Go Back   Team-BHP > Under the Hood > Modifications & Accessories > Tyre & Alloy wheel Section


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th August 2009, 14:48   #46
Senior - BHPian
 
Join Date: Sep 2008
Location: Bangalore
Posts: 1,891
Thanked: 19 Times
Default

Hi Sportsmind,

Can you please post some pictures of your TPMS installation on wheels as well as on dashboard. this will help peole like me understand better

thanks
StarVegabond is offline   Reply With Quote
Old 12th August 2009, 15:38   #47
Distinguished - BHPian
 
Nikhilb2008's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 4,825
Thanked: 4,796 Times
Default

Quote:
Originally Posted by wildon View Post
Is the 8k price for Tyreprobe in Bangalore includes the fitting? and what about the charge for Wheel balancing?

Does they do it along with it
Includes fitment. Balancing is extra.

Quote:
Originally Posted by Sportsmind View Post
Finally got my TPMS fitted yesterday at Madhus. 7800 for the setup, and a new refill of nitrogen. Got the whole install done in less than 30 minutes. felt as though i was in the pitstop...lol.
There is a +- of 1 psi on the monitor. I guess this is normal. Feels much secure on the wheels knowing things are going fine below, when cruising at 120-140. A must for todays drives.Cheers .
Hey! What time did you come here? Next time, ask for me!
Nikhilb2008 is offline   Reply With Quote
Old 12th August 2009, 15:49   #48
BHPian
 
Sportsmind's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bengaluru
Posts: 394
Thanked: 28 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Nikhilb2008 View Post
Includes fitment. Balancing is extra.



Hey! What time did you come here? Next time, ask for me!
Hey nikhil, guess i missed you yesterday. I was the early birdie at 9.30, shall ask for you the next time. cheers..
Sportsmind is offline   Reply With Quote
Old 13th August 2009, 14:06   #49
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Posts: 46
Thanked: 0 Times
Default Tyreprobe TPMS

Planning to get Tyreprobe TPMS for my Safari. I already use the lighter socket for the GPS device. Spoke to Triton folks to see if they have a mod to wire the TyreProbe display unit directly to the battery OR if they have a model that uses rechargeable AA/AAA batteries. Not at present, I was told.

So, I have to go for a lighter socket splitter. A quick check on the net revealed quite a few models - 2-way, 3-way with & without a battery analyzer.

Any idea which is a good place in Bangalore to pick one of these ?. Any info on good brand/model, price will help.

Thanks.
ak-47 is offline   Reply With Quote
Old 14th August 2009, 11:56   #50
BHPian
 
Sportsmind's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bengaluru
Posts: 394
Thanked: 28 Times
Cool

Quote:
Originally Posted by ak-47 View Post
Planning to get Tyreprobe TPMS for my Safari. I already use the lighter socket for the GPS device. Spoke to Triton folks to see if they have a mod to wire the TyreProbe display unit directly to the battery OR if they have a model that uses rechargeable AA/AAA batteries. Not at present, I was told.

So, I have to go for a lighter socket splitter. A quick check on the net revealed quite a few models - 2-way, 3-way with & without a battery analyzer.

Any idea which is a good place in Bangalore to pick one of these ?. Any info on good brand/model, price will help.

Thanks.
I had the same issue, when i got my GPS and the TPMS. I picked up a splitter for 500 Rs from Sanjeet at Autogrid, on CBI road. Now i connect all the stuff togther, also my phone with the USB option on the splitter. yes please check the space between the socket and the first and third gear. Its not all that comfortable on the swifts short gear.

Last edited by Sportsmind : 14th August 2009 at 11:57.
Sportsmind is offline   Reply With Quote
Old 15th August 2009, 22:37   #51
BHPian
 
Join Date: Oct 2008
Location: Bangalore
Posts: 46
Thanked: 0 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Sportsmind View Post
I had the same issue, when i got my GPS and the TPMS. I picked up a splitter for 500 Rs from Sanjeet at Autogrid, on CBI road. Now i connect all the stuff togther, also my phone with the USB option on the splitter. yes please check the space between the socket and the first and third gear. Its not all that comfortable on the swifts short gear.
Thanks much.

How are you planning to bring in the spare wheel (which doesn't have the sensor) into circulation ?. I guess, the rotation modes supported by TyreProbe are meant mainly for rotation amongst the 4 "active" wheels. Go back to the tyre shop, when rotation is due ?
ak-47 is offline   Reply With Quote
Old 18th September 2009, 12:09   #52
Senior - BHPian
 
Gansan's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Chennai
Posts: 3,426
Thanked: 875 Times
Default

I would like to know if these sensors can be fitted only to tubeless tyres, or would suit tubed tyres as well.
Gansan is offline   Reply With Quote
Old 13th November 2009, 05:50   #53
BHPian
 
Berj79's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: mumbai
Posts: 375
Thanked: 10 Times
Default

Quote:
Originally Posted by Gansan View Post
I would like to know if these sensors can be fitted only to tubeless tyres, or would suit tubed tyres as well.
only tubeless tires, its mentioned on their site..
Berj79 is offline   Reply With Quote
Old 24th November 2009, 23:19   #54
BHPian
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bangalore
Posts: 36
Thanked: 2 Times
Default Tyreprobe fitting in Hyderabad

Hello:

I am looking at getting this fitted in my Corolla. Can anyone help me with where i can get this fixed in HYderabad? and what would this cost?.

Thanks
Varghese
varghesepaul is offline   Reply With Quote
Old 25th November 2009, 02:35   #55
BHPian
 
Berj79's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: mumbai
Posts: 375
Thanked: 10 Times
Default

anyone over here tried the xenos tpms ?? need some feedback regarding them..
Berj79 is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2009, 11:51   #56
BHPian
 
MihirC's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 536
Thanked: 64 Times
Default Tyre Probe in Mumbai??

Quote:
Originally Posted by Nikhilb2008 View Post
Includes fitment. Balancing is extra.



Hey! What time did you come here? Next time, ask for me!
Hi Nikhil, any idea how much the tyre probe costs in Mumbai, i tried finding the dealers on the website but the page is under construction. Thanks mate
MihirC is offline   Reply With Quote
Old 27th December 2009, 13:52   #57
Distinguished - BHPian
 
Nikhilb2008's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Bangalore
Posts: 4,825
Thanked: 4,796 Times
Default

It should be around the same.... The prices doesnt vary from city to city.
Nikhilb2008 is offline   Reply With Quote
Old 15th February 2010, 12:57   #58
BHPian
 
MihirC's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Mumbai
Posts: 536
Thanked: 64 Times
Default

Hey Guys, can anyone of you who has this system installed in their car please take pictures of the same along with the display inside the car and post it.

That would help us understand the system much better. Thanks.
MihirC is offline   Reply With Quote
Old 21st February 2010, 11:30   #59
BHPian
 
Sportsmind's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Bengaluru
Posts: 394
Thanked: 28 Times
Cool

Here is an image of the TPMS view. I have hooked it on to a cell phone holder. You can also paste the same on the dash.Cheers ...
Attached Thumbnails
Onboard Tyre pressure sensors-tpms1.jpg  

Sportsmind is offline   Reply With Quote
Old 11th February 2011, 15:33   #60
Newbie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chennai
Posts: 8
Thanked: 0 Times
Default Re: Onboard Tyre pressure sensors

If anybody is looking for a professional monitoring system; I suggest you go for Orange P409S; with 4 separate LED color changing displays for 4 tires... i'v been using them for 4 yrs. No issues till date, tyreprobe is their authorized distributor in India, but they are still selling the old single display model.
If any body wants them, you will need to get it from taiwan
naveenangels is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tyre pressure gauge and portable inflator pump / foot pump adityapd Modifications & Accessories 698 29th November 2017 16:38
The right tyre pressure? BikerSG Tyre & Alloy wheel Section 165 30th June 2017 18:01
The 'Actual' Tyre Pressure : Is Atmospheric Pressure Counted? sr_1445 Technical Stuff 2 16th January 2014 11:05
Tyre pressure, have you checked yours lately? Shan2nu Tyre & Alloy wheel Section 216 14th March 2011 12:39
Tyre pressure indication on the sidewall!! Shan2nu Tyre & Alloy wheel Section 11 7th February 2005 15:37


All times are GMT +5.5. The time now is 14:56.

Copyright 2000 - 2017, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks