outside.
Does it come from the underbody of the car? Sometimes the hissing sound is of the fuel pump. But fuel pumps have a hissing sound, not a whistle. Fuel pump hissing sound can be compared to gas leaking from somewhere.
amit is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 12:57   #657
BANNED
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,309
Thanked: 6 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amit View Post
Does it come from the underbody of the car? Sometimes the hissing sound is of the fuel pump. But fuel pumps have a hissing sound, not a whistle. Fuel pump hissing sound can be compared to gas leaking from somewhere.
I could not actually check the location where its coming from. If it comes again, will have to do it. Can't explain the sound - its something like when you try to make this sound with lips - shhhhshhhhhhshhhhhhshhhh - continuous with slightly varying pich

But there is not a trace of any vibration. So I guess friction ma be rulled out.

Yes. Will have to check the location if it comes again.
VahanPujari is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 14:18   #658
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,891
Thanked: 19 Times
Default ssssssssssshhhh sound

Hi Amit (VP) , does the sound like the cooker wistle ?

i used to get similar sssssshhh sounds in my palio few years ago from the front wheels. later on it was diagnosed as "ball bearings have worn out"
Wassan motor (deonar) guys replaced the same and the sound vanished.

i am not sure whether the sound in your car is related to this
may be you can check with the TASS.
StarVegabond is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 14:21   #659
BANNED
 
Join Date: Mar 2009
Location: Mumbai
Posts: 1,309
Thanked: 6 Times
Default

StarVB

Yes. Its somewhat similar to cooker whistle but not that severe. And it has surfaced only 2-3 times. If its bearings, then won't the sound be permanent or persist more?
VahanPujari is offline   Reply With Quote
Old 24th September 2009, 14:54   #660
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,891
Thanked: 19 Times
Default

Quote:
Originally Posted by VahanPujari View Post
StarVB

Yes. Its somewhat similar to cooker whistle but not that severe. And it has surfaced only 2-3 times. If its bearings, then won't the sound be permanent or persist more?
In my Palio's case, the (cooker whistle like) sound used to be heard during idle condition and used to vanshi once the car picks up speed
initially it was intermittent, but over 1-2 months it became very consistent. then i referred it to servcie station and they replaced the ball bearings and sound was never heard again.

in your case, i am not saying it could be ball bearing, but it is better for your refer the issue to TASS and let them diagnose what it is .
StarVegabond is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Linea 1.4 Petrol E-Pack - Emotional(ly) Pack(ed) Experience rhenius Test-Drives & Initial Ownership Reports 127 25th October 2010 17:31
My Linea MJD Emotion Pack Flamingo Red opendro Test-Drives & Initial Ownership Reports 129 26th April 2010 10:40
My flaming red Fiat Linea Emotion pack arrived at last thumpingbull Test-Drives & Initial Ownership Reports 16 10th April 2010 00:06
Fiat Punto 1.4 FIRE (Emotion Pack) from Pandit Auto (Pune). Edit: First Service done EssYouWe Test-Drives & Initial Ownership Reports 51 21st January 2010 20:16
Punto MJD Emotion Pack or Linea MJD Dynamic Pack atilla Hatchbacks 1 4th August 2009 14:16


All times are GMT +5.5. The time now is 04:20.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks