Go Back   Team-BHP > BHP India > Team-BHP Reviews > Test-Drives & Initial Ownership Reports


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st October 2009, 16:02   #376
BHPian
 
pusako's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mumbai
Posts: 85
Thanked: 0 Times
Default

@krredy
My dad too thinks it looks like an Indica!
pusako is offline   Reply With Quote
Old 21st October 2009, 23:12   #377
BHPian
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bangalore
Posts: 229
Thanked: 48 Times
Default

guys, u all are hijacking amit's thread ;-)
royalcruiser is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2009, 11:14   #378
BHPian
 
wind_rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mysore / Bangalore
Posts: 70
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amitcd View Post
Wind_rider,

I think you need to get the RHS bulb changed.

I faced the same issue in a similar incident to yours. The problem was found to be with the front indicator bulb. Got it changed from the Fiat Workshop. They charged about 50 bucks since bulbs are not covered in warranty.
Hi Amitcd : The problem has returned after it got fixed by itself , when i use the RHS indicator it occurs again.

My car dealership is in mysore which is like 160 Kms from bangalore , where i work and stay . but he has said that he will speak with his counterpart in bangalore and get it rectified .

[ Hope fully for free ]

Quote:
Originally Posted by AnonymousCoward View Post
But he said that the indicators are working
Yes i am baffled too , so i am keeping a small note pad and writing about all the issues / concerns that i faced , something like a Log book .

Thanks to my friend Nrupu , that was a valuable advice , that way i wont forget all the issues i faced when i go the Service station .

Quote:
Originally Posted by NutsNBolts View Post
@Wind Rider. Yes, one of the lamps could be loosely fitted or malfunctioning. Nothing serious though. Guess you need to visit the dealership and get it checked.
I think so too buddy .

Quote:
Originally Posted by royalcruiser View Post
guys, u all are hijacking amit's thread ;-)
You are right Royal cruiser , Hi amit sorry for hijacking your thread ..!
We have become Pirates of the TBHP .!
wind_rider is offline   Reply With Quote
Old 23rd October 2009, 11:27   #379
BHPian
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bangalore
Posts: 229
Thanked: 48 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wind_rider View Post
We have become Pirates of the TBHP .!
Hey, i think it would help if you guys were to start a thread on Punto issues and niggles - similar to the Linea thread? Will help a lot of owners and prospective owners too (like me
royalcruiser is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2009, 13:08   #380
BHPian
 
wind_rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mysore / Bangalore
Posts: 70
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by royalcruiser View Post
Hey, i think it would help if you guys were to start a thread on Punto issues and niggles - similar to the Linea thread? Will help a lot of owners and prospective owners too (like me
Thanks for the advice mate .!

here is the link http://www.team-bhp.com/forum/test-d...nde-punto.html
wind_rider is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2009, 19:44   #381
BHPian
 
pb10gagan's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Construction Capital
Posts: 357
Thanked: 2 Times
Default

hi amit,

you got a really nice car there.

i was going through your thread and i read that after 4k kms your engine noise has gone down.

i was having a random thought that have your also observed a marginal decrease in FE too?

if yes, probably you should try cleaning the air filter and see what happens. does the noise come back? or it stays smooth.

this happened with my CRDi. the noise was back after cleaning the air filter and the FE too increased a bit.

you know these 15K kms service intervals are never meant to be for the dusty conditions that we live here in india
pb10gagan is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2009, 20:26   #382
Team-BHP Support
 
.anshuman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Good-Gaon
Posts: 7,714
Thanked: 9,025 Times
Default

@pb10gagan - The difference in FE is due to change in driving style post running in. For NVH most Punto owners on the forum including me have reported new found smoothness after 3-4k kms.

Last edited by .anshuman : 26th October 2009 at 20:28. Reason: typo
.anshuman is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2009, 22:13   #383
BHPian
 
AnonymousCoward's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Net City
Posts: 117
Thanked: 0 Times
Default

Actually, where is Amit? He used to update this thread very regularly.
AnonymousCoward is offline   Reply With Quote
Old 26th October 2009, 22:42   #384
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: Hyderabad
Posts: 269
Thanked: 66 Times
Default

Hello Punto owners,

Palio has a fan below the motor that kicks on when the ambient temperature goes up after a certain level. The fan is variously described by people from 'noisy' to 'aircraft technology'. To put it mildly it does what an elephant does: after a bath it gives itself a dust bath!

After a drive, especially on a hot day, if you happen to stop on a dusty patch it invariably attracts the attention of onlookers. In the beginning I used to think that people were really admiring the car. I realize now that it is the dust that wells up from the bottom of the car that they are staring at!

