Team-BHP > In-Car Entertainment


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th January 2006, 19:22   #1
Newbie
 
vipul261's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: FARIDABAD
Posts: 11
Thanked: 0 Times
Default On the Pioneer IP Bus Cable

I HAVE A PIONEER DEH-P5750MP STEREO.

IT HAS A BUILT IN AUX INPUT. WHICH MEANS I CAN CONNECT MY IPOD Or MP3 OR CD PLAYER TO IT.
BUT THE PROBLEM IS DAT THE AUX SLOT IS ONLY CONNECTED THRU A CD-RB10 IP BUS CABLE, WHICH I CANNOT FIND.

Any of u who can help me out....
vipul261 is offline  
Old 30th January 2006, 08:41   #2
Senior - BHPian
 
gunbir's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,465
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by vipul261
I HAVE A PIONEER DEH-P5750MP STEREO.

IT HAS A BUILT IN AUX INPUT. WHICH MEANS I CAN CONNECT MY IPOD Or MP3 OR CD PLAYER TO IT.
BUT THE PROBLEM IS DAT THE AUX SLOT IS ONLY CONNECTED THRU A CD-RB10 IP BUS CABLE, WHICH I CANNOT FIND.

Any of u who can help me out....
Vipul... You can get this from 'Driven' in Mayapuri. Call Manik at 9811775777.
gunbir is offline  
Old 30th January 2006, 09:52   #3
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 24,550
Thanked: 7,554 Times
Default

Vipul, Please do not use full caps in your posts. It is considered rude. Thanks.
navin is online now  
Old 31st January 2006, 00:44   #4
BHPian
 
amit1101's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: faridabad
Posts: 77
Thanked: 0 Times
Default hello vipul

hello vipul welcome to the bhp club
enjoy your stay here


gunbir
the guy sayz cable is for 1500Rs. is there any cheaper option available.
why does the pionner use a non standard wire,that too which so very costy.
amit1101 is offline  
Old 31st January 2006, 01:45   #5
Senior - BHPian
 
gunbir's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,465
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by amit1101
hello vipul welcome to the bhp club
enjoy your stay here

gunbir
the guy sayz cable is for 1500Rs. is there any cheaper option available.
why does the pionner use a non standard wire,that too which so very costy.
Amit, considering the Pioneer CD-RB10 sells for $35 + shipping on crutchfield, I think Rs1500 is a decent price. I dont think what he's offering is the CD-RB10, but I know it works. You could try bargaining...
gunbir is offline  
Old 3rd March 2006, 17:40   #6
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 993
Thanked: 65 Times
Default

where does one get this pioneer cable. I tried calling the number quoted in one of the posts below, no answer
filcord is offline  
Old 4th March 2006, 01:12   #7
Senior - BHPian
 
gunbir's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,465
Thanked: 30 Times
Default

Quote:
Originally Posted by filcord
where does one get this pioneer cable. I tried calling the number quoted in one of the posts below, no answer
Try emailing him at manik1234@hotmail.com
I am sure it must be available elsewhere... Ask around
gunbir is offline  
Old 7th March 2006, 18:46   #8
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 993
Thanked: 65 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gunbir
Try emailing him at manik1234@hotmail.com
I am sure it must be available elsewhere... Ask around
Tried it, no reply last few days. Any other source anyone? or perhaps has anyone got the address or tel no of the official Pioneer dealer in Mumbai?
filcord is offline  
Old 7th March 2006, 21:43   #9
Team-BHP Support
 
Join Date: Feb 2004
Location: Bangalore
Posts: 14,328
Thanked: 22,798 Times
Default

I have exactly the same problem with my Harmann Kardon Ride+Drive. Right now it is using FM modulation but I plan to pick up a cable from either the UK or Penang. Rs 1500 is a steal
ajmat is offline  
Old 8th March 2006, 00:13   #10
Senior - BHPian
 
gunbir's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,465
Thanked: 30 Times
Default

Hey folks.... I will talk to 'Driven' tomorrow and see if he can reply to your queries. I have seen the cable, it is not Pioneer made, its a 3rd party product. But it works well and its far cheaper.
gunbir is offline  
Old 8th March 2006, 10:07   #11
Team-BHP Support
 
navin's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: mumbai
Posts: 24,550
Thanked: 7,554 Times
Default

Ajmat, PM Sam. He might have the cable.
navin is online now  
Old 8th March 2006, 16:09   #12
BHPian
 
Join Date: Mar 2005
Location: goa
Posts: 993
Thanked: 65 Times
Default

Quote:
Originally Posted by gunbir
Hey folks.... I will talk to 'Driven' tomorrow and see if he can reply to your queries. I have seen the cable, it is not Pioneer made, its a 3rd party product. But it works well and its far cheaper.
Thanks Gunbir. In fact I'm sure I would be able to cobble together one with my soldering iron, if I had the pin that goes in the rear end of the Pioneer HU.
By the way I inquired with a local leading car accessories dealer in Goa. He said he could arrange me one "as a special favor" for Rs 8000/- Yes eight thousand! "It's expensive you know", he says. I thanked him and headed staright back home.
filcord is offline  
Old 10th March 2006, 01:41   #13
Senior - BHPian
 
gunbir's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New Delhi
Posts: 2,465
Thanked: 30 Times
Default



Thats the cable. Saw it again at Driven... I spoke to Manik... anybody who wants it should call him on 9811775777.
gunbir is offline  
Old 14th April 2006, 02:11   #14
Newbie
 
vipul261's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: FARIDABAD
Posts: 11
Thanked: 0 Times
Default

We all should be Like Gunbir so Helping and So Participating.

Thanx Gunbir!!
vipul261 is offline  
Old 14th April 2006, 11:55   #15
Senior - BHPian
 
Join Date: Mar 2006
Location: Faridabad
Posts: 6,815
Thanked: 302 Times
Default

The connector that driven is giving is a Fake. It is self made by them , BUT it will work fine with a HU(means serve the purpose of aux-in). From the pioneer side they offer RB-10 and RB-20 both of them are AUX in adapters the diff is that in RB-10 there is no IPBUS out it means that u cannot connect any thing further ahead of the AUX unit but in RB-20 u can connect further in any IPBUS device like changer or IPOD controller.


for RB-20
http://www.pioneerelectronics.com/pn..._32762,00.html

for RB-10
http://www.pioneerelectronics.com/pn..._35681,00.html

Firstly if any one search in the maket for the same they will get only RB-20 because of the expansion point of view. And for the cost it will be around 5k-6k. Rest it up to u which one do u wanna buy.

Last edited by low_bass_makker : 14th April 2006 at 11:57.
low_bass_makker is offline  
Reply

Most Viewed
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Copyright 2000 - 2022, Team-BHP.com
Proudly powered by E2E Networks