Have the Puntos got this feature? And what about Linea? Can someone throw some light?
lejhoom is offline   Reply With Quote
Old 27th October 2009, 09:32   #385
BHPian
 
ms001's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: bangalore
Posts: 919
Thanked: 63 Times
Default

Quote:
Originally Posted by AnonymousCoward View Post
Actually, where is Amit? He used to update this thread very regularly.
Amit will not be active on this site anymore, if you want to contact him, do so on punto users group.
ms001 is online now   Reply With Quote
Old 6th November 2009, 16:15   #386
BHPian
 
wind_rider's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mysore / Bangalore
Posts: 70
Thanked: 0 Times
Default

HI Guys,

My punto is low on fuel , and did the full tank last..!
Now my question is morning when i checked the range it showed 54 Kms , and after that it beeped " Low Fuel Warning " on the display .

After that it is neither showing average consumption or the range .

Is this normal ? how much fuel might i be left with in the tank . i wanted to know .

Will Full tank her soon tough .
wind_rider is offline   Reply With Quote
Old 6th November 2009, 16:23   #387
Team-BHP Support
 
.anshuman's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Good-Gaon
Posts: 7,714
Thanked: 9,025 Times
Default

@ windrider - i have answered your query in the other thread you asked the same question.

http://www.team-bhp.com/forum/test-d...update-12.html
.anshuman is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2009, 17:00   #388
BHPian
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hyderabad.
Posts: 37
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amoghchaphalkar View Post
+1 to that : happens with me too. I intend to get it checked during first service. I also look forward to reading your review after your first service is complete.



Definitely is the door panel. I had the volume of my system at 15-16 some time back and there was absolutely no rattling sound from the speakers.
I am observing the same kind of "khat" sound when I start the car in the morning. Today, I noticed some rubber burning smell also. Is this the burning of brake pads? Is this something to do with brake oil?

Another problem noticed in my car is: I get the low battery warning if the car is kept idle for 2-3 days. Is this normal? I drove around 2500kms in <three months.
the_maven is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2009, 18:42   #389
BHPian
 
TC_aashay's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Posts: 113
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wind_rider View Post
HI Guys,

My punto is low on fuel , and did the full tank last..!
Now my question is morning when i checked the range it showed 54 Kms , and after that it beeped " Low Fuel Warning " on the display .

After that it is neither showing average consumption or the range .

Is this normal ? how much fuel might i be left with in the tank . i wanted to know .

Will Full tank her soon tough .
Once the fuel needle reaches reserve, estimate the fuel left to be around 5-7 ltrs.
The MID is somewhat confused itself..

The "range" displayed is based upon the current driving style.
drive in josh for 1 km, the range will be less, drive to save fuel, see the Range show magic figures.

And if the needle drops dead, no matter what leave everything just fill her up ASAP. The needle is never accurate unlike the korean cars.

BTW, its not healthy to starve the fuel pump for fuel. I mean its not good if it takes in fuel with air. Makes it work more than normal to filter air and fuel.

What i do with my 1.4 FIRE is, make a full tank the moment the needle reaches halfway mark.
That way i fill in xtrapremium petrol for around Rs. 1200; and have a mental satisfaction that i got a full tank for odd 1000 bucks!!

Quote:
Originally Posted by the_maven View Post
I am observing the same kind of "khat" sound when I start the car in the morning. Today, I noticed some rubber burning smell also. Is this the burning of brake pads? Is this something to do with brake oil?

Another problem noticed in my car is: I get the low battery warning if the car is kept idle for 2-3 days. Is this normal? I drove around 2500kms in <three months.
Generally, when you smell something burning in the cabin, it is never the brake pads, but the first thing that comes to my mind is the clutch, then if the ac is on something from outside..

Regarding the battery, the electrolyte level must be low or a rare case the battery cell defective..
Go to a registered exide battery dealer, let him check/top up.. if it is defective, go to the SC then. Or else let the SC hande the whole issue. Your call...
TC_aashay is offline   Reply With Quote
Old 22nd December 2009, 19:08   #390
BHPian
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hyderabad.
Posts: 37
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amitcd View Post
Wind_rider,

I think you need to get the RHS bulb changed.

I faced the same issue in a similar incident to yours. The problem was found to be with the front indicator bulb. Got it changed from the Fiat Workshop. They charged about 50 bucks since bulbs are not covered in warranty.
I faced similar problem with LHS, and all the three indicators on left side are not working. LHS indicator inside the cabin blinks faster, but outside indicators were not working. I took the car to service station and they said its due to some loose connection in the left stalk and fixed it.
I observed same warning 4-5 times later also. I found a small work around - pressing hazard button (as soon as the warning appears) solves it. I need to get the sorted during first service.
the_maven is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fiat Grande Punto : 1.3 Multijet : Emotion Pack : 4000 km report amoghchaphalkar Test-Drives & Initial Ownership Reports 460 23rd November 2011 10:33
1978 - Fiat 1100 || 2010 - Fiat Grande Punto Emotion MJD! Sujith1100 Test-Drives & Initial Ownership Reports 146 25th October 2011 21:53
Grande Punto, Red Emotion Pack Multijet Diesel 9000 km - 4 months - Saga continues SamtheLeo Test-Drives & Initial Ownership Reports 54 12th February 2010 21:30


All times are GMT +5.5. The time now is 21:58.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks